Dzisiaj tak jak napisałem zrobiłem po 3 serie po 8 powtórzeń podciągania podchwytem i pompek na poręczach ... ZAWSZE COŚ a jutro postaram sie wrzucić zdjęcia sylwetki ...
DT - lukasz9179 - Tym razem sie nie poddam !
Napisano Ponad rok temu
dobra miały być zdjęcia ale ostatecznie nie chciało mi sie ich robić, wklejam nowe plany które ułożyłem (FBW A, , mam nadzieje że zły nie jest i tymi planami bede ćwiczył tak długo jak to możliwe bedzie
Plan A:
Nogi - przysiady ze sztangą -
Łydki - wspięcia na palce ze sztangą
Klata - wyciskanie sztangi w góre leżąc
Plecy - podciąganie na drążku nachwytem
Barki - wyciskanie sztangi prostej w góre stojąc
Biceps - uginanie ze sztangą
Triceps - Pompki na poręczach
Brzuch - unoszenie nóg w zwisie na drążku
na koniec 2 serie pompek na poręczach + podciągania nachwytem
Plan B:
Nogi - przysiady ze sztangą
Łydki - wspięcia na palce
Klata - wyciskanie sztangi skos dodatni
Plecy - martwy ciąg
Barki - unoszenie hantli bokiem stojąc
Biceps - podciąganie na drążku podchwytem
Triceps - francuskie wyciskanie sztangi łamanej leżąc
a na koniec tradycyjnie 2 serie podciągania nachwytem i pompek na poręczach
Dzisiaj jeszcze wleci trening B, mam nadzieje że ten plan przyniesie mi dobre efekty, pozdrawiam
Użytkownik lukasz9179 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moje sugestie:
W planie B zamienić przysiad na wykroki chodzone, wyciskanie sztangi zamienić na hantle, na brzuch wrzucić allachy. Ewentualnie możesz spróbować takiej kombinacji:
Plan A:
Nogi - przysiady ze sztangą -
Klata - wyciskanie sztangi w góre leżąc
Plecy - martwy ciąg
Barki - wyciskanie sztangi prostej w góre stojąc
Biceps - uginanie ze sztangą
Triceps - Pompki na poręczach
Plan B:
Nogi - martwy ciąg na prostych nogach
Łydki - wspięcia na palce
Klata - wyciskanie sztangi skos dodatni
Plecy - wiosłowanie hantlami w oparciu o ławkę / wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia
Barki - unoszenie hantli bokiem stojąc
Biceps - podciąganie na drążku chwytem młotkowym
Triceps - francuskie wyciskanie sztangi łamanej leżąc
Z kolei po każdym z treningów robić serię lub dwie podciągania nachwytem.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
jednak zostane przy mojej kombinacji lub wróce do ćwiczeń z masą własnego ciała gdzie z ciężarem jedynie tylko ćwiczył bede nogi i barki a reszta to drążek, poręcze itd ...
Napisano Ponad rok temu
Jasne, zrobisz jak uważasz. To jedynie moja propozycja ewentualnej modyfikacji. Niemniej jednak polegam sprawdzić jak wypada to w praktyce, nawet z czystej ciekawości czy mój pomysł jest ok ;)/
Napisano Ponad rok temu
Jasne, zrobisz jak uważasz. To jedynie moja propozycja ewentualnej modyfikacji. Niemniej jednak polegam sprawdzić jak wypada to w praktyce, nawet z czystej ciekawości czy mój pomysł jest ok ;)/
spoko ale jednak przenosze sie na trening z masą własnego ciała z wykorzystaniem poręczy do pompek i drążka ... dzisiaj byłem na placu do Street Workout i razme z kolegą zrobiliśmy po 4 ćwiczenia (piramidka)
Podciąganie nachwytem 1-2-3-4-5-5-4-3-2-1
Pompki Klasyczne 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Podciąganie podchwytem 1-2-3-4-5-6-6-5-4-3-2-1
Dipy 1-2-3-4-4-3-2-1
tzw. piramidka ... oczywiście Dipy mieliśmy dać na sam początek ale zrobiliśmy mało powtórzeń tylko dlatego że wymęczyły nas pompki klasyczne i na dipy zbytnio siły nie było także to tyle na dzisiaj ... a od jutra lece z treningiem FBW z masą własnego ciała
Nogi - Przysiady ze sztangą
Klata - pompki klasyczne z szerokim rozstawem rąk z uchwytami do pompek
Plecy - podciąganie nachwytem
Barki - wyciskanie sztangi w góre (DAJCIE JAKIEŚ PROPOZYCJE NA BARKI)
Biceps - podciąganie podchwytem
Triceps - pompki na poręczach (dipy)
Brzuch - dajcie jakieś propozycje bo serio samych spięć brzucha sie nie opłaci robić ... Podciąganie nóg w zwisie na drążku, ale dajcie swoje propozycje ...
To tyle na dzisiaj, pozdrawiam
Ps. Przepraszam że wpisów nie było ale ten tydzień który minął zrobiłem tylko 1 trening + dzisiaj, ale postaram sie od jutra pisać co i jak (zmieniam prace na zmianową gdzie będe miał więcej czasu) pozdro ...
Użytkownik lukasz9179 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam ostatnio nie dodaje postów do dziennika a jest to spowodowane tym że zrobiłem sobie 2 tygodnie regeneracji (nie licząc treningu rampy) i wczoraj zrobiłem lekki trening na siłowni żeby sie rozruszać. Aktualnie moja waga to 81,6kg czyli około 1kg więcej ... w poniedziałek wracam do żywych i mam nadzieje że tym razem wpisy będe dodawał ... pozdro
Napisano Ponad rok temu
doobra jednak nie ma sensu prowadzić DT ... mało odwiedzających prawie wcale, wyświetleń też mało, a nudne zrobiło sie też wpisywanie tych samych ćwiczeń i powtórzeń itp. tutaj ... bede dalej trenował FBW ale wpisów już dodawał tutaj nie bede pozdrawiam i powodzenia dla tych którzy kiedyś może odwiedzą ten dt ...
