nienawisc do policji wsrod mlodziezy
Napisano Ponad rok temu
ale znowu nie wiem czemu wy tego nie rozumiecie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w takim razie dlaczego mam płacić np za leczenie raka płuc nałogowych palaczy albo narkomanów takie ustrój i trzeba się z tym pogodzić co do ustawek to uważam że większy sens mają walki na stadionach ale coraz większa inwigilacja wygoniła fanów mocnych wrażen do lasów [/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po[z]dro
Napisano Ponad rok temu
Mati17, mówienie o kimś, kto myśli inaczej niż ty, że "gówno wie" świadczy, łagodnie mówiąc, o twojej niedojrzałości. Połamania nóg, rozbicia łba, utraty zębów, czy czego tam sobie życzycie przed ustawką :wink:
Napisano Ponad rok temu
w takim razie dlaczego mam płacić np za leczenie raka płuc nałogowych palaczy [/quote][/quote]
spadaj, więcej na to leczenie idzie z mojej akcyzy na papierosy niż z twoich podatków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tych co sie napier...ają za swój klub .
po[z]dro
a co by było, gdyby miłośnicy szachów sie napierdalali?
albo miłośnicy wyścigów konnych?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tydzien temu jeden z prezesow Gornika Zabrze, ktory jezdzi na mecze wyjazdowe razem z kibicami, dostal kilkakrotnie palka. Nie wydaje mi sie, zeby nalezal do chuliganki zabrzanskiej czy prowokowal policjantow. Ja nie twierdze, ze kibice sa swieci, ale nie jest tez tak, ze cala wina lezy tylko po ich stronie. Nie tak dawno glosno bylo o kibicu Avii, uderzony przez policjanta palka w glowe zapadl w spiaczke(film jest na youtube, grupa kibcow spokojnie stoi pod autokarem, jeden ze stojacych obok policjantow bez powodu zaczyna bic kilku z nich palka). Mandaty za wyssane z palca rzeczy, debilne kontrole(sa sytuacje ze te same osoby sa kontrolowane 3 razy, przez co niektorzy kibice, ktorzy dotarli na mecz godzine przed rozpoczeciem wchodza na 70 minute), ublizanie. Brzmi to moze nieco nierealnie, jednak taka jest rzeczywistosc na wielu wyjazdach.
Ja rozumiem, ze slabo placa, zona nie daje, dzieci zle sie ucza itd... Tez mam swoje problemy, tylko nie mam potrzeby wyladowywania swoich frustracji na kims innym. Mialem dwie sytuacje, kiedy dostalem kilka razy palka za nic, stalem spokojnie nawet nie patrzylem na tych policjantow.
Wiem, ze nie wszyscy w policji sa tacy, jednak moje dotychczasowe kontakty z ta instytucja wspominam niemilo. Zamiast lapac zlodziei, zajmuja sie jakimis debilnymi sprawami jak np gonienie mlodzierzy w parku za piwo, mandaty za smiecenie, przeklinanie, jezdzenie na rowerze przez pasy itp. Jest w spoleczenstwie niechec do strozow prawa, wynika z tego co milicja robila z ludzmi za czasow komuny, mysle ze potrzeba czasu (chociaz to juz 18lat) zeby sama policja zmienila swoj wizerunek i pewien styl pracy.
ps: PDK
Napisano Ponad rok temu
- piwo u mlodziezy w miejscu publicznym = potem sa wypadki, glupie pomysly lub nadmierna agresywnosc (bojki, napady..); bo w koncu piwo zmienia swiadomosc i postrzeganie i wyzwala czesto zachowania agresywne a to w miejscu publicznym nie jest najlepsze.. poza tym co to za przyjemnosc ogladac nawalonego dzieciaka rzygajacego w parku?zajmuja sie jakimis debilnymi sprawami jak np gonienie mlodzierzy w parku za piwo, mandaty za smiecenie, przeklinanie, jezdzenie na rowerze przez pasy itp.
- smiecenie = a chcesz miec czysto czy zyc w syfie? ja wole schowac papierek do kieszeni i wyrzucic go 100m dalej do kosza
- publiczne przeklinanie = mnie to razi jak ktos potrafi tylko mowic "kur**" i jeszcze drze publicznie jape.. nie chcialbym zeby moje dziecko uczylo sie takich rzeczy - jak gosc chce to niech sobie mowi tak sam do siebie w domu.. poza tym agresja to nie tylko fizyczny atak, ale takze slowny (psychiczny)
- jezdzenie rowerem po pasach = rower jest szybszy niz czlowiek i wolniejszy niz samochod a nie ma niestety swoich sciezek (albo ma je limitowane) wiec nalezy szczegolnie na nie/nim uwazac.. ale nie zmienia to faktu ze rowerzystow obowiazuja takie same zasady ruchu drogowego jak kierowcow samochodow czy pieszych.. moga stworzyc takie samo zagrozenie zycia i zdrowia jak kazdy inny wiec czemu poblazac akurat tylko im?
