"Brzuszki", a kręgosłup
Napisano Ponad rok temu
Kto chętny, moge podesłać ABS II na maila.
Zdro
był bym wdzięczny [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Thanx from the mountain
J.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A widzisz link powyżej?ja też bym poprosił o ABS II [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przy tzw. pełnym brzuszku do pracy włączają się do pracy mięśnie na których większości z was nie zależy (m.in. biodrowolędźwiowy) dlatego nie zaleca się juz robienia pełnych brzuchów, bo mięśień prosty brzucha można potem stosunkowo łatwo rozciągnąć (co jest przeciez bardzo ważne) a o b/l wie znikomy procent osób. I potem ten mięsień jest przykurczony, co bardzo przeszkadza przy robieniu np. szpagatu... he he... No i lędźwie są przy tym niepotrzebnie nadwyrężane. Jak ktoś ma problem z kręgosłupem niech zapomni o tym nienajfajniejszym ćwiczeniu...
Jeżeli chodzi o ręce to zwróćcie uwage, że jak trzymacie je za głową a do tego brode wysoko i łokcie na zewnątrz, to po serii brzuchów boli was nie tylko brzuch ale i kark. radzę trzymać ręce za głową (bez zaplataniu palców bo to wałśnie sprzyja szarpaniu za głowe... biedna głowa ) albo na klatce piersiowej a brode zbliżyć do mostka- w tej pozycji najłatwiej (tzn. z punktu wiedzenia naszej budowy anatomicznej) napiąć brzuch. Nie ma mowy o pomaganiu sobie głową Jest zasadnicza różnica między unoszeniem nad ziemie głowy a tułowia (łopatek) głowa cały czas powinna znajdować się w tej samej pozycji, nie kiwamy nią w góre i w dół. pozdrawiam wszystkich Brzuchaczy
Napisano Ponad rok temu
leżymy na plecach ręce pod pośladki (oczywiście swoje:P )i nogami rysujemy kolejno litery alfabetu... co o tym myślicie??
Napisano Ponad rok temu
u nas na sekcji czasami stosuje sie takie ćwiczenie:
leżymy na plecach ręce pod pośladki (oczywiście swoje:P )i nogami rysujemy kolejno litery alfabetu... co o tym myślicie??
Brzmi dziwnie i jakos nie potrafie sobie tego osobiscie wyobrazic. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przy tzw. pełnym brzuszku do pracy włączają się do pracy mięśnie na których większości z was nie zależy (m.in. biodrowolędźwiowy) dlatego nie zaleca się juz robienia pełnych brzuchów, bo mięśień prosty brzucha można potem stosunkowo łatwo rozciągnąć (co jest przeciez bardzo ważne) a o b/l wie znikomy procent osób.
Sorry za odgrzewanie kotleta, ale meczy mnie ciekawosc. Ten miesien biodrowoledzwiowy - komu na mi zalezy i do czego sie przydaje. Pytanie
zostalo sprowokowane tekstem ze wiekszosci z nas na nim nie zalezy, czyli musza byc jakies jednostki ktorym jednak zalezy i musza miec na to jakis powod.
Acha, ja wcale nie trolluje, naprawde jestem tego ciekawy wiec bardzo prosze o odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
Co się tyczy mięśnia biodrowo-ledźwiowego...to który to mięsień tak opisowo? Bo jeśli to jest ten o którym ja myślę, to może przy niektórych kopnięciach, albo przy unikach/odchyleniach tułowiem np. przed uderzeniami może pomagać. Ale to taka na siłę, lekko naciągana moja teoria, więc... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening po jedzeniu a zdrowie.
- Ponad rok temu
-
WSPOMAGANIE W SZTUKACH WALKI by POWER-ZONE
- Ponad rok temu
-