Ile płynów należy spożywać podczas intensywnego treningu?
Nie ma chyba określonego minimum co do ilości spożywanego płynu. Ja zazwyczaj na treningu wypijam od 1 do 1,5 litra wody bądź najczęściej jest to 750 ml BCAA i około 300 ml wody.
Napisano Ponad rok temu
Ile płynów należy spożywać podczas intensywnego treningu?
Nie ma chyba określonego minimum co do ilości spożywanego płynu. Ja zazwyczaj na treningu wypijam od 1 do 1,5 litra wody bądź najczęściej jest to 750 ml BCAA i około 300 ml wody.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja też piję BCAA, z tą tylko różnicą, że wypijam więcej wody. Ale też jest dobrze
Napisano Ponad rok temu
Z doświadczenia wiem, że lepiej rozpuszczać aminokwasy w większej ilości wody - przynajmniej możemy uniknąć zbyt intensywnego smaku suplementu bądź osadu.
Napisano Ponad rok temu
Dieta na przytycie także powinna być systematyczna, ale co głównie jeść by przytyć?
Napisano Ponad rok temu
Węglowodany i tłuszcze, białko raczej traktuj jako źródło budulca niż energii.
Najprościej do tego co jesz na codzień dodaj jeden pełnowartościowy posiłek np 0,5kg ziemniaków+ 200g wołowiny+ warzywa i nie ma bata by waga na przestrzeni miesiąca nie ruszyła do przodu
Napisano Ponad rok temu
Zwiększ ilość węglowodanów - do każdego posiłku dodaj nieco więcej owoców/kaszy/ryżu. Nie mówię tutaj by pakować dodatkowy worek do obiadu, ale 1/3 dziennie na przestrzeni całego tygodnia z pewnością pomoże.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie związane z dietą zakupioną na tej stronie.
Czy jest taka możliwość, aby jednym z posiłków były same kanapki (do szkoły). Jeżeli tak to z czego taka kanapka może być?
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie związane z dietą zakupioną na tej stronie.
Czy jest taka możliwość, aby jednym z posiłków były same kanapki (do szkoły). Jeżeli tak to z czego taka kanapka może być?
Wiele osób wykupujących plany dietetyczne pracuje lub uczy się, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie by kanapki zostały jednym z punktów jadłospisu. Z czego może być? Prawdopodobnie ciemne pieczywo, jakieś mięso w postaci kurczaka lub ryby, warzywa, twarogi. Kontakt z ekspertami odpowiedzialnymi za obsługę klientów jest na tyle bezproblemowy, że wszystko jest kwestią ustalenia.
Napisano Ponad rok temu
Cześć, mam pytanie dotyczące obróbki mięsa, czy smażenie na patelce jest dobre? Jestem na masówce i aktualnie przyrządzam na parze. Jedna obeznana osoba mówi mi, że absolutnie nie powinno się mięsa na patelni smażyć, a część natomiast, że nie widzi żadnych przeciwwskazań... Jak to w końcu jest?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma najmniejszych przeciwwskazań by smażyć na patelni Powiem więcej, przez bite 4 lata jedynie korzystałem z mięsa smażonego i w żaden sposób nie wpłynęło to na moją formę. Pamiętaj jednak o pewnej rzeczy, zbyt wysoka temperatura smażenia i przypalenie jest już szkodliwe. Dlatego najlepiej dusić mięso na patelni pod przykryciem. Ewentualnie zainwestuj w patelnie teflonową lub grillową, gdzie możesz smażyć przy pomocy papieru do pieczenia .
Napisano Ponad rok temu
Witam
Mam taki mały biznes do Państwa a temat jest następujący
Potrzebuje rozpisanie posiłków wraz z przepisami na dni robocze czyli 5 dni
Moje kalorie to 2340 w czym Białko 146g Wegle 222g Tłuszcze 96g
Teraz pytanie czy ktoś się tego podejmie oczywiście wynagrodzenie do dogadania
Pozdrawiam Serdecznie i liczę na pomoc...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że tak. Sam robię podobnie w pracy - gotuję podwójną porcję i rozbijam na 2 posiłki Ważne żeby makro i bilans w ciągu dnia był zgodny z założeniami .
Napisano Ponad rok temu
W razie czego pisz ponownie, zawsze ktoś postara się odpowiedzieć .
Napisano Ponad rok temu
Cześć. Jestem studentką dietetyki, zajmuję się badaniem zachowań żywieniowych wśród różnych grup społecznych, między innymi wśród sportowców oraz osób aktywnych. Mam ogromną prośbę o wypełnienie poniższej ankiety dotyczącej żywienia oraz zaburzeń zachowań żywieniowych . Formularz jest wyposażony w profesjonalne narzędzia, za pomocą których łatwo można ocenić, czy dane zaburzenia występują.Często nie zdajemy sobie sprawy, że zachowania uważane przez nas za normalne i oczywiste, świadczą o pewnych zaburzeniach. Wypełnienie ankiety zajmie maksymalnie 5 minut.
Ze swojej strony mogę zagwarantować, że wyniki badań zostaną zamieszone na tym forum.
Napisano Ponad rok temu
Ban za spam.
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich, mam małe pytanie, jak z dieta dla osob niepelnosprawnych poruszajcych sie na wozku? Czy diety tutaj obejmuja cos takiego gdybym chcial kupic diete? Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich, mam małe pytanie, jak z dieta dla osob niepelnosprawnych poruszajcych sie na wozku? Czy diety tutaj obejmuja cos takiego gdybym chcial kupic diete? Pozdrawiam
Odpowiedź prosto z działu dietetycznego:
Oczywiście możemy Panu zaproponować plan żywieniowy. Jeżeli zdecyduje się Pan na współprace prosimy podczas wypleniania ankiety umieścić podaną informację. Uwzględnimy ja podczas przeliczenia zapotrzebowania energetycznego
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Dieta judoki |
Inne sporty |
|
|
||
Beta alanina pytania |
Odżywki i Suplementy |
|
|