Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kurwa robilem copy/paste i nawet nie zauwazylem.W ogóle się kurwa na angielski przerzuć triglycerides
Napisano Ponad rok temu
edit: ale kurwa z tym copy/paste znowu przegiąłeś
Napisano Ponad rok temu
Ja jem ponad 20 jajek tygodniowo i też mam wyniki w normie.
Napisano Ponad rok temu
wolny to ty jestesno to sorka ;*
edit: ale kurwa z tym copy/paste znowu przegiąłeś
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
- pół kostki chudego twarogu (125-150g)
- olej lniany (3 łyżki stołowe)
- maślanka (ja leję na oko, tzn. leję tyle, żeby maślanki nie było więcej niż twarogu).
Wszystko wrzucić/wlać do miksera i miksować ok. 5 minut. Potem odstawić na pół godziny do lodówki i zjeść (nie zostawiać na następny dzień).
Pasta świetnie się nadaje jako ostatni posiłek przed snem.
Napisano Ponad rok temu
(podaje moje wagi, proporcje kazdy sobie mozepotem sam wyliczyc)
2 dupne czerwone cebule
2 czosnki
1400g mielonej wolowiny
to razem przysmazyc.
1.5kg siekanego szpinaku (ja kupuje mrozony)
3 czerwone papryki
3 zolte papryki
6 malych pomidorow
wszystko pokrojone do jednego garnka, razem jakos podgrzac czy cos..
potem rozlozyc miensko do pojemniczkow, dodac warzyw i do zamrazarki. wyciagnac na noc do lodowki na nastepny dzien, podgrzac w garnku.
do warzyw mozna wlasciwie dodac co sie chce, ile sie chce; tak zeby wystarczylo trzeba wyliczyc. mnie wychodzi jakies 200g wolowiny+400g warzyw per pojemnik.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
- 2 x puszka tuńczyka
- 6 jaj
- ogórki konserwowe
- cebula (czerwona cebula najlepiej)
- ryż
- jogurt naturalny (dałem typu greckiego)
- przyprawic do smaku
Wiadomo porcja zalezy od zapotrzebowania i apetytu.
Smacznego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja ostatnio robie sobie cos takiego:
kroje jablko na 12 czesci, banana w plastry polowe, wrzucam to na patelnie smaze dodajac cynamonu. druga polowe banana klada juz na talerz gleboki i przygotowywuje jogurt naturany dodajac do niego platkow owsianych. Owoce z patelni przerzucam na talerz i zalewam jogurtem
Napisano Ponad rok temu
Do wczoraj myślałem tak samo. Weź swoje ulubione orzechy (u mnie to właśnie nerkowce, w nastepnej kolejności brazylijskie) i upraż sobie - tylko nie spal! Nie pożałujesz.szabu orzechy dla mnie same z siebie to niebo w gebie takze moge je jesc w kazdej formie ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak, ale zdecydowanie za mało. Jeśli masz jakieś ciekawe przepisy to dawaj.probowales kiedys mies przyrzadzanych w orzechach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-2 filety z kurczaka
-pełnoziarniste pieczywko
-jajo na półtwardo
Sos:
-kilka dużych liści sałaty
-filiżanka Greckiego jogurtu
-odrobina octu winnego
-musztarda
-odrobina oliwy
Kurczaka podsmarzyć (najlepiej na grillu, bo pozbędziemy się tłuszczu ), pokrojone pieczywo do piekarnika na 5 minut, sałatę porwać na mniejsze kawałki, zmieszać z resztą składników na sos.
Podawanie:
Jeśli ktoś lubi czosnek można nim natrzeć pieczywko dla smaku (pyycha ), kawałki kurczaka ulozyć na sałacie, jajko pokroić na ćwiartki, udekorować.
Smacznego
Napisano Ponad rok temu
Pieczone brokuły z oliwą, miodem i orzechami
Składniki dla jednej osoby:
- dwa brokuły (pocięte/porwane w różyczki)
- garść orzechów *
- oliwa z oliwek
- miód
- ocet balsamiczny
- sól
- pieprz
* - ja miałem nerkowce, ale mogą być ziemne czy np. migdały (płatki migdałowe też by pasowały); byle nie za twarde i bez skórek
Nasmarować oliwą blachę do pieczenia. Połozyć na nią brokuły. Następnie w szklance zmieszać ok. 1/3 szklanki oliwy, płaską łyżkę miodu oraz garść pokruszonych lub grubo zmielonych orzechów, po czym polać miksturą zawartość blachy. Odrobinę posolić, obficie popieprzyć i wszystko dobrze wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok. 180-200 stopni na ok. 15 minut, mieszając to wszystko kilka razy podczas pieczenia, uważając, żeby nic się nie przypalało. Gotowe jest wtedy, kiedy brokuły mają pożądaną twardość/miękkość. Wyłożyć wszystko na talerz, polać octem balsamicznym (ok. 2 łyżek), szamać aż się zatrzęsą uszy!
PS. Zapewne zadziała również jako sałatka na zimno, o ile tylko brokuły nie będą zbyt rozmiękłe. No, ale skoro to temat dla smakoszy, to przeciez nikt ich tutaj nie rozgotowuje.
Napisano Ponad rok temu
Obiad: dwieście gram uduszonych na oliwie z dużą marchewką i selerem żołądków z kurczaka.
Watrobki tez nie znosze i zastanawiam sie nad jakas smaczniejsza alternatywa :-)
Napisano Ponad rok temu
Po prostu zjedz piers z kurczaka.
Napisano Ponad rok temu
Wiem dobrze, ze moge zjesc piers z kuraka, ale kwestia jest w roznicy tych dwoch elementow.
Chcialbym rowniez zastapic gotowanego kurczakosa, grilowanym. Teraz nasuwa mi sie pytanie czy o wiele mniej zdrowy jest grilowany elkurczakos od tego gotowanego? Zapewne smazony przy diecie nie wchodzi wogole w rachube.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Poswiateczne rozwazania, czyli dlaczego nie bylo ... |
MAGIA STALI |
|
|
||
Podpięty DOMS czyli opóźniona bolesność mięśniowa |
Zdrowie i Medycyna |
|
|
||
wypadek Tomka Kowalskiego-czyli wtopa polskiego judo |
JUDO |
|
|
||
Dieta na masę - czyli jak szybko przytyć część 1 |
Filmy |
|
|
||
karta obciążeń wysiłkowych w treningu zdrowotnym |
Inne sporty |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gazelle FreeStyle?
- Ponad rok temu
-
Kalkulator zywieniowy + tabelka
- Ponad rok temu
-
Ciekawe tematy
- Ponad rok temu
-
Kontuzja mięśni grzbietu!
- Ponad rok temu
-
Dieta a masa ciała
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w MA
- Ponad rok temu
-
Dane
- Ponad rok temu
-
Linki do stron o kulturystyce
- Ponad rok temu
-
Trening bez obciążeń
- Ponad rok temu
-
zbicie wagi naturalnymi sposobami:-)
- Ponad rok temu