Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
Podawajcie przepisy na rozne, zdrowe posilki, przekaski, desery itd
Zaczne:
Zupa z marchwi i pomarańczy
Czas przygotowania - 15 minut, Czas gotowania - 20 minut, Liczba porcji - 4
Składniki:
* 15 g Masla
* 1 duża posiekana cebula
* 225 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
* 450 g marchwi pokrojonej w kostkę
* 300 ml chudego mleka
* 600 ml wywaru z kurczęcia lub z warzyw
Przygotowanie:
1. Roztopić maslo i usmażyć cebulę, aż będzie miękka, lecz nie brązowa.
2. Dodać pozostałe składniki, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
3. Zmniejszyć ogień i gotować powoli przez 20 minut, aż zmiękną warzywa.
4. Zdjąć z ognia i przetrzeć.
5. Przelać z powrotem do rondla, doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać nieco wywaru. Podgrzać i podawać.
**************************************************************
Makaron z pieczonymi warzywami
Czas przygotowania - 15 minut, Czas gotowania - 15 minut, Liczba porcji - 4
Składniki
* 55 g roztopionego masla
* 1 strąk czerwonej i 1 strąk zielonej papryki, wypestkowane i pokrojone w cienkie paski
* 115 g pieczarek pokrojonych w połówki
* 8 pomidorów koktajlowych pokrojonych w połówki
* 350 g makaronu
* 25 g margaryny Flora wymieszanej z:
* 2 łyżkami świeżej, posiekanej natki pietruszki i 1 łyżką startej cytryny
* sól i pieprz
Przygotowanie
1. Kawałki papryki posmarować roztopionym maslem, a następnie ułożyć je na blasze do pieczenia tak, by tworzyły warstwę.
2. Piec przez 10 minut w piecu rozgrzanym do temperatury 200°C.
3. Dodać pieczarki i pomidory, posmarować Florą i piec jeszcze przez 5 minut.
4. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i odsączyć.
5. Dodać mieszankę pietruszkowo-cytrynową i upieczone warzywa. Przyprawić do smaku i natychmiast podawać.[/b]
Napisano Ponad rok temu
Składniki: 50 dag zielonego groszku, 2 ziemniaki, pół średniego selera, 1 ząbek czosnku, 3 cienkie kromki razowego czerstwego chleba, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz.
Wykonanie: Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucić groszek, pokrojone w drobną kostkę pozostałe warzywa. Gotować do miękkości, czyli około 20 minut. Schłodzić i zmiksować. Przyprawić do smaku zmiażdżonym ząbkiem czosnku i przyprawami. Przygotować grzanki: na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojony w kostkę chleb. Podrumienić. Podawać zupę z grzankami posypaną zielonym szczypiorkiem.
ZUPA Z GRZYBÓW
Składniki: pęczek włoszczyzny, 50 dag świeżych grzybów, 2 cebule, 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno, 1 łyżka mąki, pieprz, sól, 2 liście laurowe, ziele angielskie, pęczek natki z pietruszki.
Wykonanie: Włoszczyznę umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować wywar. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Pokroić również w kostkę oczyszczoną cebulę. Grzyby i cebulę dusić razem w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu i wody. Wrzucić do wywaru z warzyw. Zrobić zasmażkę: mąkę podprażyć na patelni, dodać łyżkę oleju, rozetrzeć, następnie dodać trochę wywaru, dobrze wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Doprawić zupę solą i pieprzem. Podawać posypaną drobno posiekaną natką pietruszki lub z grzankami z razowego chleba.
ZUPA KREM Z CUKINI
Składniki: 0,5 kg cukini, 30 dag ziemniaków, 2 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 marchewka, kawałek selera, 1 pietruszka, natka z pietruszki, sól, pieprz, tymianek, bazylia.
Wykonanie: Oczyścić i obrać warzywa. Wrzucić pokrojone w kostkę: cukinię, ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę, cebulę do wrzącej osolonej wody i gotować 15-20 minut. Ostudzić i zmiksować wszystkie składniki, dodać oliwę z oliwek i posiekaną natkę z pietruszki. Przyprawić do smaku ziołami. Można podawać zupę z grzankami z razowego chleba.
