serek wiejski z orzechami i rodzynami
Ciecierzyca z papryką
Tofu z pieczonym kalafiorem
fasola w sosie pomidorowym
fasola mung
quinoa z jogurtem
zupa warzywna na wywarze mięsnym
Przecież to nie takie trudne?
Napisano Ponad rok temu
Ciecierzyca z papryką
fasola mung
quinoa z jogurtem
Napisano Ponad rok temu
Ciecierzyca z papryką
fasola mung
quinoa z jogurtem
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Zawsze powtarzam: to co nas ogranicza w diecie to makro i własna wyobraźnia .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Zawsze powtarzam: to co nas ogranicza w diecie to makro i własna wyobraźnia .
Dokładnie Abe
Ja też jestem takiego zdania, że trzymanie mega extra sztywno tego makro nie ma sensu, bo psychika wysiada itp.. A 5gram w te czy w te nic nie zrobi
Także tak, trzeba ruszyć głową i sprawa załatwiona!
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie Abe
Ja też jestem takiego zdania, że trzymanie mega extra sztywno tego makro nie ma sensu, bo psychika wysiada itp.. A 5gram w te czy w te nic nie zrobi
Także tak, trzeba ruszyć głową i sprawa załatwiona!
Dokładnie Ja w przeszłości się tak właśnie sztywno trzymałam makro, że wpadłam w obsesję liczenia na szczęście zmądrzałam i jak mi się zdarzy przekroczyć to sumie mnie to nawet nie obchodzi a efekty dalej są
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich moje pytanie brzmi.
Jaki trening zastosować przy ciężkiej pracy fizycznej?
Pytanie powinno raczej brzmieć, jaką dietę.
Napisano Ponad rok temu
Ja nie polecam diety cud. Potrzebny jest czas na zaminy.
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich moje pytanie brzmi.
Jaki trening zastosować przy ciężkiej pracy fizycznej?
To zdecydowanie zbyt ogólnikowe pytanie i ciężko cokolwiek powiedzieć w tej kwestii
Napisano Ponad rok temu
Witajcie, znalazłem świetny kanał na youtubie z przepisami do lunch boxów itp. I co prawda są tam wyliczone wartości odżywcze to zastanawia mnie, co w przypadku gdy np te wartości przekraczają moje zapotrzebowanie, a jeszcze nie doliczyłem śniadania. Chodzi mi raczej o pojedyncze aspekty jak białko czy węgle?
Napisano Ponad rok temu
To chyba logiczne, że jeżeli przekraczasz swój dobowy bilans energetyczny to dostarczasz organizmowi więcej kalorii = zwiększasz masę ciała Jeżeli planujesz ją zwiększać lub budować siłę to nadwyżka będzie ok, jeżeli chcesz zredukować tkankę tłuszczową to musisz mieścić się w dziennym bilansie, a potem stopniowo odejmować.
Napisano Ponad rok temu
Racja, mi chodziło w przypadku już obliczonego zapotrzebowania aby przytyć, ale to nic, wiem jak sobie poradzić z takimi błachostkami. Za to mam inne pytanie. Czy będąc teraz na redukcji, jeżeli zamienię siłownię około 4 x w tygodniu, 3x w tygodniu cardio i robię też brzuch. Zamienię na sporty walki 4 x w tygodniu + basen. TO powinienem myśleć o zwiększeniu swojej diety? O dodatkowe kalorie?
Napisano Ponad rok temu
Proponowałbym przekonać się w praktyce - basen i sztuki walki to całkiem inna praca mięśniowa aniżeli cardio i typowa siłówka . Aktywności te są o wiele bardziej złożone, dynamiczne i wytrzymałościowe. Najpierw daj sobie tydzień lub dwa by zobaczyć czy ta kaloryka jest ok, jeżeli szybko poczujesz przemęczenie i gorszą regenerację, to wówczas masz sygnał od organizmu o zbyt niskiej ilości kalorii.
Napisano Ponad rok temu
Nie można nijak porównać siłowni z SW.
Chociażby z tego prostego powodu, że w siłowni to Ty decydujesz o długości i rozkładzie przerw między wysiłkiem, natomiast na macie nie bardzo:D
Napisano Ponad rok temu
Co więcej, energetyka ruchu i sam zakres wykonywanych aktywności jest inny. Zresztą, rozkładając każdą dyscyplinę na czynniki pierwsze można by znaleźć co najmniej tuzin różnic jakie występują
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich!
Kwestia, w której potrzebuję porady jest następująca: jestem na diecie zakupionej rok temu w Fabryce Siły, spożywam 2300 kcal dziennie w 4 posiłkach. Było to ustawione na schudnięcie mimo niskiej aktywności fizycznej. Od niedawna zacząłem regularnie ćwiczyć na rowerku stacjonarnym (od poniedziałku do piątku, weekend wolne:). Trening trwa około godziny, tempo raczej jednostajne, bez interwałów. Wg maszyny spalam w tym czasie 430 kcal. Ćwiczę przeważnie w czasie pracy, dwie godziny po śniadaniu. Godzinę po treningu zjadam planowe drugie śniadanie (410 kcal, białko 16 g, tłuszcz 10 g, węglowodany 64 g). Zdarza się też, że ćwiczę wieczorem (2 h po obiedzie, kolacja 1 h po treningu). Pytanie czy po treningu powinien dołożyć sobie jakiś dodatkowy posiłek czy pozostać przy tych czterech?
Moje dane to: wiek 33 lata, 193 cm wzrostu i 118 kg wagi. Chciałbym zjechać do końca roku do 105.
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich!
Kwestia, w której potrzebuję porady jest następująca: jestem na diecie zakupionej rok temu w Fabryce Siły, spożywam 2300 kcal dziennie w 4 posiłkach. Było to ustawione na schudnięcie mimo niskiej aktywności fizycznej. Od niedawna zacząłem regularnie ćwiczyć na rowerku stacjonarnym (od poniedziałku do piątku, weekend wolne:). Trening trwa około godziny, tempo raczej jednostajne, bez interwałów. Wg maszyny spalam w tym czasie 430 kcal. Ćwiczę przeważnie w czasie pracy, dwie godziny po śniadaniu. Godzinę po treningu zjadam planowe drugie śniadanie (410 kcal, białko 16 g, tłuszcz 10 g, węglowodany 64 g). Zdarza się też, że ćwiczę wieczorem (2 h po obiedzie, kolacja 1 h po treningu). Pytanie czy po treningu powinien dołożyć sobie jakiś dodatkowy posiłek czy pozostać przy tych czterech?
Moje dane to: wiek 33 lata, 193 cm wzrostu i 118 kg wagi. Chciałbym zjechać do końca roku do 105.
Hm wydaje mi się, że nie ma sensu nic dokładać jeśli chcesz zjechać z wagą niżej.
Ale dlaczego taki wniosek by dokładać? Czujesz spadki sił, energii?
Napisano Ponad rok temu
Hm wydaje mi się, że nie ma sensu nic dokładać jeśli chcesz zjechać z wagą niżej.
Ale dlaczego taki wniosek by dokładać? Czujesz spadki sił, energii?
Dziękuję za odpowiedź.
Nie czuje spadku mocy ale klika osób mówiło mi, że po treningu trzeba od razu coś zjeść. Nie wiedziałem jakie to ma zastosowanie kiedy jestem tylko na redukcji.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Odchudzanie + dieta + trening |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Strony z dietami i treningami - CO WYBRAĆ? |
Trening dla początkujących |
|
|
||