Centralnie po treningu siłowym: banan + szejk, a godzinę później w domu jajecznica z 5 jajek - na sam początek przygody taki zestaw będzie ok?
Pojedyncze pytania DIETA
Napisano Ponad rok temu
Centralnie po treningu siłowym: banan + szejk, a godzinę później w domu jajecznica z 5 jajek - na sam początek przygody taki zestaw będzie ok?
Może być
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Też szukam diety najlepszej dla mnie. Chyba wybiorę się do dietetyka, chyba ze ktoś jest mi tutaj w stanie pomóc.
Napisano Ponad rok temu
Też szukam diety najlepszej dla mnie. Chyba wybiorę się do dietetyka, chyba ze ktoś jest mi tutaj w stanie pomóc.
Załóż temat, opisz wszystko postaramy się pomóc
Napisano Ponad rok temu
Który rodzaj ryżu jest najlepszy przy budowaniu sylwetki? Bo trochę tych rodzajów jest
Napisano Ponad rok temu
Który rodzaj ryżu jest najlepszy przy budowaniu sylwetki? Bo trochę tych rodzajów jest
Jak dla mnie najbardziej wartościowy jest: dziki, brązowy, basmati, i dalej te inne rodzaje, na końcu biały
Napisano Ponad rok temu
Najczęściej stosuję paraboiled lub basmati, kiedyś lubiłem jeść tylko brązowy. Obecnie wolę kaszę i pełnoziarniste makarony.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dzięki za info, super ten wątek
Mam kolejną sprawę: jaką dietę wybrać przy 80kg/185cm? Chodzi o to że nie wiem czy zrobić dietę redukcyjną czy masę. Trochę tłuszczu mam na brzuchu który chciałbym zrzucić, ale jednocześnie moim głównym marzeniem/celem jest być po prostu większym i masywniejszym. Więc w takim przypadku mimo wszystko chyba raczej robić dietę na masę? albo ani redukcja, ani masa tylko utrzymać jak jest teraz i tyrać żeby być większym?
ps. jak dobrze zrozumiałem czytając inne wątki, cardio 2/3 w tygodniu po 6/7km przy budowaniu sylwetki będzie ok? za dużo/za mało?
Użytkownik avent edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trudno mi cokolwiek powiedzieć jaką dietę masz zastosować. Bez zdjęć nie potrafię tego stwierdzić. Jednak jeśli Twoim celem jest masa, to już może masa.. Akurat zima, potem z wiosny redukcja do lata.
Cardio 2/3x/week na początek dobra sprawa, potem dodałabym HIIT itd.
Napisano Ponad rok temu
Jaka ilość białka na 100g produktu to ilość spora? Nie chcę szukać w internecie jakie produkty jeść itp, tylko pójść sobie do supermarketu i popatrzeć czy moje ulubione produkty zawierają sporą ilość białka i "będą użyteczne" w diecie (o ile dobrze wiem to najbardziej białko odpowiada za przyrost masy mięśniowej?).
Napisano Ponad rok temu
PolecamJaka ilość białka na 100g produktu to ilość spora? Nie chcę szukać w internecie jakie produkty jeść itp, tylko pójść sobie do supermarketu i popatrzeć czy moje ulubione produkty zawierają sporą ilość białka i "będą użyteczne" w diecie (o ile dobrze wiem to najbardziej białko odpowiada za przyrost masy mięśniowej?).
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jaka ilość białka na 100g produktu to ilość spora? Nie chcę szukać w internecie jakie produkty jeść itp, tylko pójść sobie do supermarketu i popatrzeć czy moje ulubione produkty zawierają sporą ilość białka i "będą użyteczne" w diecie (o ile dobrze wiem to najbardziej białko odpowiada za przyrost masy mięśniowej?).
Dodatkowo polecam zapoznać się z Podstawami dietetyki sportowej, o których wspomniał jeden z naszych użytkowników.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Witam mam taki klopot z powodu zmiany pracy i z ułożeniem nowej diety.Aktualnie robię masę i nie wiem jak rozłożyć harmonogram dnia z tego względu,że siłke mam w określonych porach za free i mało czasu na regeneracje.Wstaje o 3.30/sniadaniem zaczynam od 4.00 a prace kończe o 13:30.Odnośnie godzin jesli bedę jadł np.co 4 h i mniej posiłków bedzie to jakiś problem?Myślałem o enzymach na wspomaganie trawienia możecie sie wypowiedzieć w tej kwestii?coś polecić?Trening najwczesniej moge zaczać od 18.30/19:00 bardziej prawdopodobne,że bedzie to 19:00.Max muszę się położyć o 20:30 a z silki pewnie zjade gdzieś tak 20:20 więc od razu sie szykuje do snu.I myśle nad usunieciem tłuszczy z posilku potreningowego,zeby to się szybciej trawilo.Na noc konsumuje twaróg chudy z oliwą .Moje pytanie głównie tyczy sie tego czy jak po treningu zjem banana i wpc i po 15 min zjem kurczaka z ryzem to sie za bardzo nie obciążę?A i nie mam czasu i miejsca wtedy na zjedzenie twarogu ?Czy moglbym zaladowac sie samymi cukrami i bialkiem po treningu i odpuscic ryz i kurczaka,którego bym rozdzielil na inne posilki ? A moze kupic gainera i odpowiednio go rozdzielic i wypić po treningu to bedzię mój posilek potreningowy,troche lipny,ale zawsze coś.A moze zjem wiecej bananów i bcaa po treningu jakaś dobra porcja a potem jak zjade i sie ogarne do snu to zjem twaróg?Nie chialbym niepotrzebnie pchac kasy w suple.Na stanie mam tylko wpc.Ewentualnie coś dokupie,bo wpc i tak nie wyrzuce .Polecicie coś ?
Napisano Ponad rok temu
To jak rozłożysz posiłki w ciągu dnia to nie ma znaczenia. Ma się zgadzać bilans i tyle.. chyba, że możesz zadbać tylko o porcje białka po treningu.
Co do tego banana itp. to ja na Twoim miejscu zjadłabym już ten pełnowartościowy posiłek, czyli kuraka z ryżem. Twaróg bym sobie tez odpuściła. Co do suplementów na ten czas nic nie kupuj, zajmij się treningiem i dobrą dietą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktoś oprócz aniajlover jest aktywny na tym forum ?
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej z owoców lub warzyw
Co do samego białka albo twaróg badz tez dobrej jakości odżywka białkowa..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
można?nawet trzeba przciez musze w jakims stopniu uzupelnić glikogen to pierwsza sprawa.Tylko czy moge po treningu spozyć wiecej ww prostych niz jest zalecane ?I co jesli odpuszcze posilek ryz/kurczak po treningu?A zapodam shejka z banana i wpc? a po godzinie zjem twaróg z oliwa a kurczaka i ryz dorzucę na inne posilki.