Napisano Ponad rok temu
Składniki: 5 pomidorów, 3 kiszone ogórki, 10 czarnych lub zielonych oliwek, 20 dag tofu, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 4 łyżki natki koperku, ząbek czosnku, 1 cebula, pieprz i sól.
Wykonanie: Umyć i pokroić w cząstki pomidory. Pokroić w kostkę ogórki, cebulę i tofu. Do naczynia wlać sok z cytryny, odrobinę wody, dodać rozdrobniony czosnek, natkę z koperku, sól i pieprz. Wymieszać i wlać do salaterki z pozostałymi składnikami. Wymieszać z oliwą i udekorować natką koperku. Można podawać w salaterce wyłożonej liśćmi sałaty.
SAŁATKA Z RYŻEM
Składniki: 15 dag brązowego ryżu, 2 kolby kukurydzy, 10 dag wyłuskanych orzechów włoskich, 3 gruszki, 3 łyżki oliwy, sok z połowy cytryny, sok z całej pomarańczy, łyżeczka bazylii, 1/2 łyżeczki cynamonu, sól, pieprz.
Wykonanie: Ugotować ryż oraz kukurydzę w osolonej wodzie. Z kolb wyłuskać ziarna kukurydzy. Przygotować sos: do naczynia wlać sok z cytryny, sok z pomarańczy, odrobinę wody, oliwę, dodać przyprawy: bazylię, szczyptę pieprzu, cynamon. Dokładnie wymieszać. Do salaterki włożyć ryż, kukurydzę, wyłuskane i pokrojone orzechy, pokrojone w kostkę gruszki, po czym zalać składniki sosem i dokładnie wymieszać. Można podawać na świeżych liściach bazylii.
SAŁATKA RYŻOWO-FASOLKOWA
Składniki: 15 dag ciemnego ryżu, 1 cebula, 15 dag zielonej fasolki, 1 łyżka oleju słonecznikowego; składniki na sos: 2 łyżki oleju słonecznikowego, sok z połowy cytryny, sól, pieprz.
Wykonanie: Podsmażyć na patelni cebulkę na oleju, dodać surowy ryż i 3 minuty trzymać jeszcze na ogniu. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą w ilości około dwóch szklanek. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 30 minut. Ugotować krótko, bo około 10 minut zieloną fasolkę, tak aby była lekko twarda. Przygotować sos: w naczyniu wymieszać olej z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać sos z ugotowanym ryżem i z fasolką.
SAŁATKA ZIEMNIACZANO-BURACZANA
Składniki: 30 dag ziemniaków, 30 dag buraków, 1 szklanka ugotowanej kolorowej fasolki, 25 dag kiszonych ogórków, 25 dag jabłek - najlepiej złotych lub szarych Renet, 2 średnie cebule, pęczek szczypiorku, 2 łyżki musztardy, pół szklanki oliwy, tymianek, sól, pieprz.
Wykonanie: Ugotować w łupinach ziemniaki i buraki. Obrać ze łupin i pokroić w plastry. Obrać i posiekać drobno cebulę i szczypiorek. Pokroić również w kostkę ogórki i, po obraniu ze skórki, jabłka. Ziemniaki, buraki, cebulę i szczypiorek, ugotowaną fasolkę, pokrojone ogórki i jabłka włożyć do miski i wymieszać z musztardą i oliwą. Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem wstawić w zimne miejsce na około 2 godziny. Można udekorować szczypiorkiem i plastrami buraczków.
SAŁATKA WARZYWNA Z RAZOWYMI GRZANKAMI
Składniki: 1 czerwona papryka, 1 krucha sałata, 3 pomidory, 10 oliwek, 5 kromek razowego chleba, 2 ząbki czosnku, 5 orzechów włoskich, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, natka z pietruszki, sos sojowy, sól i pieprz.
