Widzę, że robisz postępy - ja od 18.6.2020 do 31.7.2020 straciłem 3 - 4 kg ale nie to najważniejsze.
Najważniejsze jest to, że wzrosły obwody mięśni szkieletowych, a obwód pasa i talii spada.
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że robisz postępy - ja od 18.6.2020 do 31.7.2020 straciłem 3 - 4 kg ale nie to najważniejsze.
Najważniejsze jest to, że wzrosły obwody mięśni szkieletowych, a obwód pasa i talii spada.
Napisano Ponad rok temu
dokładnie, teraz jestem od sierpnia na "masie" gdzie przybrałem z 72 albo 74kg do około 79/80,5kg i siła poszła fajnie do góry, oczywiście tłuszczem mnie podlało ale to jest nieuniknione ... jutro wstawiam zdjęcie z wagą 75kg i obecne
Napisano Ponad rok temu
Słyszałeś może o tzw. Mini Cut ??
Tu masz przykładowy link na czym polega ta strategia żywieniowa:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Trenujesz obecnie w komercyjnej siłowni / w klubie fitness czy w domu ?
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pierwsze zdjęcie jakoś z wakacji albo z września, nie pamietam już - 75/76kg
drugie zdjęcie sprzed dwóch tygodni waga około 80kg, na dzień dzisiejszy około 78/79kg
Napisano Ponad rok temu
Słyszałeś może o tzw. Mini Cut ??
Tu masz przykładowy link na czym polega ta strategia żywieniowa:
Trenujesz obecnie w komercyjnej siłowni / w klubie fitness czy w domu ?
trenuję w domu, już przed pierwszym lockdownem kupiłem podstawowy sprzęt do domu czyli stojaki, ławeczka, dodatkowe obciążenie, poręcze do dipów, kólka gimnastyczne i sztanga ... jutro wstawię kolejne zdjęcia jak to u mnie wygląda wszytsko
Napisano Ponad rok temu
Z chęcią zapoznam się z tym.
Jak będziesz mógł, to wrzuć zdjęcie swojej domowej siłowni. ![]()
Napisano Ponad rok temu
Jak będziesz mógł, to wrzuć zdjęcie swojej domowej siłowni.
Spoko, jutro wstawię zdjęcia
Napisano Ponad rok temu
Jak będziesz mógł, to wrzuć zdjęcie swojej domowej siłowni.
mój sprzęt treningowy ![]()
Ławeczka regulowana skos góra dół, hantle, kółka gimnastyczne, poręcze drewniane, metalowe, poręcze do dipów, drążek rozporowy, stojaki pod sztange, gryf prosty, pas do obciążenia, no i na zdjęciu tego nie ma ale mam kamizelke 5kg, miałem jeszcze tą z regulacją do 20kg ale oddałem ją bratu bo trenuje kalistenike
no i w sumie łącznie chyba 110 albo 120kg obciążenia ;D
Napisano Ponad rok temu
Masz całkiem fajną domową siłownię ![]()
Mnie do pełni szczęścia jeśli chodzi o domową siłownię brakuje jeszcze tylko ławeczki treningowej z regulowanym kątem nachylenia oparcia (umożliwi robienie wyciskania na ławce poziomej i wyciskań na ławce skośnej głową w górę/głową w dół) oraz drugiej pary sztangielek - tym razem dwóch 20 kg, bo mam dwie 10 kg.
W jaki sposób zrobiłeś montaż tego drążka rozporowego, że dookoła pierścieni przylegających do futryny masz coś w rodzaju metalowego, kwadratowego kawałka blachy z okrągłą dziurą w środku ??
Napisano Ponad rok temu
Masz całkiem fajną domową siłownię
Mnie do pełni szczęścia jeśli chodzi o domową siłownię brakuje jeszcze tylko ławeczki treningowej z regulowanym kątem nachylenia oparcia (umożliwi robienie wyciskania na ławce poziomej i wyciskań na ławce skośnej głową w górę/głową w dół) oraz drugiej pary sztangielek - tym razem dwóch 20 kg, bo mam dwie 10 kg.
W jaki sposób zrobiłeś montaż tego drążka rozporowego, że dookoła pierścieni przylegających do futryny masz coś w rodzaju metalowego, kwadratowego kawałka blachy z okrągłą dziurą w środku ??
wiesz co to akurat mój Dziadek robił, to są drewniane prostokąty przymocowane śrubami + to co miałem w zestawie z drążkiem czyli metalowe kółka + gumowe kółka, do tego one są dokręcane śrubami które były w zestawie. drewniane mocowanie tylko zwiększyło wytrzymałość drążka bo wytrzymuje obciążenie nawet 110kg gdzie dopuszczalna waga to około 80kg haha
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się zdążyłem zorientować na Allegro kiedyś były sprzedawane drążki przykręcane do sufitu lub do ściany o udźwigu statycznym nawet do 350 kg!
Wiadomo, że udźwig statyczny, a dynamiczny, to są całkiem dwie różne rzeczy, ale taka specyfikacja robi wrażenie.
Natomiast w standardowych drążkach rozporowych, które są do kupienia w sklepie sportowym dopuszczalna, maksymalna waga ciała osoby ćwiczącej wynosi ok. 100 kg.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się zdążyłem zorientować na Allegro kiedyś były sprzedawane drążki przykręcane do sufitu lub do ściany o udźwigu statycznym nawet do 350 kg!
Wiadomo, że udźwig statyczny, a dynamiczny, to są całkiem dwie różne rzeczy, ale taka specyfikacja robi wrażenie.
Natomiast w standardowych drążkach rozporowych, które są do kupienia w sklepie sportowym dopuszczalna, maksymalna waga ciała osoby ćwiczącej wynosi ok. 100 kg.
wiesz, nie mam gdzie drążka sufitowego zamontować i na ściane bo praktycznie wszędzie ściany mam zabite płytami gipsowymi i tutaj mam mały problem. ale w domu mój drążek póki co mi wystarczy.
ps. chodzę dalej na siłownie bo dwie w mojej okolicy są otwarte więc tam już z drążkami nie mam problemu, jedynym problemem jest to że trzeba wypisywać codziennie papierek że trenujesz pod zawody
a większość i tak trenuje dla siebie
Napisano Ponad rok temu
pierwsze zdjęcie - 30 stycznia, około 82/83,5kg
drugie - 29 sierpień 2020 - 76/75kg
Użytkownik lukasz9179 edytował ten post Ponad rok temu
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
5-ty jesienny staż z Takao Arisue Sensei (19 - 21.10.2012) |
AIKIDO |
|
|
||