Co badania to inne wnioski :wink:
Ale jakie to badanie ? Ja bym prosił o źródła a nie słowa kulturysty ... Szczególnie, że miesiąc wcześniej mógł reklamować preparaty sojowe jakiejś firmy ...
Mea culpa nadużyłem słowa badanie - chodziło o konfrontacje dwóch opinii.
A badań o tym czy jest czy nie jest poszukam, bo sam spotykam różne opinie.
jesli wierzyc tamtym badaniom to 20% spadek testosteronu jest dosc istotnym elementem
To może sterydowcom by wrócił do normy :wink:
A ja myśle ze za dużo ludzie sie przejmują "badaniami" . Ja już widziałem na siłowni takich klientów co sie rozwodzili nad każdym badaniem np że jakieś tam inne mięso niż kurczak ma o ileś tam procenta lepszy skład a badania to potwierdzają . Widziałem klientów którzy jak zaczynali przygode z siłownią to sobie robili taaakie plany treningowe że chyba nawet mieli tam ćwiczenia na skośny oka
Zmierzam do tego że te wszystkie badania są **** warte , w przełożeniu na trening mają minimalne wartość i nie trzeba do nich przykładać takiej dużej uwagi a jedynie traktować jako ciekawostkę .
Może nie przesadzałbym ze stwierdzeniem, że badania są g...o warte, ale pamiętam że kiedyś śledziłem je regularnie i różnie z nimi bywało
1)Naukowcy z Uniwerstytu w USA stwierdzili, że jaja są szkodliwe i nie należy jeść więcej niż 3 w tygodniu, bo grozi to taką a taką chorobą
Za 2-3tygodnie
2)Naukowcy z Uniwersyttety w Australii odkryli że są zbawienne i polecają jeść jedno dziennie, żeby uniknąć raka takiego organu
potem znowu
3)Inni naukowcy odkryli, że nadmierne spożywanie jaj powoduje raka innego organu niż pkt2
Najważniejsze to chyba jednak zachować umiar we wszystkim :wink: