Które owoce i warzywa jeść najczęściej?
Z owoców najbardziej lubię truskawki, arbuzy, jabłka i banany. Z warzyw lubię ogórki, pomidory i brokuły.
Napisano Ponad rok temu
Z owoców najbardziej lubię truskawki, arbuzy, jabłka i banany. Z warzyw lubię ogórki, pomidory i brokuły.
Napisano Ponad rok temu
Zależy od Twojej diety. Postaw na takie, które mają najwięcej witamin i wartości odżywczych.
Napisano Ponad rok temu
Czy jest jakaś różnica w dostarczeniu białka w rozkładzie na cały dzień lub na 1 max 2 porcje?
Białko powinno być w jak największej ilości dostarczane do naszego organizmu ze względu na to, że jest podstawowym budulcem.
Napisano Ponad rok temu
Co za bzdura[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Białka ma byc tyle ile potrzeba, a nie "jak najwięcej".
Użytkownik bestmed90 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Białko czy inny makro powinno być go tyle ile się zaleca.. Oczywiście można nimi manipulować-zmieniać niezależnie od naszego celu-ale nie powinno być czegoś w nadmiarze lub niedoborze przez dłuższy okres czasu.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Czy macie jakieś rady lub spostrzeżenia w kwestii diety keto? Zastanawiam się nad wyborem diety od Suvi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i widziałam u nich taką opcję, natomiast nie miałam jeszcze okazji wypróbować tego sposobu odżywiania i zastanawiam się czy jest odpowiednia jeśli chodzi o budowę masy mięśniowej.
Użytkownik Kiniawer edytował ten post Ponad rok temu
Napisano 4 tygodni temu
Witam ,mam pytanie odnośnie redukcji. Od około pół roku jem bardzo mało może max 1.5kcal (nie mam diety jem , poprostu domowe posiłki i waga stoi) i teraz się zastanawiam ile musiałbym jeść aby redukować bo z tych 1500kcal to nic się nie utnie a jak wejde pewnie na 1700-1800 to waga pójdzie w górę bo mój metabolizm jest spowolniony. Mam taki pomysł aby stopniowo dodawać o tydzień 100-200 kcal dojść do 2.500 z tego uciąć do 2220-2300 i redukować dobrze myślę? bo no gdybym odrazu wszedł na 2500 to pewnie ,że wpadnie sam tłuszcz i to 2-3kg w szybkim czasie.
Pozdro
Napisano 4 tygodni temu
Przede wszystkim zastanawia mnie co spowodowało, że zjechałeś z kalorycznością swojej diety do zaledwie 1500 kcal.
Taka kaloryczność nie jest zalecana nawet dla aktywnych fizycznie kobiet, a co dopiero dla mężczyzn.
Na Twoim miejscu podnosiłbym stopniowo kaloryczność diety, a jak już dojdziesz do poziomu 2500 kcal, to jednym z najprostszych sposobów będzie strategia dietetyczna Intermittent Fasting (Post Przerywany).
Czym jest, na czym polega i jakie są jego potencjalne korzyści (oprócz redukcji tłuszczu) możesz przeczytać w literaturze fachowej lub w internecie na wartościowych portalach traktujących o sporcie, odżywianiu, etc.
Użytkownik RychuP edytował ten post 4 tygodni temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Dieta, plan treningowy - zaczynamy! |
Street Workout i Kalistenika |
|
![]()
|
||
![]() Dieta, Ćwiczenia i wszystko po trochu... |
Trening dla początkujących |
|