Do wszystkich budujacych mase!
Napisano Ponad rok temu
da sie zrobic mase/sile trenujac na silce 2 razy w tyg.
bede wdzieczny za jakas sugestie
pozdr
Napisano Ponad rok temu
na koniec zawsze robie drazek/porecze+ciezar x3Słabo, mało na plecy. Ciężary niewielkie. Dodaj chociaż drążek, wiosłowanie ...
ciezary moze i niewielkie, ale dla mnie maksymalne :wink: i nie dalbym rady nic do tego dodac (na pewno nie po martwym czy power clean).
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"jak zrobic dobry program" 1 i 2
hmm wg tego musze zmienic kolejnosc moich cwiczen i wziasc stoper na silownie, zeby miec te 3 minuty pomiedzy seriami... bo zrezygnowac z progresji ciezarow i przejsc na 5x3 i tak juz mialem zamiar...
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem Dorian Yates preferowal taki trening
ja chce skrocic czas treningu na silowni i szukam rozwiazania
czy ktos z was probowal tej metody
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dokładniejesteś zbyt młody na takie kuracje.
Napisano Ponad rok temu
Dieta.bradzo prosze o podpowiedzi dotyczace nabrania masy moga byc jakies odzywki witaminik itp.. z gory thx:)
Napisano Ponad rok temu
jesteś zbyt młody na takie kuracje.
ja w tym wieku zaczynałem, jeszcze pamiętam pierwsza odżywka - WPC 80 ostrowii, hiehie
Napisano Ponad rok temu
No dobra a teraz troche powazniej ...
Ngdy nie zaprzeczałęm że jestem zwolennikiem suplementów od samego poczatku stycznosci z siłownią. Zapewnia to szybsze efekty dla ludzi ktorzy tego właśnie pragną i więcej osob zostaje na siłowni nie zniechęcając się.
Jest podwieszony temat o podstawach suplementacji, diety i treningu "na mase".
Zapoznaj się z zagadnieniami diety bo dla Ciebie to najważniejsza czesc tej całej zabawy.
Popros kogos zeby ulozyl ci odpowiedni trening na duże grupy mięsniowe, na wolnych cięzarach. ( Ćwicz nogi )
Kilka osob już przeprowadziłem przez pierwszy rok treningow na siłowni i zawsze z dobrymi rezultatami.
Jeżeli masz pieniądze to oprocz duzych ilosci pełnowartosciowych posiłków proponował bym kupic Gainera takiego typowego świniaka + dobre białko na noc.
Gainer rano i po treningu albo rano i miedzy obiadem a kolacja w dni nietreningowe. Białko codziennie na noc.
To pomaga.
To takie mega minimum. Poszukaj tematow na forum bo było takowych dziesiątki.
Wszystko opiera się na systematycznnosci. W rok możesz się przybyczyc naprawde duuuzo. Nie zniechęcaj się.
Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
miesien w jednej serii nie wyczerpuje sie "do konca".
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz pieniądze na tego świniaka-masiaka gainera + białko to twoj tryb żywienia powinien tygladac mniej więcej tak
7;00 śniadanie
7;15 gainer
11;00 coś z wyjątkiem słodyczy fast foodow itd.
15;00 objad
17-19 siłownia
19;00 gainer
21;00 kolacja
23;00 białko i spać.
FaQ'w na temat diet jest dużo. Nie musisz nażucac sobie rygorystycznych zasad. Przyzwyczajenia żywieniowe to największe przyzwyczajenia człowiaka. Trudno je zmienic.
Sęk w tym aby się starać, być wytrwały i systematyczny.
- Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Immortal ja od siebie dodam że diety zamieszczane w necie mają to do siebie że nie uwzględniają czegoś takiego jak życie ćwiczącego . Są bez zarzutu jeśli chodzi o skład i ilości ale w normalnym życiu są nie do zastosowania chyba że ktoś oprócz jedzenia i pakowania nie robi nic innego.
Napisano Ponad rok temu
To co polecam To budulec. Gainer lub bulk dla innej genetyki + Białko na noc i Bcca jak ktoś ma na tyle pieniędzy by to wszystko pogodzić. Nie zalecam kreatyn i innych rzeczy na które przeychodzi czas kiedy człowiek już ma solidne podstawy i kiedy przychodzą czasy zastoji.
- Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego tłumacze by nie trzymać się diet restrykcyjnie. By wprowadzac do własnego żywianie tylko pewne prawidłowości nimi żadzącymi. Conajmniej 4 posiłki. Dużo białka mało cukrów prostych i tłuszczy. Sam mam problem z stricte dietą. Ludzie zaczynający siłownie również nigdy wczesniej się do diet nie stosowali. Gainer i białko to nie zabujcza chemia tylko kurczak i ryż w proszku które umożliwia stwożenie diety sprawdzającej się w budowaniu masy :wink: .
- Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
-masz krótki staż treningowy
-jesteś młody i jeszcze twój organizm sie rozwija, rośniesz
nie warto zaczynać jeżeli za kilka miesięcy odechce Ci sie trenować i większość jeżeli nie wszystko co uzyskałeś zniknie pozostawiając rozstępy po gwałtownych przyrostach
pzdr Kubas§ 8)
PS. Jeżeli po magnumie "nabrałeś" 5kg to zacznij jeść człowieku
Napisano Ponad rok temu