Brzuszki
Napisano Ponad rok temu
ps. pierwszy raz komentowałem swój film, wiec wybaczcie błędy również takie, że łydka = podudzie, już mi zwrócono uwagę ;D
Napisano Ponad rok temu
W połączeniu z jakimi ćwiczeniami należy go wykonywać żeby potem się nie garbić?
Czym się różnią spięcia w których rękami staramy się dotknąć pięt od tych w których rękami celujemy w sufit?
Napisano Ponad rok temu
Spięcia różnią się kierunkiem w którym celujesz dłońmi - takie oszustwo, żeby ćwiczącemu wydawało się, że robi dwa ćwiczenia różne, a tak naprawde masz 30 podobnych spięć 'na dojechanie' brzucha po kołysce.
Nie mów mi, że wziąłeś to za jakiś 'ultimate' czy 'standalone' Jak umiesz, to włącz sobie to do czego chcesz, takie tam urozmaicenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to zestaw na mięśnie proste brzucha. Ciężko je pobudzać do rozwoju krótkimi seriami
Robiles rozjadzanie na kolku, brzuski jandy, wznosy nog na drazku (stabilne, wmiare powolne na wysokosc brody z prostymi nogami?
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście robiłem już wiele podobnych zestawów i mówiąc szczerze nie działały na mnie jakoś specjalnie, a pytanie o ćwiczenia na plecy sie pojawiło w związku z tym że wiele osób sie mnie pytało dlaczego po tego typu zestawach boli ich brzuch, albo czemu nagle okazuje sie ze brzuch jest ladny ale sylwetka nie za bardzo.
Ja jednak wole cwiczenia na niskiej ilości powtórzeń i ćwiczenia na mięśnie skośne przynajmniej w podobnej ilości, wtedy mój brzuch jest twardszy, silniejszy, lepiej wygląda %-) i nie czuje skutków jego ćwiczenia na plecach...
Napisano Ponad rok temu
Benny Hill: w jakim sensie: boli brzuch? dwa, że nigdy mnie plecy od takiego treningu nie bolały, na sylwetkę też nie narzekam, już prędzej można mówić u mnie o tendencji w stronę lordozy.
Zróbcie sobie to ćwiczenie przez kilka dni w ramach własnych treningów i sami oceńcie efekt, sami zadecydujcie. Nigdzie nie napisałem, że nic poza tym ćwiczeniem nie trzeba robić, to tylko taki element. Przecież dla żadnego z Was nie będzie ono tragedią, no chyba, że serio macie jakieś kontuzje czy wybitne nie podchodzi. Większym błędem moim zdaniem jest trzymanie się jednego "sprawdzonego" od zawsze ćwiczenia i nie zmienianie go, bo przestaje ono być bodźcem do rozwoju w jakikolwiek sposób, a te "złe" ćwiczenia czasem niespodziewanie potrafią wejść tylko dlatego, że ich zazwyczaj nie wykonujemy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W pospiechu napisalem brzuch ale chodzilo mi o plecy %-)
Ty masz tendencje do hiper lordozy i to moze wynikac wlasnie z takiego treningu tez, masz miesnie brzucha bardzo wytrzymale ale brakuje im sily zeby przeciwstawic sie silnym miesniom grzbietu w odcinku ledzwiowym. Albo przyczyna sa dysproporcie sily w zginaczach i prostownikach bioder a nie miesni brzucha i grzbietu...
Ja nie stosuje w treningu miesni brzucha tylko jednego sprawdzonego cwiczenia i nie robie tylko malego zakresu powtorzen, moj trening miesnie brzucha sie jakos bardzo nie rozni od treningu pozostalych grup miesniowych, w zaleznosci od celu cyklu treningowego, objetosc i intensywnosc cwiczen jest rozna... Jednak z duza przewaga treningu silowego dla tej parti, ona wytrzymalosciowo dostaje tyle bodzcow, meczy sie przy wszystkim co robie i raczej takich bodzcow ma wystarczajaco.
Napisano Ponad rok temu
Uira codziennie robisz brzuch?
Napisano Ponad rok temu
wznosy nog w zwisie na drazku 2x max
od razu potem cos takiego:http://www.youtube.com/watch?v=SBrBjpOa5rc
Napisano Ponad rok temu
Bardzo fajnie zrobiłeś i odważnie. To oczywiste, że są uwagi krytyczne, zawsze będą. Kto nie toczy sporów ten się nie uczy.
Ja także, tak jak wielu przedmówców wolę inne ćwiczenia: krótkie i bardziej intensywne. Przerobiłem kilka programów rodzaju a6w, abs, itp. Odkryłem, że wszystkie są nudne i albo nieskuteczne albo nakierowane przede wszystkim na rzeźbę. Tak jak przedmówcy, odnoszę wrażenie, że o wiele lepiej jest robić krótkie serie za to z dużym obciążeniem (siła maksymalna) lub odpowiednią techniką (moc). Oczywiście: wcale nie jest łatwo ten efekt uzyskać bez dodatkowego sprzętu.
Na pewno bardzo bym się ucieszył gdybyś wstawił kiedyś swój film albo serię filmów zawierającą kompletny program ćwiczeń pod SW z wykorzystaniem wyłącznie masy ciała.
Napisano Ponad rok temu
PS. Spróbował ktoś? Jak wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu