Plan początkującego na mase do oceny!!
Napisano Ponad rok temu
Śr. plecy+biceps
Pt. barki+nogi
Klata: (3ćw)
WYCIKANIE SZTANGI NA ŁAWCE PŁASKIEJ 12/10/8
WYCISKANIE CHANTLI NA ŁAWCE SKOŚNEJ 12/10/8
ROZPIĘTKI 3/12
Triceps: (3ćw)
FRANCUZ SZTANGĄ DO CZOŁA 10/8
FRANCUZ SZTANGIELKĄ ZA GŁOWE 10/8
POMPKI 2/MAX
Plecy: (3ćw)
ŚCIĄGANIE LINKI WYCIĄGU GÓNEGO DO KARKU 12/10/8
WIOSŁOWANIE SZTANGĄ PODCHWYTEM 12/10/8
PRZYCIĄGANIE LINKI DO BRZUCHA SZEROKIM NACHWYTEM 12/10/8
Biceps: (3ćw)
UGINANIE PRZEDRAMION ZE SZTANGĄ 10/8
KOLANO 10/8
MŁOTKI 10/8
Barki: (4ćw)
WYCISKANIE SZTANGI SPRZED KLATKI 12/10/8
WYSOKIE UNOSZENIE CHANTLI BOKIEM 3/12
PODCIĄGANIE SZTANGI W WĄSKIM UCHWYCIE 12/10/8
SZTRUGSY 3/15
Nogi:(3ćw)
PRZYSIADY ZE SZTANGĄ 12/10/8
PROSTOWANIE NóG NA MASZYNIE 12/10/8
WSPIĘCIA NA PALCE Z PODWYŻSZENIEM 3\MAX
WSPIĘCIA ODWROTNE 3/MAX
Jak coś jest źle to piszcie!
dzięki z góry!!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak kaptury to jedno z najlepszych ćwiczeń na barki (trzeba uważać na rozgrzewkę częste kontuzje pleców)-też miałem ostatnio za szybko za szybko i wyszło.. Plecy ciężko zregenerować po kontuzji...
Odpowiedz na pytanie 2)
Nie rozumiem cię wszędzie ludzie piszą że nie można jednocześnie budować mięśni "masa" i spalać tłuszcz. Od tego są cykle na rzeźbę i aeroby.
Odpowiedz na pytanie 3)
Brzuch regeneruje się w 2-3 dni w zależności od intensywności ćwiczeń. Raczej przy przy ćwiczeniach na klatkę piersiową radził bym ich nie robić..
Odpowiedz na pytanie 4)
Ja na masę stosuje serie 8x8 a ostatnio zmieniłem na 6x6 (przerwy pomiędzy seriami 60sek) poszedłem za porada użytkowników tego forum i naprawdę odczuwałem niezły ból... Lecz dla ciebie może być to za bardzo wyczerpujący trening..
ps. Przedramiona
http://www.forum-kul...showtopic=39185 <--- tani koszt jak nie masz przyrządów i nie chcesz kupić...
autor: BODYGUARD
Polecam (Wystarczyło się troszkę wysilić i poszukać...)
Napisano Ponad rok temu
2.to ty mnie nie zrozumiales.. bo ja pisze o tym że w tym programie ćwiczeń są ćwiczenia takie przy których sie dużo spala(skakanie itp.).. ale są też takie przy których mniej spale i właśnie takie wykonuje.
3.Ok.
4.To ja zapodam 3/10powt. może być??
Napisano Ponad rok temu
2)raczej dużo jedz a nie spalaj masz mała wagę (kup sobie jakiegoś gainera jak masz szybki metabolizm)
3)ok to ok
4) Myślę że troszkę za mało serii raczej 8x8 stosuj! Lub drabinka ale to bez sensu.. (przynajmniej dla mnie)
Napisano Ponad rok temu
Joks polecił tak:4) Myślę że troszkę za mało serii raczej 8x8 stosuj!
Poczatkujacy - proponuje tutaj malo obciazac triceps i biceps. Duze partie 9 serii,male czyli biceps i triceps odpowiednio po plecach i klatce 6 serii. tu masz link http://www.forum-kul...showtopic=42284
Napisano Ponad rok temu
klatę: 6x6
biceps: 8x8 lub 8x6 zależy jak mi się mięśnie zregenerują
triceps: 8x6 tric mam spoko więc nie muszę go za mocno ćwiczyć
nogi: 15x8 lub 20x8 nie mam już wystarczająco dużo obciążenia
wyciąg: 8x6 bo tak mi wygodnie
kaptury: 10x8 i czuje wystarczający ból i daje sobie spokój.
