suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak naprawdę to przeciętny kowalski nawet nie wie co to olimp
a wlasnie ze wie... pod warunkiem ze mial Mitologie na Polskim w Liceum
Napisano Ponad rok temu
Wracając do tych witamin z Olimpu. Czy nie jest szkodliwe branie czegoś co w jednej kapsułce ma niektórych składników 2000% dziennego zalecanego spożycia? Wydaję się, że łatwo przedawkować.
2000% jest wit. B12, która z tego co wiem jest wyjątkowo kiepsko przyswajalna tą drogą?
Ogólnie witaminy słabo "wchodzą" w kapsułkach (tzn. sztuczne), chyba stąd te ilości.
A minerały w tym zestawie (Olimp multiple SPORT), czyli chelatowane formy, które są podobno dużo lepiej przyswajane przez organizm, są w normalnych dawkach.
Tu wszystko zależy od człowieka, jeśli ktoś ma w danym okresie trudniejsze treningi, więcej się od niego wymaga fizycznie, a nie dostarcza wystarczająco składników z pożywienia to czemu nie? Sam brałem i hiperwitaminozy się nie nabawiłem, co najwyżej lekko zielonego moczu
:wink:
Jeśli ktoś trenuje dwa razy w tygodniu, to uprawia sport rekreacyjnie i nie wiem po co pytać o suplementy? Ale na tym forum spora część użytkowników ma raczej treningi 3/4/5/więcej razy w tygodniu i to nie jest normalne dla organizmu, więc powinni przyjmować więcej witamin/białka itd. niż "zwykli śmiertelnicy" :wink:
Tak naprawdę to przeciętny kowalski nawet nie wie co to olimp
A tu się można zdziwić, Olimp coraz częściej jest w aptekach, ostatnio widziałem do kupienia w Realu, a reklamy izotoników itp. są już nawet w Cogito
Napisano Ponad rok temu
Co do tego, że Olimp jest w aptekach to również i ja to zauważyłem - coraz więcej tego na półkach - głównie supli "prozdrowotnych".
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Wywal je w pizdu...Wracając do tych witamin z Olimpu. Czy nie jest szkodliwe branie czegoś co w jednej kapsułce ma niektórych składników 2000% dziennego zalecanego spożycia? Wydaję się, że łatwo przedawkować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stosowac np 30 minut przed treningiem i odrazu po treningu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed treningiem np ryż "na odżywce", po treningu koktajl białko + banany itp itd. Jestem zwolennikiem właśnie takiego podejścia.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Creapure
2. Creapure Pirogronian
3. Creapure cytrynian
4. TCM
5. Kre-Alkalyn
jeszcze nie zdecydowalem. teoretycznie za pierwszym razem powinienem mono brac ale przy duzej ilosci aerobow nie wiem czy inna kreta nie bylaby lepsza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. co polecicie z siłowych odżywek oprócz Kreatyny? Teraz w przerwie między cykłami krety biorę białko, ale to chyba nie daje efektów, bo masa nie przyrasta. A nie chcę zmieniać rytuny treningów. Może ta kozieradka kurde? xD
ps. oprócz Tribulusa jeszcze.
Napisano Ponad rok temu
odkryłem przewagi robota nad łyżką przy mieszaniu białka, ale jestem happy ^__^
ps. co polecicie z siłowych odżywek oprócz Kreatyny? Teraz w przerwie między cykłami krety biorę białko, ale to chyba nie daje efektów, bo masa nie przyrasta. A nie chcę zmieniać rytuny treningów. Może ta kozieradka kurde? xD
ps. oprócz Tribulusa jeszcze.
o lol...bialko jako uzupelnienie diaty sie stosuje nie cyklicznie jak kreatyne i nie ma takich spektakularnych wynikow jak po kreatynie, ja moge z czystym sumiemien polecic Ci White Flood-pomiedzy cyklami na kreatynie rewelka, do tego beta alanina i jest relax kozieradka to lipa jedna wielka
Napisano Ponad rok temu
1. do kre-al lub tcm bierzecie dextroze i tauryne czy nie trzeba brac transporterow ??
2. czy do tcm lub kre-al trzeba pic tez tyle wody co dla mono ??
3. dlaczego wszystkie kreatyny bierze sie z rana i po treningu a kre-al z rana i przed treningiem ??
pozdr
Itosu