Wykonanie: Przygotować grzanki: pokroić w drobną kostkę kromki razowego chleba, natrzeć rozgniecionym czosnkiem i podpiec na patelni na łyżce oliwy. Przygotować warzywa: oczyścić z pestek i pokroić w kostkę paprykę, umyć i poszarpać na małe kawałki sałatę, pokroić w cząstki pomidory. Przygotować sos: do naczynia wlać sok z cytryny, odrobinę wody, oliwę, sos sojowy i dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Wymieszane w salaterce przygotowane warzywa, oliwki i orzechy zalać sosem, wymieszać i udekorować pietruszką.
Napisano Ponad rok temu
Składniki: paczka ciemnego razowego makaronu; składniki na sos: 1 1/2 szklanki mleka sojowego (lub krowiego), l duża cebula, 4 łyżki stołowe płatków nagietka świeżych (lub suszonych), 2 duże marchewki, 2-3 łyżki oliwy, sól i pieprz.
Wykonanie: cebulę pokroić na ćwiartki. Do rondla wlać mleko, włożyć cebulę, płatki nagietka, marchewkę. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż marchewka zmięknie. Wyjąć marchewkę i cebulę, a do pozostającego płynu dodać mąkę uprzednio wymieszaną z niewielką ilością wody i podgrzewać 2-3 minuty mieszając. Stopniowo dodawać oliwę i przyprawy i gotować, stale mieszając, przez 2 minuty, aż powstanie gładki sos. Przetrzeć przez sito cebulę oraz marchewkę i dołożyć do sosu. Włożyć makaron do garnka z osoloną wrzącą wodą i ugotować. Podawać polany sosem nagietkowym.
KRUSZONIEC PAROWY
Składniki: 2 szklanki pokruszonego razowego chleba, 3/4 szklanki posiekanych różnych orzechów, l zmiażdżony ząbek czosnku, l łyżeczka bazylii, l łyżeczka posiekanego rozmarynu, l łyżeczka lebiodki, 2 łyżki oliwy; składniki na sos: 2 łyżki oliwy, 4 pory, 1/4 szklanki mąki, l szklanka mleka sojowego, 2 pomidory, 2 łyżki stołowe posiekanej szałwi, sól i pieprz.
Wykonanie: Wymieszać w misce pokruszony razowy chleb, orzechy, rozdrobniony czosnek i zioła. Łyżką zagnieść ciasto dodając na końcu oliwy. Wylepić ciastem posmarowaną oliwą prostokątną formę do ciasta. Piec 20 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Przygotować sos: w rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone na drobne kawałki pory. Dusić przez około 10 minut, aż zmiękną. Stale mieszając, dosypać mąki, potem dolać mleko i gotować 5 minut. Dodać pokrojone w ćwiartki i obrane ze skórki pomidory, szałwię, sól i pieprz. Sos porowy wyłożyć na upieczony uprzednio kruszoniec. Zapiekać jeszcze razem 10 minut.
ZIOŁA W CIEŚCIE
Do przyrządzenia tego dania można użyć liści każdego rodzaju ziół o intensywnym zapachu. Polecamy liście szałwi, bazylii lub szczawiu.
Składniki: szklanka liści ziół, olej na zimno tłoczony do smażenia; składniki na ciasto: 3/4 szklanki ciemnej mąki, szczypta soli, 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek, 4 łyżki stołowe ciepłej wody.
Wykonanie: Liście ziół opłukać i osuszyć. Przygotować ciasto: wymieszać w misce mąkę z solą, dodać oliwy i wody tyle, aby osiągnąć gładką i puszystą masę. Pozostawić w chłodnym miejscu na l-2 godziny. Rozgrzać olej do takiej temperatury, by wpuszczona do niej kropla ciasta szybko brązowiała i nabierała kruchości, ale by się nie paliła. Liście zanurzać w cieście po jednym. Smażyć po kilka naraz przez 2-3 minuty, aż ciasto nabierze złotobrązowej barwy. Ostrożnie wyjmować i odsączać z tłuszczu.
Nie jest to może najzdrowsze danie, ale bardzo smaczne.
KAPUSTA Z JAŁOWCEM
Składniki: 70 dag kapusty, l łyżka stołowa oliwy, l cebula, l ząbek czosnku, 8 jagód jałowca, sól i pieprz.
