Siema mam 184cm wzrostu waga 71 ćwiczę z 3 miesiące miałem wcześniej białko które piłem sobie po treningu i było super tzn z regeneracją.
Niedawno się skończyło i odczuwam braki.
Moje makro według kalkulatorów powinno wyglądać tak ,abym osiągnął 80kg wagi : 420 węgli 80 tłuszczu 170 białka.
Problem w tym ,że jak z węglami (bułki etc) nie ma problemu ,aby te 400 załapać tak z białkiem mam problem przez szkołę nie będę robił sobie filietów do szkoły troszkę by to jednak kosztowało.
Średnio dostarczam może z 50% białka którego potrzebuje.
Teraz się zastanawiam czy kupić 1KG białka Hi tec whey 1kg i dawkować po każdym treningu do tego tabletki z minerałami i witaminami + trec cm3 kreatyna.
Lub mogę także zainwestować te 120zł bo tyle kosztowałoby łącznie zamówienie powyżej i zakupić np 2/3kg białka i łykać raz w dni nietreningowe a w treningowe przed i po
Doradzicie coś?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]hyba ,że mam zjadać po 10 serków wiejskich w ciągu dnia ,ale wyjdzie drożej niż to^
Problem z wyborem supli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cóż wszystko zależy jak długo planujesz uzupełniać dietę w ten sposób. Moim zdaniem uzupełnianie ponad połowy dziennego zapotrzebowania przez odżywkę to dosyć sporo. Starałbym się by z proszku dostarczać 25%, a pozostałe wpleść jakoś w dietę. Przecież oprócz serków wiejskich i kurczaka są chociażby jajka, jogurty, kefiry czy tuńczyk w puszce . Postaraj się jakoś tak zmienić dietę by jak najwięcej brakującej puli uzupełnić normalnym jedzeniem.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Cóż wszystko zależy jak długo planujesz uzupełniać dietę w ten sposób. Moim zdaniem uzupełnianie ponad połowy dziennego zapotrzebowania przez odżywkę to dosyć sporo. Starałbym się by z proszku dostarczać 25%, a pozostałe wpleść jakoś w dietę. Przecież oprócz serków wiejskich i kurczaka są chociażby jajka, jogurty, kefiry czy tuńczyk w puszce . Postaraj się jakoś tak zmienić dietę by jak najwięcej brakującej puli uzupełnić normalnym jedzeniem.
Masz rację ,ale jest jakiś limit dziennych jogurtów/serków wiejskich?
I po treningu i tak chciałbym białko jakieś polecasz szczególnie ?
Napisano Ponad rok temu
białko jakieś polecasz szczególnie ?
wołowe.
Kolego weź proszę, wykorzystaj chwilę aby poczytać o naturalnej kreatynie i jej zawartości w mięsie i rybach.
W tuńczyku jest jej mniej więcej tyle samo co w wołowinie.
Chcesz pić białko, znajdź takie które Cię nie wzdyma, ale efekt po prochu i tak nie będzie taki jak po jedzeniu. Surowe jaja do szejkera i ogień!!
Przecież wszyscy radzą tak jak kolega wyżej, nic nie zastąpi zbilansowanej diety, a po co się tak upierać na filety kurczęce?? Wystarczą nogi lub udka. A jedzenie powinno być ważniejsze niż trening, bo rośniesz jak zjesz i się wyśpisz.
is where you're not"
Mark Bell
Napisano Ponad rok temu
Też jestem zdania, zresztą jak większość na tym forum, że dieta nie może być nudna i bazować ciągle na tych samych składnikach. Dobrze jest zastąpić tego klasycznego kurczaka z ryżem i brokułem na jakąś rybę czy chociażby podroby w postaci wątróbki czy żołądków
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