Do wszystkich budujacych mase!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masy nie da się zrobić trzeba się z tym pogodzić i zaakceptować siebieBtw. jedenaście stron które... przeczytałem. Nie każdy nowy na forum jest noobem. A ja po prostu liczę że ktoś mi doradzi do mojej, konkretnej sytuacji.
Napisano Ponad rok temu
zasady robienia masy sa bardzo proste. wystarczy duzo jesc, robic przysiady i martwe ciagi, i robic je ciezkie. trudne jest trzymanie sie tych zasad.
a jak chcesz konkretnie do swojej sytuacji, to musisz dokladnie opisac swoja diete, i co robisz w tym porannym treningu. wszelkie inne, konkretne, informacje rowniez mile widziane :wink: . a na koniec i tak nie pozostanie nic innage, jak wziac dupe w troki i dorobic tej masy
Napisano Ponad rok temu
Duzo zalezy od genów i diety. No i alko w duzych ilosciach bardzo przyspiesza spadek masy (mięsniowej przynajmniej ). SprawdzałemChodzi mi takie pytanie po głowie... Po jakim mniej więcej czasie zaprzestania treningu na masę przez zrobienie sobie przerwy z jakiegokolwiek powodu, dochodzi do pierwszych ubytków, strat w m. mięśniowej? Na jak długą przerwe w treningach na siłowni można sobie pozwolić, nie narażając się na zmarnowanie efektów swojej wcześniejszej pracy? I jeszcze jedno. Jak ta sama sprawa się przekłada na trening siłowy na siłowni? Z góry dzięki. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Poranny trening:spoko. moja rada? przestan trenowac karate 4 razy w tygodniu, zacznij na silowni. masa przyjdzie szybko.
zasady robienia masy sa bardzo proste. wystarczy duzo jesc, robic przysiady i martwe ciagi, i robic je ciezkie. trudne jest trzymanie sie tych zasad.
a jak chcesz konkretnie do swojej sytuacji, to musisz dokladnie opisac swoja diete, i co robisz w tym porannym treningu. wszelkie inne, konkretne, informacje rowniez mile widziane :wink: . a na koniec i tak nie pozostanie nic innage, jak wziac dupe w troki i dorobic tej masy
bieg 1km
rozciąganie
pompki na pięsciach 25
pompki z szerokim rozstawem 25
pompki z wąskim rozstawem 25
brzuszki 3 serie po 50
podciąganie na drążku 10 podciągnięc z szerokim rozstawem
podciąganie na drążku 10 podciągnięc z wąskim rozstawem
jakieś kata
katowanie worka 3x2minuty ostrej akcji
Muszę wcześnie wstawac, ale przynajmniej mam blisko do szkoły.
Dieta:
Właściwie normalna, nic wymyślnego.
Do tego 2x w tygodniu Modern Arnis i 2x Karate Kyoukushin(wcześniej było 4x karate, ale FMA wydają się ciekawe i chce spróbowac).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaorish: Tak, po jednej serii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sytuacja wyglada tak, ze jestem na calkiem wysokich obrotach przez caly dzien - studia awf (zajecia ruchowe w ciagu semestru + cwiczenia teoria, teraz akurat praktyki w szkołach i pokrzykiwanie na dzieciaki), popoludnia treningi SW 1-1,5h czasami 2 kolejno po sobie. Albo prowadze, albo cwicze razem z grupa 7 treningow przez tydzien z wylaczeniem niedzieli. Dodatkowo raz w tygodniu trening na silowni ok 1,5 h przewaznie kazdego cwiczenia po 3-4 serie z 8 powtorzeniami: klatka na plaskiej, na biceps uginanie/prostowanie ze sztanga, wyciskanie zolnierskie, zarzut, martwy, przysiad i podciaganie kolan/prostych nog w zwisie na brzuch. Jak dobry dzien to pojdzie wszystko, czasami jedno cwiczenie opuszczam, ew lacze np zarzut + podrzut ale na mniejszym ciezarze. Ciezar ok 60-70 % C.M. w wiekszosci cwiczen. 90 - 120 sekund przerwy miedzy cwiczeniem.
Do tego dochodzi troche stresu: planowanie lekcji wf, treningow, sprawy organizacyjne innego szczebla, sami wiecie jak to jest kiedy siedzi sporo spraw do wyprostowania na glowie, a lezac w lozku przydaloby sie juz zasnac a nie myslec dalej o "pracy".
Gdzies ta masa ucieka. Jem regularnie posilki (2 sniadania, obiad, kolacja) i zapodaje sobie tran 2x dziennie po 2 kapsulki. Nie mam problemow z lapaniem masy, np w wakacje kiedy jest mniej na glowie przy 175 cm to spokojnie te 80 kg jest. Co mi polecicie do wspomagania zeby ta mase glownie utrzymac i pozniej podniesc na jakims przyzwoitym poziomie (np kolo 82-84)? Bo mnie zaczyna wysuszac co raz mocniej.
Z wazniejszych rzeczy - trenuje dosyc intensywnie na treningu, 22 lata, 175 cm, 76 kg. Bez proby bicia rekordow, cwicze wylacznie dla wlasnej przyjemnosci :wink:
pzdr
PS dlugi post wyszedl, ale staralem sie podac jak najwiecej istotnych info
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To proste: wziąć urlop, odpocząć, zmienić tryb życia na mniej intensywny.Witam, mam troche bardziej specyficzny problem i przyda mi sie porada od ludzi z doswiadczeniem.
Sytuacja wyglada tak, ze jestem na calkiem wysokich obrotach przez caly dzien - (...) Bo mnie zaczyna wysuszac co raz mocniej.
Z wazniejszych rzeczy - trenuje dosyc intensywnie (...)
Napisano Ponad rok temu
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
per 100ml
68kcal
3.2g bialka
4.7g wegli
3.6g tluszczu
x10, masz 680kcal, 32g bialka, 47g wegli i 36g tluszczu.
mixed nuts
walnuts (55%), brazil nuts (25%), hazelnuts (10%), almonds (10%)
per 100g
676kcal
15.1g bialka
3.9g wegli
66.7g tluszczu
x3, masz 2030kcal, 45g bialka, 12g wegli, 200g tluszczu.
lacznie:
2710kcal, 77g bialka, 59g wegli, 236g tluszczu. jako dodatek do twojej normalnej diety.
tak, mysle, ze zrobisz spokojnie 6kg :wink:
(dane tak dokladne, bo obok mnie stoi 4pints mleka i lezy paczka orzechow)
no chyba, ze wolisz zeby ci powiedziec "kup sobie gainera, i dodaj nim jakies 2000kcal do swojej diety" :roll:
aha, zapomnialbym: jesli nie jeszcze nie bierzesz, to dodaj kilka kapsulek omega 3.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
da sie, ale trzeba bardzo kontrolowac kalorie. duzo latwiej jesc az sie robi niedobrze. a potem napic sie mleka :twisted:ze tak zapytam da sie zrobic mase bez obrasatnia w tkanke tluszczowa?:>
Napisano Ponad rok temu
ewentualnie jesli upierasz sie przy suplach to GainBolic6000 Olimpa