moja dieta to wzasadzie wyglada w ten sposob: 6 posilkow dziennie
rano: platki z mlekiem/ kromki z ciemnego pieczywa z szynka/ jakas salatka/ ogolnie bardzo roznie staram sie na pierwsyz posilek troche wiecej wegli zjesc
II posilek: to sa zawsze 2 kanapski z ciemnego pieczywa z pomidorem i szynka/ serem
III posilek przed treningowy: jakis kurczak z ryzem/ zapiekanka/ ryba smarzona/ ogolnie to do tego posilku zawsze ryz ziemniaki i jakas surowka.
IV posilek po treningowy: jakis serek wiejski nie raz kurczak z warzywami/ koktajl z jogurtu mleka pol tlustego i banana. Co 2 dzien jajka w roznych wydaniach
V posilek: to jest wlasciwie taka przekaska jak czytam albo cos w tym stylu orzechy albo jakies tam inne do podziabania:)
VI posilek: jogurt z blonnikiem/ nieraz sledzik/ czasem tez jajko.
Staram sie wszystkie posilki ktore maja wieksza ilosc wegli wpieprzych tak do godziny 16 a reszte posilkow robie bardziej bailkowych. Nie wiem czy to jest dobre skorygujcie mnie. Moim celem jest zrzucenie sadla bez duzej straty masy miesniowej. No i nie chcial bym jakos bardzo zmieniac treningow bo i tak uwazam ze sa mocno zroznicowana a trenuje po to zeby byc lepszym w sw.
I POSIŁEK: wywal mleko, daj jaja z warzywami (omlet, jajecznica) ewentualnie dodaj trochę płatków ale owsianych ; dla urozmaicenia możesz tu stosować np odżywkę białkową (na wodzie) z owsianymi i jakimiś owocami
II POSIŁEK: Cienko. Raz na czas może być pieczywo pełnoziarniste z jakąś polędwicą, żółtym serem i warzywami, ale lepsze będzie standardowe rozwiązanie -> mięso/drób/ryba + warzywa + oliwa z oliwek
III POSIŁEK: Jest OK o ile kurak jest pieczony, gotowany, smażony na teflonie. Ryba też spoko tylko nie smaż na oleju czy innym badziewiu :wink: Zapiekankę wywal
IV POSIŁEK: Standard Kurak + warzywa + ryż lub oliwa (w zależności od predyspozycji). Mleko bye bye, jogurt też. Wiejski może też być ale również z warzywami /owocami
V POSIŁEK: No tutaj nic się nie wymyśli nowego :wink: Wszystko jak wyżej. Jeśli to potreningowy to nie zapomnij o węglach
VI POSIŁEK: Ser twarogowy chudy, warzywa, oliwa / orzechy np. Możliwości sporo ale też bez jogurcików.
Jedzenie węgli przed 16 to dobra opcja. Chyba, że po 16 wypada Ci posiłek potreningowy - wtedy trochę węgli Ci nie zaszkodzi. Ogólnie możesz dość często zastępować węgle tłuszczami (oliwa z oliwe, avocado, orzechy itp).
Oczywiście nie katuj się dietę, stosuj urozmaicenia bo to co podałem to aby przykłady. Jednak jeśli chcesz zrzucić tłuszczyku - pamiętaj im ściślej trzymana dieta tym lepsze efekty.
Powodzenia
PZDR