nienawisc do policji wsrod mlodziezy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzey Ty nigdy nie zrozumiesz sztuk walkibo dla mnie czlowiek dla ktorego sposobem na rozwiazanie problemu (albo zwykla zabawa) jest walenie sie palami i piesciami z innym to idiota, ktoremu blizej do malpy a nie do czlowieka..
to ze ktoś lubi sobie powalczyć to wcale nie klasyfikuje go jako małpe wprost przeciwnie, nalezy mu się szacunek bo czymś wyróznia się od rzesz tchórzliwych leszczy których nigdy na to nie bedzie stac, ale ta walka musi przebiegac według pewnych reguł. Gołe ręce super ale nie noże siekiery. Ustawki, tak jak najbardziej ,ale nie napadanie przypadkowych przechodniów (nawet jezeli mają szaliki innego klubu)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lechista opinię wyrobiłem sobie przez kilkanaście lat w czasie których zabezpieczałem mecze od Legii poprzez inne kluby (Motor, Polonia) i to co widzę na meczach a szczególnie na ulicy nijak ma się do obrazu przedstawianego przez Ciebie. Uciśnieni spokojni kibice pałowani za krzywe spojrzenie takie bajki to Szwedowi.
Ehehe Panie Policjancie czytanie ze zrozumieniem się kłania :wink:
Gdzie ja pisałem o grzecznych kibicach i uciskających ich policjantach?
Jeśli mam być szczery to nie chce mnie się wałkować starego tematu jak świat (policja vs kibice) nabijemy 10 stron jak to wygląda według Ciebie a z naszej perspektywy( oczywiście pomijając negatywne zachowania, próbując przedstawić swoje podwórko jako to lepsze) tylko denerwuje mnie pisanie o dzielnych policjantach, którzy z narażeniem życia bronią spokojnych kibiców przed złymi krwiożerczymi chuliganami
ZA WAMI STOI PRAWO, ZA NAMI PRAWDA!!
Pozdrawiam wyjazdowiczów
Napisano Ponad rok temu
fajny tekst, szkoda, że nieprawdziwy...
ZA WAMI STOI PRAWO, ZA NAMI PRAWDA!!
...
Napisano Ponad rok temu
Sally, wierz w co chcesz, masz do tego prawo, ale nie nazywaj ludzi którzy nie umieją walczyć (bo nie rozwiązują w ten sposób problemów) "tchórzliwymi leszczami" bo ci słoma zaczyna wystawać.to ze ktoś lubi sobie powalczyć to wcale nie klasyfikuje go jako małpe wprost przeciwnie, nalezy mu się szacunek bo czymś wyróznia się od rzesz tchórzliwych leszczy których nigdy na to nie bedzie stac, ale ta walka musi przebiegac według pewnych reguł. Gołe ręce super ale nie noże siekiery. Ustawki, tak jak najbardziej ,ale nie napadanie przypadkowych przechodniów (nawet jezeli mają szaliki innego klubu)
Napisano Ponad rok temu
to była riposta na małpy, ze skoro kogos kto to lubi sie bic można tak nazywac to równie dobrze mozna nazwac tego kto nie lubi leszczem o to mi chodziłoSally, wierz w co chcesz, masz do tego prawo, ale nie nazywaj ludzi którzy nie umieją walczyć (bo nie rozwiązują w ten sposób problemów) "tchórzliwymi leszczami" bo ci słoma zaczyna wystawać.
nie mówie że kazdy się bić musi,ale nie lubie jak ktos tą całkiem poztywną cechę w nieuzasadniony sposób krytykuje. nie popieram przemocy w skrajnej formie ale uwazam ze walka bez sprzetu, jak to w dawnych czasach między kibicami się zdarzało była pozytywną rozrywką, i nikomu nie czyniła krzywdy.
Napisano Ponad rok temu
sporty walki - to nadal tylko sport
ja tu nie widze zadnego zwiazku
Napisano Ponad rok temu
Walka to nie jest tłuczenie w tarcze, w worek, ćwiczenie obładowanym ochraniaczami jak ludzik z reklamy opon michelina. Treningi na sali czy na ringu to jest namiastka prawdziwej walki, im większe ryzyko tym większa sztuka. Prawdziwy sport zaczyna się własnie tam gdzie kończa się ochraniacze ale zasady nadal pozostaja i tym własnie różni się od tzw. ulicy która charakteryzuje się tym że nie ma żadnych zasad i to juz nie jest ani sport ani sztuka
Napisano Ponad rok temu
zreszta mowisz tak jakbys nie wiedzial ze takie nawalanki moga sie skonczyc trwalym kalectwem czy w ekstremalnych wypadkach smiercia.. tu sedzia nie przerwie walki a lekarze nie czekaja w narozniku..
