Witam,
Od około miesiąca liczę sobie kalorie. Aktualnie jestem na 2700 200g b, 250g w, 50g tłuszczy. Moja aktualna waga to 85kg, wzrost 177. W ciągu tego miesiąca schudłem może max kilogram. Siłownia 4 razy w tyg po około 1,5h. Dziennie wypijam okolo 2l samej wody + inne płyny. Czy jest możliwe, że moja waga stoi w miejscu ze względu na to, że tak dużo pije? A tak naprawdę sporo już wyciąłem? Pytanie wydaje się głupie wiem. Ale chodzi o to, że nie wiem czy coś robię źle. Dziennie palę po około 3200kcal czasem nawet więcej. Proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję.
Redukcja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2700 kcal to nie dieta redukcyjna,na oko bez wyliczeń to powinno być coś koło 2300,poza tym z makro składników które podałeś wynika że jesz 2250 kcal a nie 2700(białko i węgle po 4 kcal na gram,tłuszcz 9).Jak wyliczyłeś ze zużywasz dziennie 3200 kcal?
Napisano Ponad rok temu
2700 kcal to nie dieta redukcyjna,na oko bez wyliczeń to powinno być coś koło 2300,poza tym z makro składników które podałeś wynika że jesz 2250 kcal a nie 2700(białko i węgle po 4 kcal na gram,tłuszcz 9).Jak wyliczyłeś ze zużywasz dziennie 3200 kcal?
Robię mała poprawkę 225g białka 228g węgli i 62 tłuszczy z tego wychodzi około 2600. Przepraszam za wcześniejszą pomyłkę, nie znam tych danych na pamięć. Do liczenia kcal używam FatSecret. Tam też oblicza mi w przybliżeniu ile spalam kcal sumując moje każde zajęcie w ciągu dnia.
Użytkownik WhiteGaroth edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oblicz kalorykę z tego wzoru:
http://forum-kultury...-kcal/?p=242347
Zobaczymy czy wyjdą podobne dane.
Napisano Ponad rok temu
Z tego wzoru co mi podałeś wychodzi 3824kcal ;] Wziąłem średnia aktywność fizyczną nawet Może spróbuj Ty coś z tego ogarnąć, może źle policzyłem.
Wzrost 177
Waga: 85
Biceps: 41 cm
Udo: 65 cm
Klatka: 110cm
Łydka: 42
Przedramie: 35
Szyja: 39
Obwód pasa: 88 cm
Napisano Ponad rok temu
Wyszło mi tyle samo I zapomniałem się odnieść ze 2 litry wody w ciągu dnia to wcale nie jest dużo,tylko mało
Napisano Ponad rok temu
Nie odjął,bo i ja nie odjąłem.Wychodzi 3500 kcal co i tak jest dużo,skoro waga mu stała przy 2700.
Napisano Ponad rok temu
Co do tego nawodnienia wypijam 1,5l wody do około 12:00 + woda na treningu hmm wydaje mi się, że też lekko ponad 500ml + różnego rodzaju soki, kompoty czy też choćby herbata czy kawa..
Podczas gdy rozpocząłem tą redukcję zwiększyłem picie wody o około właśnie te 1,5l. Czy jest możliwe, że waga stoi przez to, że mam jej więcej w organizmie? Bo to wydaje się być rozsądnym powodem.
Napisano Ponad rok temu
Organizm zatrzymuje wodę jak ma jej za mało,a wydala jak jest jej dużo w diecie,między innymi na tym aspekcie działa odwodnienie przed zawodami.
Napisano Ponad rok temu
Domyślam się, sam sobie stabilizuje do odpowiedniego poziomu. W moim przypadku wyjście jest jedno obniżyć o kolejne 300 kcal i wtedy masa musi lecieć w dół ;]
Napisano Ponad rok temu
Zobacz to obniżenie przez tydzień i pij co najmniej 1,5 litra wody na treningu,możliwe że to znowu ruszy metabolizm.
Napisano Ponad rok temu
Dobra tak zrobię Po maturze zacznę kręcić cardio więc nie bata, żeby waga nie ruszyła ;]
Napisano Ponad rok temu
Samą siłownią nie spalisz fatu bo od tego są treningi aerobowe. Warto je wrzucić zaraz po treningu siłowym
Napisano Ponad rok temu
Trening siłowy nakręca metabolizm nawet do 72 h(w zależności jaka partia była trenowana i jak ciężko),aerobowy do 40 min po jego zakończeniu Ale fakt,warto łączyć oba.Ekto z którym robiłem papiery instruktora w ogóle nie robi aerobów bo za szybko schodzi z wagi Ja natomiast musiałem je tłuc 4 razy w tygodniu,jednak genetyka to podstawa
Napisano Ponad rok temu
Póki co nie jestem w stanie kręcić aerobów... Przedstawię swój plan treningowy
Układałem go z kumplem ;p
Napisano Ponad rok temu
Brak sprzętu ;/ Siłownia w piwnicy.. Ale prawie z zerowym treningiem nóg 11cm w rok ;D
Napisano Ponad rok temu
Jak brak sprzętu? Z hantlami i sztangą zrobisz mega trening nóg
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Lekko mnie ograniczają te hantle i sztanga.. Maksymalnie mogę tylko 100kg założyć.. ;/