Kakao zwykłe gorzkie?
Redukcja -W sumie to brak mi pomysłu na nazwę.
Napisano Ponad rok temu
ps, takie kakao ma też właściwości rozszerzajoce naczynia krwionośne.
Napisano Ponad rok temu
Tej właściwości nie znałem. No a aspiryna wydawała mi się sensowna bo rozrzedza krew.
Robisz tak z kawą sypaną czy rozpuszczalną? bo ja piję tylko parzoną z 2 łyżeczek czyli 1 kawa 1 kakao? Wolę zapytać zanim zrobię jakiś elixir
Napisano Ponad rok temu
ale czasami pije same kakao z 3 lyzeczek, bez dodatku kawy,
tylko, na wodzie bez mleka, smietanki, i td bo to zabija pozytywne, i zdrowotne właściwości kakao..
Napisano Ponad rok temu
Waga z rana 85,3 kg (bez zmian)
Pas 79/80 cm - na spiętym brzuchu schodzę do 77 ;D
Napisano Ponad rok temu
Weekend wolny ?
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Siłowo tak W niedziele robię długie wybiegania (tzn. długie zależy dla kogo zazwyczaj 60minut pasuje biegać do 90 minut ale brak mi pomysłów na trasę a bieganie ciągle po tym samym szlaku mnie nudzi )
Napisano Ponad rok temu
Niby to dobre, bo można sprawdzać progres czasowy, ale jednak nudzi Znajdź jakiś las, łąki, cokolwiek
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Weekend bardzo pozytywny dużo powietrza. Wpadł grill, i trochę ciacha (urodziny chrześniaka), jestem jaki jestem, lubie jeść Na koniec weekendu zrobię długie spokojne wybieganie zgrywam muzyke na telefon i do boju Od jutra 2900 kcal. Czyli już podniosłem o 600 kcal żarło
Napisano Ponad rok temu
Reverse week #4
Dziś nogi nie katowałem ich jakoś specjalnie bo wieczorem idę robić siłę biegową a tydzień temu takie combo (wybieganie dzień przed, siłka i siła biegowa w ten sam dzień) to umierałem prawie cały tydzień Po nogach parę powtórzeń na brzuch i masaż na rollerze, skupiałem się na nogach i grzbiecie.
Legs day
Wypychanie platformy 120kgx8, 140kgx8, 160kgx7 Swoją drogą ciekawe ile ta platforma waży sama
prostowanie na maszynie 70gx12, 75kgx12, 80kgx10+DS 70x4
Łydki na suwnicy smitha stojąc 40kgx30, 60kgx25, 80kgx25
Plank 2x1min, spięcia do kostek 15x2(na stronę), i takie podobne nie znam ich nazwy nawet xd
Napisano Ponad rok temu
Reverse week #3
Kupiłem sobie kruche pieczywo właśnie je wciągłem z dżemem po treningu Jutro basen interwały
Back and shoulders
Wiosło hantelką + ściąganie klamer WG: 1.40kgx10+60kgx8 // 2. 42,5x12+60kgx8 // 3. 42.5kgx8+60kgx8
Tył barków 5x15, 7,5x13, 10x12
Arnoldki 20x12, 22,5x12, 22,5x8+17,5x4
Bok barkow 10x15, 12,5x8, 10x13
spompowalem ejzcze przedramię. Dziś już off.
Jak patrzę na podciąganie to idą do przodu te serie z tyłu a ta pierwsza stoi i stoi. Od nastepnego tygodnia kreatynka TCM Treca i stack Hiteca Hyperfusion.
I takie głupie pytanie, czujecie zawsze domsy po plecach?
Nie za dużo ćwiczeń na plecy?
Napisano Ponad rok temu
Plecy potrzebują wielu ćwiczeń i dosadnego ciężaru. Ja czasem mam problemy z obróceniem się, najgorzej bolą "motyle" w sumie
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Złe ćwiczenia = marne czucie = lub jak kto woli zmień technikę ,zakresy itp.
Ja jak plecy robie to je chce rozerwać a nie rzadko domsy potem są tak silne że trzeba jeść przeciwbólowe "SUPLEMENTY" :E
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z grammatikkiem, ja osobiscie nie czuje plecow przy klasycznym podciaganiu, nie mogę dobrze wyizolować pleców, natomiast na wyciagu pionowym czucie jest o niebo lepsze!
Napisano Ponad rok temu
Akurat tego ćwiczenia nie zamienie
Napisano Ponad rok temu
Kwestia doboru ćwiczeń ja też wielu nie wykonuje bo nie odpowiada mi taki ruch i najzwyczaniej w świecie go nie czuje. Dlatego dla mnie podstawa to wszelkiej maści hs-y imitujące podciaganie na drązku lub ściaganie drążka wyciągu górnego i ciężkie wiosłowania. 1cw na kaptur 1 cw na prostownik i plecy załatwione. Ćwiczeń wielostawowych jest wiele więc nawet jak większość nam nie podchodzi to i tak da się znaleźć sensowne połączenie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj przyjemny spacer z kobietą, trzeba łapać słońce póki jest. W końcu przespana noc jak należy chociaż bym się nie pogniewał pospać dłużej Dziś basen interwałowo, troszkę wcześniej niż zazwyczaj ale zawody są dziś na basenie a trening musi być. śniadanie, kawa 10 basenów rozgrzewka i interwały, co trening te interwały wyglądają inaczej, zauważyłem też zmianę psychiki podczas wykonywania takich ciężkich treningów. Do suplementacji dokładam ejszcze BCAA które będę spożywał po treningu z posiłkiem (węgle proste+wpc+bcaa*10-15g). Te bcaa mam od roku w szafie i szkoda by było żeby tak siedziało
Co do domsów na plecach myliłem się. Są i to nie małe :V dziś jeszcze rozciąganie całego ciala i poprawa mobilności stawów. Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Taaak do wpc bcaa jest tak potrzebne tym bardziej w połączeniu z posiłkiem jak but do nosa. Nie ma to jak stosowanie bez sensu suplementów które w takim systemie niczego nie dają poza wydatkiem przy kasie.
Ciekawe kiedy wam sie błędne pojęcie zmieni... bo argumenty takie jak "bcaa z posiłkiem przecież trzeba bo w kończu po bcaa organizm sięgnie pierwszy" to mnie bawią do łez
Mateusz Pawlak