suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
za to wyplukuje flore bakteryjna z jelit i czesto mozna na niej lapac przeziebienia
Napisano Ponad rok temu
1. Bialko i carbo traktowac jako cykl czy jako suplementacje stala?
2. W dni nietreningowe przyjmowac normalna porcje bialka i wegli jak w dni treningowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. zalezy co chcesz osiagnac
pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Dwa szybkie pytania
1. Bialko i carbo traktowac jako cykl czy jako suplementacje stala?
2. W dni nietreningowe przyjmowac normalna porcje bialka i wegli jak w dni treningowe?
1. jesli dieta tego wymaga to stale
2. poziom bialka ten sam, weglowodanow moze byc mniejszy bo potrzebujesz w danym dniu mniej mocy, przynajmniej ja to w ten sposob ogarniam
Napisano Ponad rok temu
Nigdzie nie powiedzialem ze sie znam i ze jestem w tych tematach specem. Po drugie wlasnie po to jest forum. Zeby zadawac pytania i sie uczyc. Zamiast pomoc musiales sie wymadrzyc i pokazac swoja wyzszosc. Wygrales ziom.
Dzieki chlopaki.
Napisano Ponad rok temu
w jedzeniu kurczaka tez robisz przerwy?1. wielu traktuje jako suplementacje stala ale ja bym robil przerwy
Napisano Ponad rok temu
w jedzeniu kurczaka tez robisz przerwy?
Żresz antybiotyki non-stop? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
@ruido
Nigdzie nie powiedzialem ze sie znam i ze jestem w tych tematach specem. Po drugie wlasnie po to jest forum. Zeby zadawac pytania i sie uczyc. Zamiast pomoc musiales sie wymadrzyc i pokazac swoja wyzszosc. Wygrales ziom.
Dzieki chlopaki.
Po prostu wydalo mi sie to dobra rada, moze mogłem to ując milej jakos. Sory nie chciałem pokazywać swojej wyższości.
Białko ma uzupelniac braki białka w diecie. Pytanie o cykle białkowe jest dziwne. To tak jakbys robił cykl na kotlecie schabowym ( jak to ktos ladnie ujal na jednym forum )
Napisano Ponad rok temu
w jedzeniu kurczaka tez robisz przerwy?
akurat w przypadku bialka czy gainerow warto robic sobie przerwy. zalezy tez ile spozywasz i co wchlaniasz.
jesli np. chcesz nabrac masy i pchasz gainera 3 razy dziennie miedzy posilkami to dobrze by bylo gdybys po 6 tygodniach dal wartobie i nerkom odpoczac.
moim zdaniem pytanie sniffles'a nie jest glupie.
BTW. jest ktos na forum kto np. jadl ciagiem powiedzmy 5 razy w tygodniu ostrowie bo ja jadlem i bylem zadowolony ze zrobilem przerwe bo bywalo ze brzuszek bolal. w chwili obecnej staram sie nie jesc koktajli bialkowych czesciej niz 3 x tydzien ale wynika to raczej z faktu ze jestem sceptycznie nastawiony do suplementow.
duzo zalezy od indywidualnych odczuc (jak w kreatynie: jednemu podnosi cisnienie drugiemu nie).
Itosu
Napisano Ponad rok temu
niemal dwa razy dziennie, przez jakies 2 miesiace? bialko to bialko.BTW. jest ktos na forum kto np. jadl ciagiem powiedzmy 5 razy w tygodniu ostrowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra. Spoko. Nic sie nie stalo. Jak widzisz sprawa nie jest taka prosta a zdania sa podzielone.
Czyli najlepiej wyprobowac na sobie rozne opcje (z przerwa/bez) i wybrac najodpowiedniejsza.
Napisano Ponad rok temu
kupiłem sobie nowe białko Met-Rx (Supreme Whey) ,czytam dziś rano etykietę na opakowaniu a tu zonk,
piszą żeby brać tylko jedno porcję dziennie,co "trochę" psuje moje plany,
mam się stosować do tego? Jak będę brał więcej to co mi się stanie ? Problemy z żołądkiem?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zawartość w 100 g:
Wapń 553 mg
Magnez 91 mg
Fosfor 463 mg
Potas 858 mg
Według Wikipedii przeciętny, dobrze odżywiony człowiek zjada i wydala 1-3g fosforu dziennie, ale ja bym został przy tej jednej porcji, a zaoszczędzone pieniądze zainwestował w jedzenie.Dawki większe niż 250 mg Fosforu dziennie, mogą spowodować lekkie rozstrojenie żołądka u wrażliwych jednostek.
Napisano Ponad rok temu
w zupelnosci wystarczy mu tyle, ile wynosci jego dzienne zapotrzebowanie na bialko przy uprawianiu sportow.Jeśli nie jesteś zawodowym kulturystą, 1 porcja dziennie w zupełności wystarczy. Maksymalnie 1/3 spożywanego białka powinna pochodzić z suplementów.
a to juz zalezy od osobistych celow, potrzeb, preferencji, mozliwosci, genetyki, masy itp itd etc
wiec argumentu totalnie nie rozumiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uprawiając i sporty walki i podnosząc ciężary 3g/kg masy ciała nie jest niczym niezwykłym. Ciężko dostarczyć tyle z diety.
Jem kurczaki, wołowinę, jaja, sery białe itd itp w dosyć dużych ilościach ale mimo to uzupełniam braki koktajlami białkowymi.
Jem białka różne od kilku lat. Oczywiście są okresy kiedy pije 3 koktajle 7 dni w tygodniu a są takie w którym pije tylko 1 wieczorem.
Wszelkie problemy żołądkowe związane z białkiem są spowodowane jego składem, jakością i stopniem przyswajania.
Można kupić całkiem dobre białko w cenie 120 zł za 2,2 kg zamiast jedzenia ostrowji i problem się rozwiąże.
- Pozdrawiam J.
Ps. Moim zdaniem cykliczność jedzenia białka w jakiś logiczny sposób może się wiązać tylko i wyłącznie z tym że w pewnych okresach naszego życia mamy mniej czasu na dostarczanie naszemu organizmowi odpowiedniej ilości białka bądź węgli i wtedy się w taki sposób wspomagamy.
Napisano Ponad rok temu