Skocz do zawartości

Zdjęcie

suplementacja pod sztuki walki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1432 odpowiedzi w tym temacie

budo_balofy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1592 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: suplementacja pod sztuki walki

wiesz, ja jestem na low carb, kalorie mam srednio 25/25/50. po treningu 30g fruktozy + 30g bialka, godzine pozniej normalny posilek (500g warzyw = 50g wegli?, 130g tunczyka =30g bialka?, 3 jajka = duzo bialka, jeszcze wiecej tluszczu, orzechy). waga stabilna.

czemu fruktoza?
toksyczna, slabo wchlanialna o ile pamietam i w ogole...
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

wiesz, ja jestem na low carb, kalorie mam srednio 25/25/50. po treningu 30g fruktozy + 30g bialka, godzine pozniej normalny posilek (500g warzyw = 50g wegli?, 130g tunczyka =30g bialka?, 3 jajka = duzo bialka, jeszcze wiecej tluszczu, orzechy). waga stabilna.

czemu fruktoza?
toksyczna, slabo wchlanialna o ile pamietam i w ogole...

pije przecier owocowy ;)
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Brałeś kiedyś? Nie spompowało mnie ani kilograma przez półtora miecha, bieże się tylko przed treningiem i rzeczywiście daje rezultaty, to nie to samo co nitrobolon. Jeżeli chce coś na pobudzenie to polecam, ot. (jeszcze edit- poczytaj sobie w internecie, na jakimś forum był cały wątek, i zdecyduj pozdrawiam)

A ty brałeś kiedyś do bardzo intensywnych treningów aerobowych/sztuk walki przy temperaturze jaka jest w Tajlandii ? :roll:

Nie zrozumiałeś też co oznacza "pompa" przy NO boosterach ...

Co do tematu to Animal Pak (albo inny kompleks witaminowo mineralny) + ZMA jak najbardziej. Ogólnie przy takich treningach trzeba zadbać o uzupełnianie witamin i minerałów bo przy tej intensywności będziesz je wypacał 10x szybciej i więcej niż normalnie.

Gubrin
  • 0

budo_underground
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 128 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rzeczywiście możliwe że temperatura ma tu decydujący wpływ, jeżeli tak mój błąd dzięki za naprostowanie. W każdym razie przed treningiem sw brałem i działało w pewien sposób "energetyzująco". Zresztą, kwestia spróbowania, pozdrawiam i dobrego wyjazdu (swoją drogą zazdroszcze możliwości treningowych).
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja mam "spompowane" lapska po treningu masakrycznie, po shocku pewnie po 15 minutach bym ich nie mogl dobrze ugiac...tak jadlem shocka :)

do witamin i zma dodal bym bcaa w celu poprawienia regeneraji (mi bardzo pomaga), cyklicznie kreatyne (jablczan), omega :)
  • 0

budo_tomasz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2420 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mialem wlasnie okazje poczytac o nitrobolonie a wczesniej nie widzialem aby gdziekolwiek w powyzszym topicu ten suplement sie przewinal. czy warto w to inwestowac?

moim celem nie jest zasadniczo zwiekszenie masy ani sily. przymierzam sie do kolejnego kilkumiesiecznego wyjazdu do tajlandii i dwukrotnie gdy bylem tam poprzednio powtarzala sie podobna historia: mimo przygotowania kondycyjnego po 2-3 tygodniach intensywnych treningow (6x w tygodniu, 4 godziny dziennie, temperatury w granicach 30-35 stopni) ciezko bylo mi zmusic organizm do wysilku i podobnie do innych zawodnikow wkrecilem sie w red bulle (potrafilem wypijac kilka dziennie, w tym jeden/dwa na czczo).

problemem zatem glownym jest chyba zbyt slaba regeneracja organizmu (nie bralem zadnych supli, jadlem duzo i zdrowo, spalem po 10godzin w nocy i 2-3 miedzy treningami, wiec czasu na odzyskanie sil w teorii bylo duzo).

aha i jeszcze napotkalem sie na AMINO MUSCLE 946. kumpel twierdzil ze to jest dobre w zamian za czyste bcaa i l-glutamine. czy ktos mial okazje sie z tym suplem spotkac?

pozdrawiam

red bulle doprowadzaja do odwodnienia organizmu (kofeina :!: ) co w momencie treningu w tajlandii gdzie normalny europejczyk poci sie stojac w cieniu jest w pewnym sensie proba samobojstwa....

jestem super zaskoczony ze piszesz ze wielu zawodnikow je uzywa bo ja bedac w paru campach nigdy tego nie zauwazylem

aha czy Ty czasem nie trenowales w Sinbi Muay thai? mowili mi ze byl jakis Polak mieszkajacy na stale w Irlandii
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

(swoją drogą zazdroszcze możliwości treningowych).

nie jest az tak drogo ponoc. u mnie najwiekszym problemem jest mozliwosc dostania 3 m-cy urlopu bezplatnego...
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dubel... prosze o usuniecie
  • 0

budo_uluch
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 166 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Underground

Brałeś kiedyś? Nie spompowało mnie ani kilograma przez półtora miecha, bieże się tylko przed treningiem i rzeczywiście daje rezultaty, to nie to samo co nitrobolon.