Napisano Ponad rok temu
Oj nie ma co się poddawać Dawaj wrzucaj posty, chwal się postępami chłopie! Nie jednego tu na pewno zmotywujesz! A to, że wpisujesz to samo ćwiczenie itp. to co z tego? Każdy na forum tak robi
Wchódź i prowadź ten cholerny dziennik, nie poddawaj się!
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
hmm no nie wiem jakoś chęci nie mam żeby wpisy dodawać ... może jak rano sie obudze to pomyśle nad tym troche
Napisano Ponad rok temu
Zawsze masz szybki wgląd do swojego progresu i rozwoju na przestrzeni długiego czasu . W moim dzienniku praktycznie nikt się nie wypowiada .
Napisano Ponad rok temu
Dawno mnie tu nie było ponieważ brak mi chęci na prowadzenie tego dziennika, minęło pare tygodni odkąd przestałem dodawać wpisy i od tamtego czasu trenuje jednym planem ... dzisiejsze FBW jak i w ostatnich tygodniach :
Nogi - Prasa do nóg obustronnie, ale na zmiane bo dodaje też przysiady - 3x10
Łydki - Wspięcia na palce siedząc ze sztangą na kolanach - zmiana obciążenia zależy od tego jaki mam dzień i czy zwiększam czy lece tym samym, przeważnie ciężar zostaje ten sam bo tylko 16kg...
Klata - wyciskanie sztangi leżąc skos dodatni a w inny dzień płasko stały ciężar 34 kg+-
Plecy - podciąganie nachwytem
Barki - wyciskanie sztangi w góre stojąc i też ten sam ciężar 16kg
Biceps - podciąganie podchwytem - ciężar 2kg
Triceps - pompki na poręczach
Brzuch - zależy jaki mam dzień, jeśli jestem mega zdemotywowany to nie ćwicze wcale ale przeważnie unoszenie nóg w leżeniu na plecach + spięcia brzucha
na koniec podciąganie podchwytem z ciężarem 2-5kg + pompki na poręczach w dwóch seriach po 8 powt.
w tym FBW wykonuje po 3x10 w każdym ćwiczeniu ...
Napisano Ponad rok temu
Dobra, wracam do treningów na siłowni a to oznacza dodatkową motywacje żeby ruszyć sie z domu i zrobić trening bo w domu ostatnio robiłem kiedy chciałem ... dzisiejszy trening na siłowni :
Nogi - przysiady ze sztangą na plecach 10/10/10/10 - 10kg/20kg/25kg/30kg (mały ciężar bo technika kuleje)
Łydki - wspięcia na palce siedząc - 10/10/10/10 - 5kg/15kg/15kg/15kg
Klata - wyciskanie hantli skos dodatni - 10/10/10/10 - 12,5kg/15kg/17kg/20kg - czułem że mogłem więcej wziąśc a rekord pobity bo zawsze było max 17kg
Plecy - ściąganie drążka wyciągu dolnego
Barki - wyciskanie hantli w góre siedząc 10/10/10 - 10kg/12,5kg/12,5kg + wyciskanie sztangi w góre 10 powt.
Biceps - podciąganie na drążku podchwytem - 10/10/10/10
Triceps - pompki na poręczach - 10/10/10/10
na koniec treningu weszły jeszcze 2 serie na dobicie łap czyli uginanie hantli chwyt młotkowy 12,5kg + pompki na poręczach i wszystko po 10 powtórzeń
To tyle na temat treningu, następny wpis w poniedziałek
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia
dziękuje i wzajemnie
Napisano Ponad rok temu
dzisiejszy fbw, od środy nowa kombinacja ćwiczeń,
Nogi - 2s przysiad ze sztangą + 2s. wypychania nóg na maszynie siedząc wszystko po 10 powtórzeń ...
Łydki - Wspięcia na palce siedząc - 10/10/10 - 15kg/15kg/15k/
Klata - Wyciskanie sztangi 1 seria 35kg + 3 serie wyciskania hantli w góre - 10/10/10 - 15kg/17kg/20kg
Plecy - Ściąganie drążka wyciągu GÓRNEGO (to samo w poprzednim wpisie, mój błąd) -10/10/10/10
Barki - unoszenie hantli bokiem - 10/10/10/10 - 6kg/7kg/7kg/8kg
Biceps - 2 serie uginania z hantlami - 10/10 - 10kg/12,5kg + uginanie łamanej 2 serie 10 powt. 16kg
Triceps - pompki na poręczach - 6/6/10/10
na koniec wpadły 2 serie uginania sztangi łamanej stojąc + 2 serie pompek na poręczach - tak na dobicie łap
Napisano Ponad rok temu
Dobrze, ogarniaj się.
Jaki jest Twój cel treningowy?
is where you're not"
Mark Bell
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia i życzę wytrwałości .
Napisano Ponad rok temu
Dobrze, ogarniaj się.
Jaki jest Twój cel treningowy?
moim celem jest utrzymanie jak największej masy mięśniowej na redukcji bo chce do około 70-67kg zredukować (waże 79), bo chce sie pozbyć tego tłuszczu z brzucha całkowicie, i po tym wszystkim stopniowa powolna masówka
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia i życzę wytrwałości .
dziękuje bardzo i wzajemnie