Wykonanie: Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać i wykroić głąb. Drobno poszatkować. Dobrze osaczyć. Cebulę drobno posiekać. Rozgrzać oliwę w rondlu, podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż zmiękną. Mieszając dodać zmiażdżone jagody jałowca, włożyć kapustę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Kapustę z cebulą przełożyć do formy nasmarowanej oliwą. Przykryć pokrywką. Zapiekać w piekarniku przez około 35 minut. Gotowa kapusta powinna być miękka, ale krucha.
WARZYWA PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU
Składniki: 1/3 szklanki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 25 dag ziemniaków, 25 dag zielonej fasolki, 1 średnia cukinia, 2-3 cebule, l łyżka stołowa posiekanej kolendry, sok z l cytryny, 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki.
Wykonanie: Pokroić cukinię i cebulę w plasterki. Ziemniaki w kostkę. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu i obsmażyć warzywa: zmiażdżony ząbek czosnku, pokrojoną cukinię i cebulę oraz ziemniaki przez około 5 minut. Pod koniec dodać kolendrę. Dodać sok z cytryny, trochę wody, obraną fasolkę, przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut, co pewien czas mieszając, by warzywa nie przywarły do dna. Przybrać pietruszką.
PIKANTNA OBERŻYNA
Składniki: 2 duże oberżyny l łyżka stołowa oliwy, l łyżeczka nasion kminku, 45 dag pomidorów, 2,5 cm korzenia świeżego imbiru, 4 ząbki czosnku, łyżeczka zmielonej kolendry, łyżeczka zmielonego kardamonu, l szklanka wody, sól i pieprz, na przybranie liście świeżej kolendry.
Wykonanie: Obrać ze skórki i pokroić pomidory. Obrać i zmiażdżyć ząbki czosnku, zetrzeć na tarce korzeń imbiru. Oczyścić oberżyny, wydrążyć i pokroić je na kawałki wielkości palca. Smażyć w oliwie przez około 5 minut, aż zbrązowieją. Odsączyć z tłuszczu. Na rozgrzaną oliwę włożyć pokrojone pomidory, cały czas mieszając dodać, nasiona kminku, starty imbir, zmiażdżony czosnek, kolendrę, kardamon, a na końcu dodać wodę. Przykryć pokrywką i dusić przez około 20 minut, aż powstanie gęsty sos. Pod koniec duszenia dodać kawałki obsmażonej oberżyny i dusić jeszcze około 5-10 minut. Przybrać liśćmi kolendry.
Napisano Ponad rok temu
Zupa z marchwi i pomarańczy
[/b]
ale chyba zapomniałeś tych pomarańczy dorzucić. Jak to z nimi jest w tej zupie? Bo już prawie dziś chciałem wypróbować przepis, a tu pytanie..."co z pomaranczami"??
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowała mnie bardzo:
Zupa z marchwi i pomarańczy
[/b]
ale chyba zapomniałeś tych pomarańczy dorzucić. Jak to z nimi jest w tej zupie? Bo już prawie dziś chciałem wypróbować przepis, a tu pytanie..."co z pomaranczami"??
Shit to bul wklejony przepis! sam zwariowalem jak to zobaczylem 8O wklejalem tak na szybko
Dorzuc soboe tam pomarancza wycisnij z pol do tej zupy i napisz jak wrazenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pomidorowy:
Składniki:
4 duze pomidory
1 duza cebula
1 zielona papryka
pol ogorka
4 zabki czosnku
pol szklanki pokruszonego bialego chleba
4 lyzki oliwy
4 lyzki octu winnego
1 lyzka pasty pomidorowej
1 litr zimnej wody
szczypta cukru
sol, pieprz
Przepis:
Starannie umyte warzywa obieramy ze skorki, usuwamy pestki i drobno kroimy. Nastepnie ucieramy je w mikserze dodajac zmiazdzony czosnek i chleb. Dolewamy wode, ocet, oliwe, dokladnie mieszamy, po czym ponownie starannie miksujemy. Do gestego plynu dodajemy przecier, szczypte cukru, poprawiamy sola i pieprzem do smaku i jeszcze chwile miksujemy. Przykrywamy miske szczelnie folia i odstawiamy gazpacho do lodowki na 2-3 godziny. Tuz przed podaniem ubijamy chlodnik trzepaczka (ma on okolo 30 roznych wersji).