Napisano Ponad rok temu
Czasem sa też ustawki ze sprzetem, gdzie obie strony umawiają się wcześniej jak walcza, dla mnie to dalej jest sport, własnie dlatego ze przestrzegają zasad.
Definiujesz sport jako 1) uczciwa rywalizacja 2) pokazanie kto lepiej opanowął techniki
I tu się zgadzamy..z tym że musisz sobie zdawac sprawe że prawdziwą siłę techniki poznasz po własnie tym kto komu obił mordę i jak bardzo ten drugi krwawi.
Wiem ze to brutalne ale nie lubię hipokryzji i owijania w bawełne, ze sztuki walki to sa zabawy dla kobiet i dzieci i nic się tu nikomu nie stanie.
To jest prawda, trwałe kalectwo i śmierć moga być ceną tej zabawy, i własnie na tym polega jej specyfika i tym się rózni od np. gry w bierki.
Napisano Ponad rok temu
jesli w ustawkach biorą udzial tylko ochotnicy i są ustalone zasady to jest sport
Tak odmiana wieloosobowego amatorskiego MMA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do śmiertelności to w sportach walki (tych na ringu) już było kilka przypadków śmiertelnych... więc nie wiem po co wróżenie że ustawkowicze kiedyś poniosa ofiary... pewnie poniosą ale to nie będą przypadkowe osoby.
Co do policji na meczach - temat rzeka. I niestety nie wszystko co powiedział Lechista i tam jeszcze inni jest nieprawdą. Bicie pałą po głowie widziałem, pałowanie osób stojących z boku nie biorących udziału w awanturze także, ubliżanie kibicom/kibolom/bydłu czy jak chcecie zwać także widziałem (zaznaczę, ze nie jestem zadnym wyjazdowiczem - po prostu będąc na meczu byłem świadkiem) - tak, ze nie zawsze prewencja na meczu zachowuje się nienagannie i w ogoóle super.
Co jednak nie powinno rzutować na całość pracy policjanta, który ryje kawał ostrej roboty i jeszcze większość mago za chuja - bo zwija dealerów, bo złapał napastnika/złodzieja/ itd.
Ale to tez nie zmienia sytuacji, ze do pracy w policji trafiają osoby, których tam być nie powinno i którym "władza" do łba strzeliła, ale mimo, ze takich ludzi jest sporo to jednak stanowia oni margines w policji -więc gadanie że "policja to ścierwo, bo ja na takiego jednego trafiłem" to nadużycie.
Napisano Ponad rok temu
Mam mieszane uczucia, nie jestem zwolennikiem takiego hardkoru jak ustawka, ale chyba pierwszy raz muszę przyznać, że sally ma racje. Może z definicji powyżej wyciąłbym aspekt kulturowy (chyba, że zostawić jako raczej niską kulturę). Ewolucja i rozwój cywilizacji nie wszystkim jest na rękę, nie każdego dotknął, ale na każdym etapie tegoż rozwoju każdy znajdzie coś dla siebie. Choćby w kontekście "jak się nie ma co się lubi...".
Napisano Ponad rok temu
Ja w kwestii formalnej. Z czyich podatków będzie opłacany pobyt na OIOMie takiego bohaterskiego wojownika MMA jeśli dostanie wpierdol na ustawce? ...
Z takich samych podatków jak pobyt na OIOMie ( odpukać) zawodników z kolejnej zbliżającej sie Konfrontacji
Napisano Ponad rok temu
a bandyci na ustawce to ludzie za ktorych potem placa inni.. zeby oni mogli sobie lby porozwalac bo nie maja lepszego pomyslu na zycie
Napisano Ponad rok temu
Dzey patrzysz tak samo bezkrytycznie na "ustawkowiczów" jak antypolicyjna młodzież na policję :roll:
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Najbardziej kozacka akcja jakiej byliscie swiadkami
- Ponad rok temu
-
Pytanie o gumową amunicję w sensie samoobrony
- Ponad rok temu
-