suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Akurat ten smak w połączeniu z wodą jest najbardziej zjadliwy wg mnie - tzn nie smakuje to jak czekolada w ogóle, ale za to nie powoduje odruchu wymiotnego :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie nazwałbym tego posiłkiem, ani nawet przekąską :wink:
Po treningu najważniejszy jest pełnowartościowy posiłek. Organizm po treningu dosłownie chłonie jak gąbka.
Koktajl białko + banan jest to całkiem niezły posiłek, którego konsystencja nie powoduje wcale dużego zapychania. Raczej będziesz w stanie zjeść po godzinie kolejny posiłek np ryż z mięsem.
Osobiście nie widzę też problemu z zabieraniem w pojemniku normalnego obiadu (mam na myśli np ryż + mięso + warzywa) i wciąganie go bezpośrednio po treningu, gdy na apetyt trudno narzekać :wink:
Dodatkowo - nie jestem przeciwnikiem supli, wręcz przeciwnie. Ale po co wpychać w siebie chemię (carbo czy inne odżywki) skoro można zjeść normalny, tradycyjny posiłek?
PZDR
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Gainer (żarcie w prochu i to nienajlepszej jakości) raczej nie odgrywało tu większej roli. Tym bardziej, że nie stosujesz dużych porcji, które by w jakiś znaczący sposób podbijały kaloryczność Twojej diety.
Mógł być to też efekt placebo (który w rzeczywistości jest bardzo pożądany - to jak "głowa" może wpłynąć na osiągnięcia w sporcie i nie tylko to na prawdę zadziwiająca rzecz).
PZDR
Napisano Ponad rok temu
dobra... przekonaliscie mnie... kupuje te Ostrowie do tego banany i powinno być ok
Napisano Ponad rok temu
dobra... przekonaliscie mnie... kupuje te Ostrowie do tego banany i powinno być ok
Ja zapytałem, a Ciebie przekonali
Powiedzcie jeszcze jaki smak najlepiej i w ogóle czemu robicie z wodą, jak zalecają, żeby z mlekiem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdyby nie ta laktoza :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Nie oglądasz Uwagi? Przecież mleko jest niezdrowe.Powiedzcie jeszcze jaki smak najlepiej i w ogóle czemu robicie z wodą, jak zalecają, żeby z mlekiem...
A serio, piłem mleko od zawsze i nigdy nie miałem przez nie żadnych przygód żołądkowych, ale ostatnio sporo się o tym mówi (nie tylko w Uwadze), że mleko pasteryzowane jest gówno warte i zastanawiam się, czy kolejnej porcji Ostrowii nie kupić o smaku czekoladowym i pić z wodą.
Napisano Ponad rok temu
Co do laktozy- ile Wy macie lat, że już nie dajecie rady
Ale i na to jest sposób, są rodzaje mleka dla starszych z nietolerancją na laktozę, możecie popróbować- jakieś tam digestivy i inne, nie wiem nawet jak z nazwami O_O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla osób obarczonych dużym wysiłkiem fizycznym, dla który zapotrzebowanie na pewne witaminy jest kilkukrotnie większe niż u przeciętnego Kowalskiego.
PZDR