Owszem bralem. Jesli nie spompowalo i nie przybylo kilograma to znaczy ze prawdopodobnie zle spozytkowales, jadles, cwiczyles, albo wlasnie przeznaczyles shocka. O jakich rezultatach mowisz? Moze to nie w 100% to samo co nitrobolon bo producent inny, sklad nieco sie rozni, ale tak czy siak to sa stacki przedtreningowe/buzery NO - wszystkie opieraja sie na tej samej zasadzie i podobnym skladzie.
  • 0

budo_poncho
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 687 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Kreatyna jednego spompuje, drugiego nie. To kwestia indywidualna. Brałem 2 różne kreatyny i były zauważalne wzrosty siły, ale w obwodach nic nie przybyło.
  • 0

budo_uluch
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 166 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie nie nie, mam na mysli pompe wywolana nadprodukcja tlenku azotu, czyli przez formy argininy i dodatki, ktore te stacki zawieraja. Nie chodzi mi o efekt "napuchniecia" przy suplementacji kreatyna bo to akurat jest kwestia indywidualna organizmu i formy kreatyny.
  • 0

budo_silver
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 747 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Combat

Napisano Ponad rok temu

Kreatyna jednego spompuje, drugiego nie. To kwestia indywidualna. Brałem 2 różne kreatyny i były zauważalne wzrosty siły, ale w obwodach nic nie przybyło.

Nie wywołuj sally'ego z lasu. :)
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wkurzyłem się. Kupiłem promocyjnie Carbo Hansy. Nastepnego dnia siostra przyniosla kakao w proszku z biedroniki za 3 zlote za pol kilo. Czytam. A tam 75% cukru (sama maltodekstryna i glukoza). I jeszcze do tego dolozyli wiecej witamin niz w gain bolicu olimpa.
  • 0

budo_uluch
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 166 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja mam do Was takie pytanie:
Z czym mieszacie i pijecie mono kreatyny, nie chodzi mi o to z czym sie powinno pic, tylko jakies wasze sposoby, moze np. zauwazyliscie z czym sie lepiej miesza, rozpuszcza, co pomaga wchlaniac etc?
Apropos wojny na temat tego czy wolno/nie wolno sypac kreatyne do kawy,
jako ze ostatnio potrzebuje kawy zeby nie spac wszedzie gdzie nadarza sie do tego okazja :wink: robie sobie maly eksperyment i dosypuje niecala plaska lyzeczke do kawy, kiedy juz odrobine ostygnie... rozpuszcza sie dobrze, co do efektow nie wypowiem sie narazie bo robie tak od ok 2 tyg... w kazdym razie sila ciagle na +.

pozdr.
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja slyszalem ze kofeiny nalezy unikac do krety ale moze sa jakies nowsze wiesci bo ja na biezaco nie jestem
  • 0

budo_uluch
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 166 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No wlasnie sa jakby dwie szkoly: ta stara ktora twierdzi ze nalezy unikac, i nowa ktora mowi ze kreatyna z kofeina poteguje dzialanie.
a Ty itosu jak przyjmujesz kreatyne to z czym pijesz?
  • 0

budo_s.o.s.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2777 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moze nie tyle co poteguje co napewno sobie nie pzreszkadzaja :D
ja mieszam z cola ;)
  • 0

budo_wookash
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Kofeina jest składnikiem wielu stacków kreatynowych i nie osłabia działania kreatyny.

Wątpię jednak by posiadała inne zbawienne właściwości poza pobudzeniem, które przekłada się na możliwości treningowe...

... ale o tym wszystkim już było :wink:

PZDR
  • 0

budo_itosu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a Ty itosu jak przyjmujesz kreatyne to z czym pijesz?

ja jestem typowym erotomanem gawedzirzem jesli chodzi o krete
nie bralem ani razu. dlatego o kreatynie ostroznie sie wypowiadam. nie jestem specem.

pewnie pierwszy raz rusze w wakacje.

pozdr
Itosu
  • 0

budo_isao
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1470 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Ja pierdykam ludzie.... najlepiej to zróbcie tak.
Przepis na mega koktajl kreatynowy (przed, po treningu, przed pójściem spać i po wstaniu).
- zaparzyć mocna kawę sypaną z 5 łyżeczek,
- jak ostygnie dosypać 5g krety, lub 10 stacka,
- wlać 50 wódki, albo 100,
- zmieszać 1:1 z Red Bullem.

Zajebiste, potęguje działanie kreatyny o 157% i dobrze wpływa na serce oraz nerki!!!
  • 0