Możesz wysłać wiadomość prywatną to zerknę okiem na to co masz i co moim zdaniem można poprawić, choć wcale nie musi być taka potrzeba . Jak możesz to wrzuć też plan treningowy.
Pojedyncze pytania DIETA
Napisano Ponad rok temu
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie, czy zamiast chleba graham mogę np. jeść bułki grahamki? czy to to samo?. Wolałbym bułki bo są praktyczniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie, czy zamiast chleba graham mogę np. jeść bułki grahamki? czy to to samo?. Wolałbym bułki bo są praktyczniejsze.
Dopiero teraz, ale mam nadzieję że pomogę - możesz śmiało zastąpić chleb bułkami . Plus chleba jest taki, że zwykle masz podany dokładny skład.
Napisano Ponad rok temu
Ile cukru i tłuszczu w produkcie to dużo?
Jakie płatki śniadaniowe i musli najlepiej wybrać? Nie znam się za bardzo ale czytając tabele makroskładników wydaje mi się, że w niektórych było bardzo dużo cukru.
Napisano Ponad rok temu
Ile cukru i tłuszczu w produkcie to dużo?
Jakie płatki śniadaniowe i musli najlepiej wybrać? Nie znam się za bardzo ale czytając tabele makroskładników wydaje mi się, że w niektórych było bardzo dużo cukru.
Musli najlepiej skomponować samemu - osobno kupujesz orzechy i bakalie, a płatki możesz użyć np. osiane, jaglane bądź zwykłe kukurydziane które bez problemu dosatniesz na wagę w większości marketów
Czy mleko 3,2% tłuszczu jest okej?
Napisano Ponad rok temu
Mam kolejne pytanie. Od niedawna zacząłem patrzeć na makroskladniki i jeszcze sie tak nie znam.
Pizza mrożona ze sklepu, czy to makro jest tak bardzo tragiczne, ze przejdzie jedynie jako cheat-meal?
100g (porcja ma 430g)
256kcal
-Tłuszcz 11,8g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4g
-Węglowodany 26g
W tym cukry 4,1g
-Białko 10,4g
-Sól 1,3g
Tylko bez odpowiedzi "jak mieści sie w bilansie to ok" . Nie liczę kalorii ale staram sie jeść normalnie.
Użytkownik Hantlik edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ten shake rzeczywiście się sprawdzi jako około treningowy?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli traktujesz to jako cheat to nie widzę problemu by zjeść. Jedyne co bym radził to kupić ciepłą z pizzerri aniżeli namiastkę w postaci mrożonki
Napisano Ponad rok temu
Mogę do tego dorzucić 2 wafle ryżowe posmarowane masłem orzechowym?
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trochę zagubiony się czuje w tym temacie diety i nie bardzo wiem co kiedy najlepiej jeść, dlatego na razie chce się skoncentrować na śniadaniu i posiłkach okołotreningowych, mam nadzieje, że z czasem nabiorę w tym wprawy.
Na śniadanie powinno się dostarczyć węglowodanów prawda? Czyli naleśniki, jajka, płatki czy pieczywo mogą być (i można posmarować masłem orzechowym )? A jakieś mięso albo makarony też można czy tego raczej nie powinno się jeść na śniadanie?
Mam nadzieję, że nie robię się uciążliwy z tymi pytaniami
Napisano Ponad rok temu
Spoko, śmiało pytaj. Każdy z nas kiedyś zaczynał i każdy miał milion pytań
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Lukys edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W diecie dość sporo mam jeść grahama na śniadanie, później niektóre dni drugi posiłek i na kolacje znów zdarza się graham. Jak jeść go aż tyle skoro w wielu sytuacjach ma w sobie mnóstwo tej mąki pszennej... Jako, że u mnie i tak go raczej nie ma to zdecydowałem się na pumpernikiel i jem go od około 3 tygodni. Jest pyszny. Jakie jest Wasze zdanie na temat tego chleba? Dzisiaj wpadł mi w ręce 100% chleb z mąki żytniej i na zakwasie żytnim, bez dodatku drożdży. Czyli samo zdrowie? Wydaje się on lepszy od pumpernikielu nikiela? bo parę godzin temu doczytałem skład i okazało się, że jest w nim również mąka pszenna która jest taka zła. Uff już sam nie wiem jaki ten chleb jeść. Szkoda bo w diecie napisane mam tylko chleb graham, a gdy prosiłem o nazwę dietetyków to nie mogli udzielić tej informacji.. Zatem kończę moje wypociny i pytam czy ten chleb żytni 100% będzie ok i czy lepszy od pumpernikiel? Dziękuję dobranoc.
Napisano Ponad rok temu
Możesz zamienić na gryczane, żytni.Tylko musisz patrzeć na składy też, fajnie by było z jakiejś dobrej piekarni kupować. A najlepiej to zamień to źródło węglowodanów na coś lepszego(typu kasza, ryż,ziemniaki) Nie jedz chleba non stop.
Napisano Ponad rok temu
Chleb graham jak i żytni są jak najbardziej ok. Sam od czasu do czasu kupuję bułki, niekiedy decyduje się na pieczywo gryczane bądź orkiszowe. Również jestem zdania, że chleb powinien wpadać w diecie od czasu do czasu aniżeli ciągle.
Po treningu wieczorem zazwyczaj jem banana i serek wiejski (nie za mało?)
Mogę do tego dorzucić 2 wafle ryżowe posmarowane masłem orzechowym?
Zamiast wafli z masłem orzechowym, lepiej dorzuć zwykłe orzechy do tego serka albo inne ziarna np. słonecznik, pestki dyni, siemię lniane.