Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jajka, papryka, szpinak, pieczarki.
wrzucic wszystko na petelnie. zrobic jajecznico-omlet, whatever.
polecam taki omlet, znakomita alternatywa dla pizzy na redukcji ;-)
jak ja się redukowałem to dodałem do tego jeszcze dużo kurczaka, troszkę żóltego sera (nie zaszkodzi) i przecier pomidorowy jako sos
Napisano Ponad rok temu
Posiadam od 3 lat chyba blender i dopiero od niedawna uzywam regularnie. Od jakichs 2 miesiecy moje sniadanie z pewnymi wariacjami wyglada tak:
na zdjeciu truskawki, jagody, orzechy (brazil, wloskie, laskowe, pecan, cashew), suszone owoce (zurwawina, rodzynki, morele), banan + mleko kokosowe i porcja serwatki
Popoludniami robie wersje "zielona" gdzie dodaje szpinak, jamruz, kiwi i znowu na mleku kokosowym.
Bawicie sie blenderem? Co wrzucacie do srodka?
Napisano Ponad rok temu
surowe jajka praktycznie zawsze, szpinak albo inną zieleninę (seler naciowy daje fajny smak), awokado, mleko kokosowe, banan, kiwi, truskawki, maliny, jagody zamiennie. Orzechy różnie w zależności od tego co mam na składzie, suszonych owoców nie używam bo słodkie potwornie się robi.
Do tego często dodaje szczyptę soli.
Zazwyczaj piję po treningu bo jak na rano to za dużo węgli jak dla mnie
Napisano Ponad rok temu
a salmonelli sie nie boisz? to podobno ciagle realne zagrozeniesurowe jajka praktycznie zawsze,
Napisano Ponad rok temu
No ja tez po treningu ale trenuje rano przed praca wiec wychodzi ze sniadanie.Zazwyczaj piję po treningu bo jak na rano to za dużo węgli jak dla mnie
Napisano Ponad rok temu
Z tego coś się zawsze wyblęduje.
Napisano Ponad rok temu
a bo to nie wystarczy chwile sparzyc skorupke, na ktorej to znajdowac sie moga zarazki? we srodełku jajka ich nie maa salmonelli sie nie boisz? to podobno ciagle realne zagrozeniesurowe jajka praktycznie zawsze,
Napisano Ponad rok temu
gdzie mienso??Up
Posiadam od 3 lat chyba blender i dopiero od niedawna uzywam regularnie. Od jakichs 2 miesiecy moje sniadanie z pewnymi wariacjami wyglada tak:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
na zdjeciu truskawki, jagody, orzechy (brazil, wloskie, laskowe, pecan, cashew), suszone owoce (zurwawina, rodzynki, morele), banan + mleko kokosowe i porcja serwatki[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Popoludniami robie wersje "zielona" gdzie dodaje szpinak, jamruz, kiwi i znowu na mleku kokosowym.
Bawicie sie blenderem? Co wrzucacie do srodka?
;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
My, ludzie z planety Ziemia, tak mamy. To sie nazywa natura ludzka i zaakceptowanie tego sprawia ze swiat wokol ciebie stanie sie lepszy i piekniejszy.no właśnie- tyle gadacie o diecie a tu potem zero konsekwencji.
Napisano Ponad rok temu
Ja nigdy nie pisalem ze w kazdym posilku zjadam 50% miesa/jajek (nie wiedzialem ze taka jest "zasada" tbh), a paleo stosuje jako dobra codzienna wskazowke zywienia a nie religie (dopuszczam mleko np ale nie jem nic zbozowego). Dla porownania tego samego dnia moj lunch wygladal takno właśnie- tyle gadacie o diecie a tu potem zero konsekwencji. Ja po kłótniach z Novo nt. diety paleo ponad rok temu przestrzegam aby mienso i jajka stanowiły 50 % posiłku , a taki posiłek z samych węgli dopuszczam tylko jak czeka mnie 120 km jazdy rowerem albo 10 km przełaju
(3 burgery wolowe z jalapenos = 340g miesa i warzywa z piekarnika). Jakby zrobic bilans dzienny to 50%+ miesa protein na pewno mam w sumie.
Do porannego smoothie dodaje mase orzechow i serwatke zeby oprocz wegli byly proteiny (swoja droga jak sie nie przesadzi z suszonymi owocami to tych wegli wcale tam az tak duzo nie ma). Miesnie brzucha mam odsloniete wiec nie czuje potrzeby isc na zadna "diete" - ja mam po prostu dobre nawyki zywieniowe i jak ide na silownie to z niej nie wychodze tylko sie wyczolguje ;-)
Napisano Ponad rok temu
crawl as a reptile in a cave... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Jeśli tabelki nie kłamią to raptem 10g na 100g.
Anyway:
Kombinował ktoś coś z tym całym tofu?
Napisano Ponad rok temu
ostatnio natknąłem się na artykuł o takim czymś jak tofu... i że jest mega łojapierdole, wege i w ogóle i pełno białka.
Jeśli tabelki nie kłamią to raptem 10g na 100g.
Anyway:
Kombinował ktoś coś z tym całym tofu?
Ja próbowałem. Można to ponoć nawet samemu w domu zrobić dzięki czemu wychodzi o wiele taniej. Ale dla mnie to jest bez smaku I nawet doprawione nie zastąpi Ci mięsa Poza tym tofu składa się głównie z białka sojowego, a soja obniża teścia.
Napisano Ponad rok temu
no właśnie- tyle gadacie o diecie a tu potem zero konsekwencji. Ja po kłótniach z Novo nt. diety paleo ponad rok temu przestrzegam aby mienso i jajka stanowiły 50 % posiłku , a taki posiłek z samych węgli dopuszczam tylko jak czeka mnie 120 km jazdy rowerem albo 10 km przełaju
jutro w planie okolo 800-1000g wegli %-) MOC!!!
Napisano Ponad rok temu
mogę zjeść jeszcze z 2 posiłki na szybko. co radzicie prócz serka wiejskiego /twarogowego? byle dużo białka