Chciałbym wejsc w odżywki. Nie zalezy mi na tym by nabrac wielkiej masy, moze troche tylko. Głownie chodzi mi o spalenie tłuszczu, o energie i wyżeźbienie ciała.
Zdecyduj się najpierw co chesz osiągnąć, bo nabieranie masy, spalenie tłuszczu i wyrzeźbienie się w parze nie idzie. Energia, to posiłek 1h przed treningiem bogaty w węglowodany złożone (a jak chcesz energetycznego mixa, to zrób posiłek mający w swoim składzie cukry proste i węglowodany złożone - te pierwsze dadzą Ci szybki przypłw energii, a drugie ją podtrzymają w trakcie treningu; cukry proste są niewskazane jak chcesz się pozbyć tłuszczu), w czasie treningu carbo (albo woda z miodem i ew. cytryną), może być też tabletka jakiegoś spalacza zawierającego w swoim składzie coffe, guarane albo efkę (z tą nie przesadzaj).
Chce rozbudowac trening o przynajmniej raz w tygodniu siłownie, no i w miare mozliwosci trenuje sam w domu ale nie w takim stopniu jak na treningach. Zakupiłem takie coś jak BIOGENIX Carb Bx 1000 g, Aminostar L-carnitine 35000mg, bcaa mega caps 1100 olimp. Polecono mi cos takiego na interneci, gdyz jak cos chciałem sie w sklepie w rybniku dowiedziec to nie umieli mi powiedziec co to bcaa. dobrze zrobiłem zakupując te produkty? i jak mam je dawkować. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!!!
Carbo ok, l-karnityna (na temat tego supla ludzie mają odmienne zdania - ja osobiście nie brałem, bo wolę spalacze). BCAA to aminowkasy rozgałęzione (działanie antykataboliczne - bierzesz bezpośrednio przed aerobami), ale z tego co napisałeś, że dopiero chcesz iść na siłownię, to szczerze mówiąc one Ci potrzebne nie są.