*************************************************************
Czosnkowo-winogronowy
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 2,5 godz.
150 g migdalow,
1 glowka czosnku,
250 g czerstwej bulki pszennej,
75 ml oliwy,
3 lyzki octu winnego,
200 g winogron bez pestek,
1,5 l przegotowanej zimnej wody,
sol.
1. Czerstwa bulke pokroic na male kromki, okroic skorke, zalac zimna, przegotowana woda i moczyc 30 min. Osaczyc z nadmiaru wody.
2. Winogrona oplukac, oderwac z kisci i delikatnie zdjac skorke. Przelozyc do
miseczki.
3. Migdaly zalac wrzatkiem i odstawic na 5 min. Odcedzic i zdjac skorki. Czosnek obrac, oplukac i drobno posiekac.
4. Obrane migdaly i czosnek utrzec w mozdzierzu lub w misce na jednolita mase.
Dodac osaczona bulke, oliwe i ocet. Zmiksowac i odstawic na 2 godz do lodowki.
5. Do ochlodzonej masy dolac bardzo zimna wode i mieszac tak dlugo, az masa nabieze konsystencji plynnego kremu.
6. Przed podaniem przelac chlodnik do miseczek i przybrac winogronami.
Napisano Ponad rok temu
SKŁADNIKI:
1l maślanki,
200ml śmietanki 12%,
koperek,
1/2 ogórka zielonego,
pęczek rzodkiewek,
3 jajka,
15 dkg wędliny drobiowej,
1 słoik buraków krajanych ze słoika,
sól, pieprz, cukier, cytryna.
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksować maślankę ze śmietaną. Dodać szczyptę soli, pieprzu, łyżkę cukru i sok z 1/4 cytryny. Buraki odsączyć. Jajka ugotować. Pokroić drobno 1/2 pęczka koperku. Jajka, szynkę, ogórek i rzodkiewki pokroić w słupki. Wszystko wymieszać
*************************************************************
Chlodnik z ryzem:
SKŁADNIKI:
10 dag szczawiu,
2 łyżki ryżu,
1 pęczek szczypiorku i koperku,
2 jaja,
1250 ml kwaśnego mleka,
1/4 l śmietany,
sól,
cukier,
kilka listków mięty
PRZYGOTOWANIE:
Szczaw starannie opłukać, sparzyć, drobno posiekać. Ryż ugotować na półsypko. Szczypiorek, miętę i koperek opłukać, otrząsnąć, drobno pokrajać. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokrajać wzdłuż na cząstki Mleko roztrzepać ze śmietana, połączyć wszystkie składniki razem. Doprawić solą i cukrem do smaku, ostudzić. Podawać na zimno.
Napisano Ponad rok temu
Ja próbowałem ale zerzarłem składniki zanim je połączyłem.
poz.
Napisano Ponad rok temu
potrzeba korzen imibiru gdzies tak z 5cm w miare swierzy obieram i kroje drobno, wrzucam to do garnuszka zalewam woda (gdzies z pol litra) i sobie gotuje tak z 10 minut, potem ta woda zaparzam zielona herbate lisciasta, zaparzam okolo 4-5 minut pod przykryciem,
do szklanki wyciskam duuzo soku z cytryny i slodze miodem
im wiecej imbiru tym jest ostrzejsza i lepsza ale lepiej na poczatek dac mniej
hmm licze ze niczego nie pokielbasilem
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłeś coś z tego TT?
