nienawisc do policji wsrod mlodziezy
Napisano Ponad rok temu
wiem wiem, zaraz obroncy huliganskiego honoru zaczna mowic, ze to wcale nie prawdziwi kibice, bo to gnojki, itd. itp. :?
Napisano Ponad rok temu
nie, nie używa sięwtrące się bo mnie to zaciekawiło, to u was nie uzywa się siekier i nozy na zadymach?, bijecie się na gołe ręce ??
Cytując reklamę proszku "I ja mam w to uwierzyć?"
Prawdziwy kibic na ustawce ponoć nie używa sprzętu:i inne takie:
Jak poinformował mł. asp. Tomasz Kaczmarczyk z Komendy Miejskiej Policji w Kielcach, prawdopodobny sprawca zbrodni - znany policji 23-letni krakowianin - ukrywa się, toteż wystąpiono do prokuratury o wysłanie za nim listu gończego. Zatrzymane osoby to mężczyźni w wieku od 19 do 32 lat, z których sześciu mieszka w Krakowie a jeden w Oświęcimiu. Zarekwirowano im styliska od siekier, maczety i noże - dodał policjant.
Około godz. 23.30 w piątek, przy al. Solidarności w Kielcach doszło do bójki młodych mężczyzn, w czasie której 20-letni kielczanin został ugodzony ostrym narzędziem. Jednocześnie do stojącego na pobliskim skrzyżowaniu ulic auta podbiegł nieznany mężczyzna, który przez otwarte okno zadał kilka uderzeń ostrym narzędziem siedzącemu w samochodzie 22-latkowi. Ranny pasażer samochodu po przewiezieniu do szpitala zmarł.Podczas meczów ligowych chuligani z różnych miast biją się i kradną sobie szaliki, ale teraz było inaczej. Pokojowym zapewnieniom nie dowierzali policjanci, nerwowo kręcący się wokół hali. Nic dziwnego. Jeszcze wczesnym rankiem jadąca na turniej grupa szalikowców z Łodzi obrzuciła ich kamieniami. Policjanci zabrali im potem siekiery, metalowe rurki, trzonki od łopat. Kilka razy musieli też strzelić w powietrze z karabinów na gumowe kule, bo obawiali się linczu
Zieliński tłumaczy podziały wśród polskich szalikowców: - Dziś można ich z grubsza podzielić na trzy grupy. Pierwsza to my - kibice klubów obecnych na turnieju. Respektujemy dwie zasady: nie bijemy się podczas meczów reprezentacji i podczas bójek nie używamy noży. Druga grupa to kibice Cracovii, Lecha Poznań i Arki Gdynia, którzy nie respektują tych zasad. Oni chcą być za wszelką cenę na czele ligi chuliganów. A trzecia grupa to reszta. Na turnieju nie pojawili się śląscy kibice. - Dlaczego nie zaprosiliście szalikowców Ruchu, Górnika, albo GKS-u? - pytam "Manola". - No, bez przesady - drapie się w głowę lekko zakłopotanynapad na kibiców Jagiellonii
Grupa około 30 bandytów napadła na fanów Jagiellonii, kiedy ci w Białymstoku wysiedli z autokaru wracającego z Janikowa. To już kolejna napaść na kibiców białostockiego klubu.
Do bitwy doszło w sobotę ok. godz. 23. Autobus z sympatykami białostockiej drużyny wracał właśnie z Janikowa pod Inowrocławiem, gdzie Jagiellonia zwyciężyła tamtejszą Unię.
Autokar zatrzymał się na ul. Jana Pawła II, na wysokości Domku Napoleona. Wysiadło z niego kilkanaście osób. Wtedy od strony ul. Swobodnej ruszyła na nich grupa ubranych na ciemno mężczyzn. Niektórzy byli w kominiarkach. W rękach noże, siekiery i pałki. Momentalnie doszło do bijatyki.
W okolicy akurat był patrol policji. Kiedy ruszył w stronę bijących się osób, zaczęły uciekać. Jeden z bandytów siekierą próbował zaatakować policjanta. Mundurowy obezwładnił go i zatrzymał. Był nim18-letni białostoczanin. Trafił do policyjnej izby zatrzymań.
Chwilę później do dyżurnego policji zadzwoniła matka 22-latka, który autokarem wracał z meczu w Janikowie. Miał rany cięte na plecach, ranę kłutą uda oraz ślad po ciosie siekierą w nogę. Trafił do szpitala. Po opatrzeniu ran został zwolniony do domu. - On miał szczęście, bo był grubo ubrany - mówił nam wczoraj jeden z kibiców, świadek bitwy.
Wczoraj do godziny 15 policja zatrzymała kolejne sześć osób, które są podejrzane o napaść na białostockich kibiców.
- Nie mogę powiedzieć, jakie role pełniły w tym zdarzeniu. To będzie wiadomo, jak policjanci zakończą dochodzenie - powiedział nam komisarz Dariusz Kędzior z białostockiej policji.
O napaściach na fanów Jagiellonii piszemy od kilku miesięcy. O tym, że w Białymstoku dzieje się coś groźnego, zawiadomili nas sami kibice.
- Tu nawet nie można mówić, że są to skini czy pretorianie. Po prostu jakaś grupa, która z czyjejś inspiracji napada na nas i to w imię czegoś, czego my nie potrafimy zdefiniować - mówi Dariusz Konończuk ze Stowarzyszenia Sympatyków Jagiellonii Białystok.
Od września białostocka policja zanotowała kilka bójek, które miały tło kibicowskie. Dochodziło do nich na osiedlach Antoniuk, Dziesięciny, Nowe Miasto i właśnie w okolicy osiedla Wysoki Stoczek.
Jednak najpoważniejsze zajście miało miejsce przed miesiącem na meczu w Białymstoku. Wtedy grupa chuliganów wyrzuciła ze stadionu Hetmana najwierniejszych sympatyków Jagiellonii. Po tym zajściu stowarzyszenie czasowo zawiesiło działalność. Niedawno - kiedy sytuacja zdawała się opanowana - stowarzyszenie wznowiło działalność.
Rozumiem, że to wszystko to jednostkowe przypadki osób od których nawet kibole się odcinają? :roll: Naiwny to chyba nikt nie jest...
Zgadzam się z Dzeyem - jak się chcą napieprzać to wara od publicznych szpitali i karetek...
Napisano Ponad rok temu
Tutaj brutalne schwytanie, usprawiedliwiać może fakt że miał nóż i nie wiemy kim był.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nienawidźmy debili. Do policji nic nie mam choć znam kilku policjantów. Od totalnych głupków po całkowicie zdeterminowanych i oddanych służbie prawu.
Prawo jest po to by je stosować.
A hoolsy niech się napierdalają nawet na bazooki... byle z daleka ode mnie.
Napisano Ponad rok temu
bylo juz na budoTutaj brutalne schwytanie, usprawiedliwiać może fakt że miał nóż i nie wiemy kim był.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powiesz mi gdzie ta 'brutalnosc'? Mial noz, zagrazal policjantom, mogli go zastrzelic a nabili mu pare siniakow...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza tym na obstawe meczy jezdza tez dzieciaki co np odrabiaja wojsko w policji - wiec moze tez dochodzic do troche niecodziennych reakcji..
natomiast sluszne jest to ze pociagnieta do odpowiedzialnosci oficerow sredniego szczebila bo to oni powinni dbac o karnosc swoich podkomendnych..
Napisano Ponad rok temu
http://pl.youtube.com/watch?v=4JPhintzF3o&feature=related
Słabo leją
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu