Pojedyńcze pytania SUPLEMENTACJA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zalecaną porcję do głównego posiłku w którym sa tłuszcze.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam pytania odnośnie Beta-alaniny.
1. Po jakim czasie przyjmowania zaczynają być widoczne efekty?
2. Czy występuje faza nasycenia i ewentualnie przez jaki czas najlepiej przyjmować bete?
Napisano Ponad rok temu
Te witaminy Olimpu brać 2 na raz do posiłku czy jedna rano druga na noc?
Biała do śniadania,niebieska przed snem.
Witam, mam pytania odnośnie Beta-alaniny.
1. Po jakim czasie przyjmowania zaczynają być widoczne efekty?
2. Czy występuje faza nasycenia i ewentualnie przez jaki czas najlepiej przyjmować bete?
Ja biorę 3 tydzień,coś tam siłowo poszło,ale łączę też z kreatyną i dodatnim bilansem kalorycznym Jednak zauważyłem ze ciężej mi zmęczyć mięśnie na treningu.Bete można stosować ponad 12 tygodni,o fazie nasycenia nie słyszałem,prędzej organizm musi się nią w nieodpowiedni jednostce czasu wysycić(czytaj min 3 tyg) by zacząć ją odczuwać.
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie dawka 3 gr starczy.
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich zakupiłem białko (Scitec nutrion- 100% Whey protein proffesional -920g) i kreatynę ( Universal Nutrition - Creatine micronized powder -500g) czy może mi ktoś napisać jak dawkować w dt i czy dnt też trzeba dawkować ? Na ile mniej więcej czasu mi wystarczą ?
Napisano Ponad rok temu
Kreatynę bierze się 2 razy dziennie nie zależnie czy dzień treningowy czy nie,ja biorę do śniadania i po treningu,w dnt do śniadania i o godzinie o której wypada trening.Co do białka to bierzesz je wtedy jak masz go za mało w diecie,ale ty jej pewnie nie masz co?
Napisano Ponad rok temu
Kreatynę bierze się 2 razy dziennie nie zależnie czy dzień treningowy czy nie,ja biorę do śniadania i po treningu,w dnt do śniadania i o godzinie o której wypada trening.Co do białka to bierzesz je wtedy jak masz go za mało w diecie,ale ty jej pewnie nie masz co?
Nom nie mam i nie bd miał bo nie umiem sobie ułożyć staram się jeść zdrowo a co do białka to uważam że mam go mało w pożywieniu i chciałbym się wspomóc. Napisz mi ile g brać kreatyny i białka i czy mogę to razem połączyć czy lepiej brać osobno ? Wiem że dieta jest ważna ale nie umiem sam jej ułożyć a tu nikt nie chcę pomóc zaraz ktoś będzie podsyłał linki i odsyłał mnie do innego działu o diecie gdzie i tak nic nie rozumiem bo to jest jakieś skomplikowane dla mnie. Proszę o odpowiedz odnośnie mojego pytania powyżej i darowanie sobie głupich uwag odnośnie diety.
Napisano Ponad rok temu
Tu łatwo wyliczysz swoje zapotrzebowanie(najpierw wylicz nawiasy,potem dodaj wszystko i na końcu dodajesz 66,5 z początku i mnożysz przez współczynnik aktywności):
Wzór dla mężczyzn: 66,5+((13,75 x waga w kg)+(5,003 x wzrost w cm))+(6,775 x wiek w latach)
Otrzymaną wartość mnożymy przez 1 z poniższych progów aktywności fizycznej:
Napisano Ponad rok temu
Tu łatwo wyliczysz swoje zapotrzebowanie(najpierw wylicz nawiasy,potem dodaj wszystko i na końcu dodajesz 66,5 z początku i mnożysz przez współczynnik aktywności):
Wzór dla mężczyzn: 66,5+((13,75 x waga w kg)+(5,003 x wzrost w cm))+(6,775 x wiek w latach)
Otrzymaną wartość mnożymy przez 1 z poniższych progów aktywności fizycznej:
1,4-1,5 = mała aktywność1,7 = umiarkowana aktywność2,0 = duża aktywnośćBez tych wyliczeń nie będziesz wiedział ile masz jeść np. białka,więc jak masz uzupełniać je jak nie wiesz ile?
A co to są za liczby podane w twoim wzorze ?
Napisano Ponad rok temu
Potrzebne do wyliczenia tobie zapotrzebowania kalorycznego.
Napisano Ponad rok temu
Potrzebne do wyliczenia tobie zapotrzebowania kalorycznego.
Obliczyłem wyszło mi 3836,22 przyjąłęm próg 1,7 bo chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu a po za tym to nic nie uprawiam więc myślę że to dobry próg. Co oznacza ten wynik ? Więc ile mam jeść białka ?
Napisano Ponad rok temu
3836 to kalorie,teraz rozpisujesz to na białka(2 gramy na 1 kg masy ciała) 1 gram białka ma 4 kcal,na tłuszcz 1 gram na 1 kg masy ciała(9 kcal) a reszta to węglowodany(4 kcal)
Napisano Ponad rok temu
3836 to kalorie,teraz rozpisujesz to na białka(2 gramy na 1 kg masy ciała) 1 gram białka ma 4 kcal,na tłuszcz 1 gram na 1 kg masy ciała(9 kcal) a reszta to węglowodany(4 kcal)
Nie rozumiem możesz to jakoś jaśniej napisać ?
Zalecane dawkowanie jest :
Rozpuścić 1 porcję (30 g) w 250 ml wody, mleka lub innego płynu. ?
Użytkownik Przemas92 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Załóż oddzielny temat bo widze że tutaj na 1 stronie nie dizie tego wytłumaczyć....
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Użyteczny środek,jeżeli wiedzieć jak i kiedy go użyć.
Napisano Ponad rok temu
I co w nim jest bo spalacz spalaczowi nie równy.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Witam chcialbym dowiedziec sie cos na temat spalacza devil shred ultra fat burning formula prosze o opinie
Napisano Ponad rok temu
Chodzi ci o Devil Dawg Nutrition - Shredded?
Mateusz Pawlak