witam. na wstepie powiem, ze udalo mi sie wszystko pogodzic, a z racji tego, ze dawno sobie nic nie kupowalismy, zakupilismy fajna bieznie, na ktorej regularnie biegamy, jesli chodzi o trening silowy to cwicze tak:
co 4 dni klata i triceps
klata: wyciskanie na sztandze skosnej 5 serii w tym jedna rozgrzewajaca 30 powt-a potem od 12 do 6, rozpietki 3-4 serie po 8-12 powtorzen na skosnej lawce
triceps: wyciskanie francuzkie 4 serie po 8-6 powtorzen + wzniosy z opadu tulowania sztangielkami 3 serie po 12 razy
i co 4 dni barki i biceps
barki: 4-5 serii wyciskanie sztangi zza glowy (1rozgrzewka 20-30 powtorzen, potem 10-6 powtorzen), w pozycji stojacej wzniosy sztangielek bokiem 3-4 serie po 10-12 powt.
biceps: 4-5 serii uginanie przedramion stojac sztangielkami (1rozgrzewka 20-30 powt., potem 12-8 powt), i 3 serie młotkowe uginania przedramion siedzac
trening silowy np pon. i wt. potem sobota i niedziela potem piatek i sobota
a poza tym minimum 3 razy bieganie na biezni po 40 minut (spalonych okolo 500-650 kalorii) + raz w tygodniu pilka halowa 2 godziny, spalonych okolo 1000 kalorii, oraz ograniczenie smieciowego jedzenia.
wiem, ze Ci co dlugo cwicza mogą sie smiac z takiego treningu, ale niestety dom-praca-rodzina zajmuja sporo czasu, wiec na razie cwicze takim systemem, gdyz lepszy ruch taki, niz zaden. nie wiem, czy takim systemem mgoe cos osiagnac, nabrac masy miesniowej i rzezby, aha, wiem, wiem, starzy wyjadacze zauwaza, ze nie ma nog - celowo, z przyczyn zdrowotnych i czasowych, na razie pominalem,(od marca wspiecia na palce i przysiady) ale prosze tez o propozycje cwiczen na plecy (myslalem o podciaganiu sztangielki wzdluz tulowia w oparciu o lawke + cos jeszcze)
podpowiedzcie prosze co zmienic, chce zdazyc do lata, nabrac miesni i je wyrzezbic oraz zbic brzuch, bo troche jeszcze jest.
wydaje mi sie, ze duzo juz zrobilem, regularne cwiczenia na silowni, regularne aeroby zeby tluszcz zbic, ograniczenie smieciowego jedzenia.
aha moj trening trwa 30-40 minut, jem sporo owocow, jablka i banany, jajka, mleko,mieso z kurczaka. podpowiedzcie co zmienic, zeby bylo lepiej.
prosze o podpowiedzi. sprzet moj to lawka skosna/prosta, sztanga, sztangielki, krazki, mam tez bieznie do birgania, czas ograniczony.
Użytkownik flowerpower9 edytował ten post Ponad rok temu