Napisano Ponad rok temu
... Zresztą muszę udać się do lekarza z rentgenem. Jakieś propozycje? Powiedzcie że mogę chociaż podciagac się na drążku i wyciskac plasko:(
Napisano Ponad rok temu
Po drugie to skad taka diagnoza?? Kto ci to stwierdził z taka pewnością przed wizyta u lekarza?
Po trzecie to nie ma nic lepszego na ogólny rozwój tyłka i brzucha niż poprawnie wykonany martwy.
Jeśli robiłeś niepoprawne to nie należy przyjmować, że to przez ćwiczenie samo w sobie, tylko ubogą technikę.
Samo przesunięcie jeszcze nic nie oznacza, musisz zdobyć dokładne informacje na temat co i w jaka stronę jest przesunięte. To nie stało się od ćwiczeń raczej jest wrodzone.
A lordoza sama w sobie to wada postawy nawalaj hiptrusty.
I nie dostawaj do łba bo na kawałki się nie rozsypiesz
is where you're not"
Mark Bell
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie lekarz, a fizjoterapeuta. Jak wspomniano, hiperlordoza jest normalną wada postawy, zdolną do całkowitego cofnięcia. Wszystko jednak bazuje na ciężkiej pracy nad reedukacją posturalną oraz ponownym wyrobieniem nawyku prawidłowej postawy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W niwelowaniu wad postawy najważniejsza jest systematyczność. Ciągła praca nad swoimi słabymi ogniwami nie tylko niweluje dolegliwości bólowe, ale dodatkowo wzmaga nawyk utrzymywania prawidłowej postawy ciała. Będzie ok, pamiętaj jednak by być ostrożnym podczas ćwiczeń i nie narażać kręgosłupa na nadmierne obciążenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Onizuka46 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Staram się jak mogę dzięki. Jedyne co mnie denerwuje to robienie bickow siedząc( czuje się jak w sanatorium). Dolozylem masę ćwiczeń z masą własnego ciała plus ostro piluje pośladki. Szkoda tych przysiadow no ale cóż... Bywa^^
Proponuje następujące modyfikacje:
1) ławkę ustaw na niewielkim skosie np. 15*
2) ściągnij mocno łopatki, zepnij brzuch i przylep odcinek lędźwiowy do ławki
3) odchyl ramiona w tył, tak aby łokcie nie były na wysokości tułowia tylko nieco w tyle
4) wydłuż fazę negatywną (czyt. opuszczanie) i skróć pozytywną (czyli energiczniejsze zgięcie)
Mięśnie brzucha te na biodrach(skośne?) troszkę zaniedbane ponieważ nie mogę znaleźć ćwiczeń przy których by pracowały i przy których nie bolały by plecy.
Może wypróbuj ćwiczenie o nazwie Woodchoper
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) ławkę ustaw na niewielkim skosie np. 15*
2) ściągnij mocno łopatki, zepnij brzuch i przylep odcinek lędźwiowy do ławki
3) odchyl ramiona w tył, tak aby łokcie nie były na wysokości tułowia tylko nieco w tyle
4) wydłuż fazę negatywną (czyt. opuszczanie) i skróć pozytywną (czyli energiczniejsze zgięcie)
Dokładnie co kolega proponuje, poprawną technikę ćwiczenia Dupa nigdy się nie odrywa od ławki, no chyba że wstajesz
is where you're not"
Mark Bell
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki trening stosować by uzyskać taki cel?
- Ponad rok temu
-
PUSH/PULL w Street Workout
- Ponad rok temu
-
Kuba Lima - Bodybuilding Blog
- Ponad rok temu
-
Bieniek - DT
- Ponad rok temu
-
Stary czlowiek i... ciezary
- Ponad rok temu
-
Chudy nolife zaczyna ćwiczyć
- Ponad rok temu
-
DT - Sinek - Get bigger or...!
- Ponad rok temu
-
Dziennik młodego "Kulturysty"- MlodyJay
- Ponad rok temu
-
DT - lukasz9179 - Tym razem sie nie poddam !
- Ponad rok temu
-
EKTOMORFIK - prawdziwy suchar jedzie z tematem!
- Ponad rok temu