ok
Rychoovsky DT
Napisano Ponad rok temu
Co panowie sądzicie o dodaniu mięsa mielonego do diety redukcyjnej ? bo tak codziennie kurczaka wcinać to idzie się..
nie mówię o mielonym smażonym na głębokim tłuszczu tylko coś przyrządzonego dietetycznie
Napisano Ponad rok temu
Kwestia jakie to mielone bo to najtańsze to w połowie smalec i najgorsz części kurczaka czy świni. Najlepiej kupić trochę fileta, trochę łopatki i kazać sobie w sklepie zmielić, kaloryka nie będzie jakaś straszna a i poziom fatu znacznie mniejszy. No i wiesz że nie nasączyli takie mielone chemią jak to robią w gotowych paczkowanych formach.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dziś po lekkiej nie dyspozycyjności robiłem brzuch
- Rozgrzewka ( zwykłe brzuszki, skosy, wynoszenie nóg w górę i opuszczanie )
-biegałem ponad pół godziny ( interwały )
- oraz robiłem abs na brzuch
na końcu jeszcze próbowałem wykonywać dragon flag co mi już w miarę wychodzi.
Dziś w misce znalazło się
1. Kaszka Manna z bananami
2. czarne pieczywo z twarogiem szt.2
3. Pieczeń rzymska z kaszą i surówką ( przygotowane dietetycznie )
4. Omlet z dwóch jaj z drzemorem bezcukrowym
Napisano Ponad rok temu
To co jesz to nie jest nawet zarys diety kulturystycznej na redukcji. Tłuszcz trzeba spalić. Nie wiadomo jaka kaloryka, jakie makroskładniki a na oko widać że niema tu nawet 160g białka...
Czemu nie posłuchasz rad i nie ogarniesz normalnej diety?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem dietetykiem
sam sobie dobrej diety nie ułożę ;p
Napisano Ponad rok temu
Daj wskazówki jak powinna taka dieta wyglądać to spróbuję ułożyć ją
Napisano Ponad rok temu
Popatrz na dzienniki innych. Dobierz pod siebie makroskładniki, oblicz zapotrzebowanie kaloryczne i ułóż jadłospis.
Makroskładniki ustal na:
Białko 170/180g na dobę
Tłuszcze 80/90g na dobę
Węglowodany - reszta z zapotrzebowania kalorycznego
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
czyli nie walnąłem byka w obliczeniach
jeszcze dziś wrzucę dietkę do oceny tylko nie wiem czy mogę tu czy muszę się przenosić do działu dieta?
Napisano Ponad rok temu
Ilość makroskładników w posiłku I :
Białko
24g
Węglowodany
55,4g
Tłuszcz
6,5g
Posiłek I
Płatki owsiane – 80 gram
mleko 250ml ( 0,5 % )
Ilość makroskładników w posiłku II :
Białko
40g
Węglowodany
98g
Tłuszcz
16,5g
Posiłek II
Pieczywo pełnoziarniste – 220 gram (4 kromki)
Wędlina (gotowany kurczak) – 120gram
2 całe jajka
Pomidor – 100 gram
Ilość makroskładników w posiłku III :
Białko
48g
Węglowodany
82g
Tłuszcz
16g
Posiłek III
Ryż brązowy – 100gram (1 worek)
Filet z piersi z kurczaka– 180gram
Brokuł – 100gram
Oliwa z oliwek – 10gram
Ilość makroskładników w posiłku IV:
Białko
42g
Węglowodany
60g
Tłuszcz
3,5g
Posiłek IV
Makaron pełnoziarnisty – 80gram
ser biały 180 gram
banan 2 szt
Ilość makroskładników w posiłku V :
Białko
18g
Węglowodany
20g
Tłuszcz
7g
Posiłek V
sałatka grecka ( 1 porcja )
Jogurt naturalny
Użytkownik Rychoovsky edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A posiłek numer 4 to co to jest? Twaróg jest pełnowartościowy. Co do 1 i 5 się zgadzam.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Gdzie tutaj masz twaróg?
Posiłek IV
Makaron pełnoziarnisty – 80gram
ser biały 180 gram
banan 2 szt
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
I własnie dlatego ty nie powinieneś doradzać ludziom...
Ser biały = twaróg
a tu masz opis z encyklopedii - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] żebyś się doedukował
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
twaróg to inaczej ser biały ;o
chłopaki to co mam dorzucić do śniadania ?
wstałem właśnie więc wypadałoby coś zjeść
Użytkownik Rychoovsky edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a dorzucić gdzieś jogurt grecki ? słyszałem, że to doskonały sposób na uwzględnienia białka w diecie
Napisano Ponad rok temu
Tam gdzie nie masz białka wrzucasz jajka, twaróg, mięso. Zrób to jednak tak aby się zgadzało z makroskłądnikami i bilansem. Zmniejsz gdzie indziej ilość białko, dodaj je tam gdzie go nie ma. kombinuj. Jedziesz na diecie zbilansowanej najlepszej dla każdego nowicjusza więc niech w każdym posiłku będzie podobna ilość białek. Masz głowę kalkulator tabelel kalorii to działaj.
100g jogurtu greckiego = 3.5g białka............. dla mnie to nie jest źródło białka żadne raczej dodatek prozdrowotny do np sałatki czy sosu.
Mateusz Pawlak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Majorek aka >>kung fu panda<<
- Ponad rok temu
-
DT Zieluch | Cel:75kg
- Ponad rok temu
-
No pain, no gain - DT
- Ponad rok temu
-
REDUKCJA - Zabijamy grubasa !!
Cajmer - Ponad rok temu
-
Powrót Pita str 19
pit86 - Ponad rok temu
-
DT od początku
- Ponad rok temu
-
Jak założyć i prowadzić swój dziennik treningowy? - Poradnik
Grammatikk - Ponad rok temu
-
PoMocny - dziennik treningowy
- Ponad rok temu
-
Litwin droga do Debiutów 2015 i przygotowania do 2016 r.
- Ponad rok temu
-
Dziennik Got2be (x_^)
- Ponad rok temu