Nie ma żadnego znaczenia, która z opcji jest bardziej niezdrowa. Przecież nie wybrałeś tej diety dla zdrowia.Postawilem na diete bialkowa (...) czy o wiele mniej zdrowy jest (...)
Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma żadnego znaczenia, która z opcji jest bardziej niezdrowa. Przecież nie wybrałeś tej diety dla zdrowia.Postawilem na diete bialkowa (...) czy o wiele mniej zdrowy jest (...)
Pewnie, ze wybralem ja dla zdrowia, zeby sie lepiej czuc i nie miec takich wzdec od smazonych potraw jak mialem wczesniej :-)
Z tego co slyszalem to i tak kazda dieta to o kant dupy rozbic, najlepiej ponoc sobie liczyc kalorie, zeby np. wychodzilo 1700 na dzien, a jesc to co smakuje.
Chociaz musze powiedziec, ze po zaledwie tygodniu tej diety nie mam z ranca jak sie budze nie mam kwasnej sliny w gebie, a wczesniej mialem jak cholera jak jadlem smazone zarcie i musialem popic jakas cole z rana, zeby ten fetor z buzi odkazic.
Napisano Ponad rok temu
poza tym zoladki w sosie sa zajebiste.
Napisano Ponad rok temu
nie mam z ranca jak sie budze nie mam kwasnej sliny w gebie, a wczesniej mialem jak cholera jak jadlem smazone zarcie i musialem popic jakas cole z rana, zeby ten fetor z buzi odkazic.
Ja jebie - nieźle. Zapić Colą 8O Przypomina mi się mega temat Jak zmienić smak Coli
Ja muszę sobie parowar kupić - nie kosztuje to majątku a będzie zdrowiej.
Napisano Ponad rok temu
Fakt nie jest to dobra metoda, ale na szczescie to juz przeszlosc.
Co do diet to jest jeden wielki pic na wode, a ta dukana, ktora teraz taka modna, to wyniszcza organizm, wiec nie ma sie co podniecac. Jedyny sens to mż :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja muszę sobie parowar kupić - nie kosztuje to majątku a będzie zdrowiej.
Ja ostatnio kupiłem w Tesco najzwyklejszy parowar Philipsa za coś koło 100zł. Świetna sprawa. Za jednym razem robię żarcie na cały dzień, bez tracenia czasu na stanie przy garach, a do tego zdrowo i naprawdę smacznie. Polecam
Napisano Ponad rok temu
zakladajac ze mż to mądrze żreć a nie tylko mniej żrećCoz cola to byl jedyny sposob na pozbycie sie tego chamskiego kwasu z geby z ranca :-)
Fakt nie jest to dobra metoda, ale na szczescie to juz przeszlosc.
Co do diet to jest jeden wielki pic na wode, a ta dukana, ktora teraz taka modna, to wyniszcza organizm, wiec nie ma sie co podniecac. Jedyny sens to mż :wink:
ale to tak latwo gadac, a trudniej samemu w zyciu stosowac, wiem niestety po sobie
Napisano Ponad rok temu
a ile ma pieterek?
Tylko dwa. Chociaż i tak więcej nie potrzebuję. Jedno na mięso, drugie ewentualnie na warzywa.
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga gotowal ktos z was dorsza i wie na ile minut trza go do gara wrzucic, zeby sie nie rozbil na drobnice?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O książce kucharskiej nie słyszałem, ale jest coś takiego jak "Metody treningu i podstawy żywienia w sportach siłowych" Marka Kruszewskiego. Można się z tej książki co nieco dowiedzieć o odżywianiu, ale raczej od strony naukowej. Przepisów jest w niej dosłownie kilka i na dodatek są to tylko jakieś sałatki z diety Diamondów.
No właśnie szukając książek trafiłem na tę pozycję o której piszesz,ale po przeczytaniu spisu treści wydaje się właśnie to co wspominasz,czyli że o odżywianiu jest w niej napisane od naukowej strony i do tego niewiele(choć książka jako taka wydaje się ciekawa),
podobnie ta [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] książka wydaje się interesująca, ale mi chodzi o konkretne przepisy dla sportowców a nie wskazówki żywieniowe.
Napisano Ponad rok temu
ROZDZIAŁ VI
SZOKUJĄCE DONIESIENIE: DIETA O NISKIEJ
ZAWARTOŚCI WĘGLOWODANÓW SPRAWIA, ŻE TYJESZ 103
i has a disagree
Napisano Ponad rok temu
Z tym tyciem to pewnie przesada, ale [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Omówione tu jest badanie, w którym uczestnicy (głównie kobiety z nadwagą) korzystali z tej samej diety (ok. 1700 kalorii, 55% węglowodanów), przy czym jedna grupa mogła zjeść max 10g fruktozy dziennie, a druga do woli. Nie dość, że przy takiej ilości węglowodanów mało kto się spodziewa chudnięcia, to jeszcze wyszło, że druga grupa, jedząca do woli owoce, schudła o ok. 2 kg więcej, niż ta ograniczająca fruktozę (ale u obydwu odnotowano spadek wagi).i has a disagree
Napisano Ponad rok temu
The study lasted 6 weeks and these were the results.
niestety taki problem w nauce odzywiania, ze na kazda opinie mozna znalezc dane za/przeciw
Napisano Ponad rok temu
Są bardzo dobre, mięso delikatne, nie to co polski rostbef, chociaż nasza polędwica jednak bardziej delikatna.
Napisano Ponad rok temu
Sorry za odgrzewanie kotleta, ale chciałem się z Wami podzielić informacją na temat steków, a bez sensu zakładać kolejny temat. W Tesco pojawiły się steki z Irlandii(rostbef). Pakowane w tackach po dwa, w cenie 78 za kg. To nie to samo co steki argentyńskie jak w Makro, ale te podobno są w ciągłej sprzedaży i nie trzeba na nie polować (jak w makro).
Są bardzo dobre, mięso delikatne, nie to co polski rostbef, chociaż nasza polędwica jednak bardziej delikatna.
Thanks for the info. Cheers. Bye bye