organic whole milk
per 100ml
68kcal
3.2g bialka
4.7g wegli
3.6g tluszczu
x10, masz 680kcal, 32g bialka, 47g wegli i 36g tluszczu.
mixed nuts
walnuts (55%), brazil nuts (25%), hazelnuts (10%), almonds (10%)
per 100g
676kcal
15.1g bialka
3.9g wegli
66.7g tluszczu
x3, masz 2030kcal, 45g bialka, 12g wegli, 200g tluszczu.
lacznie:
2710kcal, 77g bialka, 59g wegli, 236g tluszczu. jako dodatek do twojej normalnej diety.
tak, mysle, ze zrobisz spokojnie 6kg :wink:
(dane tak dokladne, bo obok mnie stoi 4pints mleka i lezy paczka orzechow)
no chyba, ze wolisz zeby ci powiedziec "kup sobie gainera, i dodaj nim jakies 2000kcal do swojej diety" :roll:
aha, zapomnialbym: jesli nie jeszcze nie bierzesz, to dodaj kilka kapsulek omega 3.
Lykam 2 x dziennie po 2 kapsulki tranu z dorsza, na opakowaniu jest cos wspomniane o omega 3, chyba sie kwalifikuje? :wink:
No dobra, pogadalismy, posmialismy sie, ale pogadajmy o odzywkach. Teraz przez dluzszy czas mam przerwe od popitki z % wiec mysle o jakims cyklu 5-6 tygodniowym. Novocaine: jak widzisz interesuje mnie opinia o preparatach weglowodanowych/bialkowych/witaminowych - nie znam sie na firmach i cenach. Wczesniej wspomagalem sie tylko ZMA jak trenowalem na swoich treningach i dodatkowo smigalem za zajecia z kursu instruktora samoobrony. Ale temat jest o zwiekszaniu masy - za dobra porade ci podziekuje i pozostanmy powazni.
orzeszki czesto sobie podgryzam, zaraz paczka ziemnych zostanie pochlonieta do nowego odcinka TUFa.