Ja próbowałem ale zerzarłem składniki zanim je połączyłem.
poz.
duzo chlodnikow wpieprzam
Napisano Ponad rok temu
Placki po wegiersku:
Squad:
1.Masa na placki (dla dwoch osob), (nie wiem czy znacie patent dosypania do masy platkow owsianych, placuszki sa wtedy extra chrupiace)
2.Sos wegierski (najlepiej taki gotowy w sloiku)
3.2 surowe kotlety schabowe
4.1/2 peczki pietruszki
5. jedno jajko
Przygotowanie:
Najpierw przygotuj sos: na rozgrzanym oleju podsmaz pokrojone mieso, tak by sie zarumienilo ze wszystkich stron. Nastepnie zalej je sosem ze sloika i dus pod pokryciem, nastepnie na rozgrzanym oleju usmaz placki biorac na kazdy czubata lyzke masy
Serwowanie:
Placki polej sosem z miesem i posyp posiekana pietruszka
POROSTE I SMACZNE!
Napisano Ponad rok temu
Cos na kieszen studenta, smaczne, duzo i tanio )
Napisano Ponad rok temu
Tae Tad masz moze jakies ciekawe przepisy na kurczaczka? Piers z kurczaka na przyklad?
Cos na kieszen studenta, smaczne, duzo i tanio )
Zara cos wyrzezbie a smacznie tanio i duzo to masz te placki wegierskie, wiesz jakie to jest syte 8O jednym juz sie najesz i zamiast schabowego moze byc i piers z kurczaka, to nie ma znaczenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
-bierzemy zupkę i przygotowujemy wg normalnej receptury
-dodajemy łyżeczkę normalnego koncentratu pomidorowego (30%)
-trochę (dużo) pieprzu
-natkę pietruszki i na kilka minut pod przykryciem wędzić
taka zupka samkuje 4x lepiej, ale wciąż nie ma jak poradzić na jej wartości odżywcze :?
Napisano Ponad rok temu
jakie placki ziemniaczane ?:
1.Masa na placki
Napisano Ponad rok temu
piers z kurczaka ugotowac
wszystko wymieszac dodac podsmazanej cebulki i przyprawy dodac duzo "cury" bez tej przyprawy nie bedzie dobre
ryz ugotowac dodac lyzke smietany i dzem
puszka tunczyka wyciagnac tunczyka dodac surowe jajko sok z cytryny dac do lodowki na 1 h.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hortex produkuje coś takiego jak "warzywa na patelnię" Są tam:
brokuły, marchew, trochę ziemniaka, kukurydza, cebulka (i pewnie coś jeszcze, ale niepamiętam :? ) jest togo 450 g.
Wrzuca się to na patelnie na 8 - 10 min przyprawia i gotowe. Smacznie, tanio, zdrowo.
Ja to jem z puszką tuńczyka. Ale nawet same warzywka wystarczają mi za obiad (chociaż waże ponad 80 kg 8O i prowadzę aktywny tryb życia )
Napisano Ponad rok temu
Bierzemy zupę pieczarkową z proszku (winiary) do tego ucieramy żółty ser na tarce i kroimi w kostke kilka tostow
Ser dodajemy do zupy jak ją już nalejemy, czekamy aż się roztopi, a potem wpieprzamy z grzankami.
PYCHOTA:)
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Takedowns - czyli sprowadzenia na ziemie |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
||
Zdrowo na masę |
Dieta |
|
|
||
Rzecz o Nożoholiźmie, czyli "Kto mnie, kurde, zaraził?? |
MAGIA STALI |
|
|
||
Nie szytletami człowie tylko żyje - czyli coś dla tych co... |
MASTERS Of STEEL |
|
|
||
Carb Nite, czyli cotygodniowe ładowanie weglami. Redukcja |
Dieta |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gazelle FreeStyle?
- Ponad rok temu
-
Kalkulator zywieniowy + tabelka
- Ponad rok temu
-
Ciekawe tematy
- Ponad rok temu
-
Kontuzja mięśni grzbietu!
- Ponad rok temu
-
Dieta a masa ciała
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w MA
- Ponad rok temu
-
Dane
- Ponad rok temu
-
Linki do stron o kulturystyce
- Ponad rok temu
-
Trening bez obciążeń
- Ponad rok temu
-
zbicie wagi naturalnymi sposobami:-)
- Ponad rok temu