itd..
co do prowokowania zachowan - po obu stronach barykady stoja TYLKO ludzie a ci czasami daja sie prowokowac i dzialaja emocjonalnie.. z tym ze policja to formacja prawie wojskowa gdzie ludzie sluchaja rozkazow i raczej nie ulegaja emocjom bo potem sie ich rozlicza za prace, a nad nimi nonstop czuwa przelozony, ktorego tez sie rozlicza.. a kibice to po prostu lepiej lub gorzej zorganizowana na poczekaniu zgraja chlopaczkow ktora jedzie poszukac emocji na meczu (lub w bojce) - wiec ciezko jest mi przyznac racje ze policja jest zawsze "beee" a kibic jest zawsze niewinny.. choc przyznam ze czasami moze sie oberwac postronnym osobom - ale nie sa to az tak czeste przypadki jak te kiedy chulugani prowokuja policje (albo innych chuliganow co znowu powoduje wkroczenie policji) a potem krzycza ze ich niewinnych bije ten zly policjant z pala..
Napisano Ponad rok temu
zreszta poza samym laniem sie dochodzi jeszcze dewastacja mienia - i nie mowie tutaj tylko o stadionie, ale takze o tym co sie dzieje po meczu (autobusy, przystanki, sklepy itd..) - nie raz widzialem po meczu Legii jak kibice wracali z Lazienkowskiej autobusami z ktorych potem wylatywaly szyby a pasazerowie ktorzy w nich byli wczesniej uciekali w poplochu.. ja ludzi traktuje z szacunkiem bo nie ma co sobie dodatkowo robic problemow w tym i tak nielatwym zyciu, ale jak ktos sie zachowuje jak zwierze to ja go tak wlasnie potraktuje - jak dzikie zwierze ktore nie rozumie po ludzku.. wiec zeby potem nie bylo smutkow i placzow - kazdy jest dorosly i bierze pelna odpowiedzialnosc za swoje czyny i decyzje.. dura lex sed lex panowie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
tych co sie napier...ają za swój klub .
po[z]dro
a co by było, gdyby miłośnicy szachów sie napierdalali?
albo miłośnicy wyścigów konnych?
to mnie akurat nie interesuje.
piłka nożna dla kibiców!
Napisano Ponad rok temu
poza tym tak jak zauwazyl Kapral - czemu tylko holota pilkarska sie leje po mordach a inni nie?
przejedz sie kiedys na mecz hokeja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet nie próbujecie odpowiadać na wypociny tego dzieciaka. Jak trochę pojeździsz na mecze to możesz wrócić i się wypowiedzieć ale przede wszystkim dorośnij i przestań żyć w swoim internetowym chuligańskim świecie
Pewnie chodzi ci o te ustawki?? nie brałem nigdy udziału. a na meczach wyjazdowych byłem, pewnie nie na tylu co ty. ale od małolata to sie wszystko zaczyna. Ty tez tak pewnie zaczynałes
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nikt postronny nie ucierpial ale.. ucierpieli uczestnicy starcia, poszly w ruch siekiery (!!!) i inne zabawki, zniszczono pare samochodow itd..W 1998 r. podczas spotkania Wisły Kraków z AC Parmą, jeden z chuliganów rzucił z trybun nożem w kierunku Dino Baggio. Ustalono, że nożem rzucał z trybun Paweł M. Został skazany na 6,5 roku pozbawienia wolności. Jak się okazuje, pobyt za kratkami nic go nie nauczył. Kilka miesięcy temu był uczestnikiem głośnego starcia pseudokibiców, do którego doszło na granicy Choczni z Inwałdem (powiat wadowicki). W ruch poszły tasaki, siekiery i noże. Kilka osób zostało rannych, zniszczono kilka samochodów. Na szczęście w bijatyce nie ucierpieli przypadkowi przechodnie czy kierowcy.
i ze niby to jest ta "duma kibica"? to jest wspomaganie wlasnego zespolu? walac w morde kogos siekiera i palac mu samochod..? to jest bydlo ktore powinno sie zamknac w klatce, a nie ludzie.. czlowiek sie tak nie zachowuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Najbardziej kozacka akcja jakiej byliscie swiadkami
- Ponad rok temu
-
Pytanie o gumową amunicję w sensie samoobrony
- Ponad rok temu
-
Koksownik kontratakuje - nowa jakość???
- Ponad rok temu