Każdy robi inaczej to że będziesz 10x6 seriach czy 8x8 to żadna różnica zależy jakie obciążenie i na czym ci zależy czy ma urosnąć czy się ładnie wyglądać..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- nie rozumiem tego sformułowania...chlopie a gdzie sa nogi!!!!!!!!!!! bez nug nie ma masy !!przykro mi....pozdro
Napisano Ponad rok temu
jeszcze dream_killer malo wiesz o treningu hehe. nogi to sukces to wieszkej masy w skorcie nogi najwiekszy miesien organizm wydziela wiecej naturlanych hormonow anabolicznych by zregenerowac tą najwieksza partie a podwyzszone hormony anaboliczne = lepszy rozrost wszystkich partii , oprocz tego latwiej dojsc do wiekszej masy bo nogi szybko rosna. dalejchlopie a gdzie sa nogi!!!!!!!!!!! bez nug nie ma masy !!przykro mi....pozdro
nie że ja robilem, tylko tak sie robi , nie mozna polecic komus kto jest miesiac na silowni i nawet nie wycisnie 60kg na klate jakiegos ciezkiego treningu dlatego dla osob z mniejszym stazem mniej niz pol roku taka zasada jest jak najbardziej prawidlowa, zwlaszcza ze po klacie sobie tricpes juz tylko dopompuje a po plecach biceps. mi ten trening ktory rozpisal na poczatku pasuje jak najbardziej.On tak polecił bo tak robił
i teraz do Poczatkowy, w tym treningu brak tylko czegos na tylnie anktony przy barkach a po podciaganiu w waskim uchwycie dopompowywuja sie barki oraz pracuja miesnie czworoboczne czyli kaputry po ktorych mozesz dac np zwykle sztrugsy i kaptury rosna . a jak chcesz by lepiej pracowaly czworoboczne to unoszenie sztangielek bokiem rob wysoko, a sztange przy barkach opuszczaj nisko w ten sposob przy kazdym cwiczeniu na barki bedziesz angazowal czworoboczne i strugsami juz na do konca dopompujesz
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
chodzi o wyciskanie sprzed klatki? Bo wiem ze to działa jak sie wyciska zza karku a zza karku nie wyciskam narazie.. A i czy ilość ćwiczeń i serii jest wszędzie dobra czy mam pozmieniać? pozdra sztange przy barkach opuszczaj nisko
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak nie jestes zmeczony to na upartego 1 serie mozesz zrobic na biceps i triceps , np: na biceps dobre cwiczenie to 21. a na triceps jakis francuz bo takowego nie robisz.Aha i czy ja moge robić dopompowanie
tak, nawet gryfu lamanego mozesz uzywac do cwiczenia tricepsu (francuza)czy moge używać łąmanego wtedy kiedy mi wygodniej,np.przy uganiu przedramion sztanga(biceps)
tak przy przysiadak glebokich mocno pracuja prostowniki i jezeli nie są one zbyt silne mozna nabawic sie kontuzji chociaz to raczej takie dmuchanie na "zimne" bo prostowniki pracuja zawsze nawet przy wypychaniu sztangii zza karku lub jak schylasz sie po cos czy idziesz ulica. wiec mozesz przysiady porobic ale niech to nie beda wielkie ciezary a przy wiekszych zadbaj o asekuracje no i zakladaj pas ochraniający. a jezeli ciezary beda zbyt male mozesz skorcic odpoczynki miedzy seriami. a martwy ciag mozna zastapic wzniosami na lawce.że bez prostowników nie ma przysiadów
Napisano Ponad rok temu
czyli jakbym robil dopompowanie na bica i trica to to by wyglądało tak:
bic: uginanie przedramion ze sztanga 12/10/8
kolano 12/10/8
21 sztangą (1ser)
tric:prostowanie przedramienia w opadzie 12/10/8
pompki 12/10/8
francuz (1ser) tak by to wyglądało?
a na reszte partii nie mam robić dopompowania?