Re: MY LIFESTYLE - DT. LEŻA (REDUKCJA 98 / REVERSE 114 / MASA 118)
Okey Leżu, tak jak obiecałem - rozpiszę tutaj plan treningowy, który nie raz był przeze mnie modyfikowany, aby osiągnąć jak największą skuteczność 'zabiegu'.
Ćwiczenie numer 1 - Wyciskanie sztangi na ławce skośnej - 2 serie po 10 powtórzeń - > Ciężar : 60% maksymalnego. Technika wykonywanego ćwiczenia - Opuszczaj sztangę sumiennie do klatki, natomiast wyciskaj do połowy (!).
Ćwiczenie numer 2 - Wyciskanie sztangi na ławce poziomej - 5 serii kolejno po - 12x,10x,10x,10x,8x - > Ciężar : 50% procent maksymalnego.
Ćwiczenie numer 3 - Wyciskanie hantli głową w dół - 3 serie po 8 powtórzeń - > Ciężar : 70%-75% maksymalnego.
Ćwiczenie numer 4 - Rozpiętki na siedząco - 4 serie po 10 powtórzeń -> Ciężar : 10% maksymalnego ciężaru przy wyciskaniu - na hantel.
Sposób ten opracowywałem dłuższy czas, w zasadzie od zimy, stosowałem go ze współćwiczącym - zarówno on, jak i ja zanotowaliśmy duże wzrosty siły podczas wyciskania.
Mam nadzieję, że tym planem ruszysz stagnację, która Cię dręczy. Jeśli dasz radę to rób ten trening na początku tygodnia, po weekendzie, po czasie regeneracji i zaczynaj od niego właśnie, a po klatce wrzuć plecy.
Gwarantuje wzrost siły po 6 tygodniach, natomiast o jaki procent ona się zwiększy to zależy po części od organizmu.
Pozdro Leżu i zdawaj relację jak tam!