tak izolat:) czyli to wszsytko co piszesz to jest przed treningiem na siłowni??
Pojedyńcze pytania SUPLEMENTACJA
Napisano Ponad rok temu
Petarda jak sie wie jak z nich korzystać i ma się dopowiedni staż.
Napisano Ponad rok temu
Tak jak napisałem stosuj będzie optymalnie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
no wiem że lepszy trening ale litwin81 pisze że "petarda jak sie wie jak znich korzystać" to chce aby mi to wytłumaczył jak znich korzystać...
Napisano Ponad rok temu
Nie znam się kompletnie na temacie, więc proszę, nie zjadajcie żywcem
Od 3 miesięcy uzupełniam dietę odżywkami białkowych (min.75g/100g, najlepiej białko serwatkowe, byle nie sojowe). Nie ćwiczę, to względy medyczne po ciężkiej ciąży. Problem w tym, że niezależnie od producenta czy smaku, nie jestem w stanie już tego pić. I teraz pytanie (bo wiem, że tu znajdę ludzi znających się w tym temacie): czy jest preparat białkowy o wymienionych na początku właściwościach (75g białka na 100g itd), ale w tabletkach lub w kapsułkach? Sama, siedząc kilka dni przed komputerem, znalazłam tylko takie coś [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Czy ten produkt zastąpi mi koktajle białkowe? A jeśli nie, czy znajdę na rynku taki, który to zrobi?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdr.
Użytkownik FeliceGatto edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po co pijesz białko skoro nie trenujesz? Nie rozumiem Cię.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ani ja nie jestem lekarzem, ani najprawdopodobniej nikt z Was. Dlatego szanujmy się i po prostu odpowiadajmy na pytanie, ok?
Napisano Ponad rok temu
Lekarz który zamiast nakazanie jedzenia mięsa zaleca spozywanie przetworzonego białka serwatkowego poddanego bóg wie jakim procesom chemicznym to dla mnie marny lekarz. Twoje postepowanie nie ma sensu. Zjedz kawałek ryby, wieprzwiny, kurczaka, indyka, wołowiny, jajko, troche nabiału i białka będzie tyle ile trzeba. Ludzie muszą zrozumieć że najlepsze dla naszego organizmu jest nieprzetworzone jedzenie a nie substytuty obrobione chemicznie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ach, gdybyś jeszcze nie zaspokoił swojej ciekawości, w dzieciństwie miałam alergię skórną, a po szkole tańczyłam i grałam w teatrze. Mam syna, córkę, dwa psy i trzy myszoskoczki. W weekendy piekę dla rodziny ciasta i chleb. Mam ciemne, kręcone włosy i niebieskie oczy. Nie lubię polityki i wątróbki, a jedyne mięso, jakie jestem w stanie czasem zjeść, to półsurowy stek wołowy. Aaa, rozmiar buta 37.... sic.
Może chcesz dobrze, ale jeśli człowiek nie prosi o dobre rady, to nie należy ich dawać
Jeszcze raz dzięki. Spróbuję zapytać gdzie indziej.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Bez przesady,białko,np. WPC nie jest poddawane nie wiadomo jakim procesom obróbki,po prostu rzucają serwatkę na siatkę i przechodzi tylko białko.A co do przed treningówek,to trzeba mieć staż by umieć wykorzystać jej potencjał.
Napisano Ponad rok temu
litwin81 odpiszesz mi??
No przecież napisałem Jak nie masz doświadczenia a użyjesz zbyt mocnej przed treningówki to zrobisz sobie krzywdę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak aminokwasy zastępują białko,bo są hydrolizatem białka,czyli wstępnie rozłożone,lepiej się trawią,szybciej wchłaniają.Ja ze swojej strony mogę polecić Fitmax amino 2000,1 tabletka to 1,6 gram białka w mieszance wph(hydrolizat serwatki) i białek jajek.
Napisano Ponad rok temu
co sądzicie o serze białym chudym przed snem??
Napisano Ponad rok temu
Dobre wolnowchłanialne białko na noc. Dodaj tylko do tego węgle (złożone) i nieco tłuszczy i będzie ok.
Mateusz Pawlak