Kierunek jest dobry, efekty są. Nie zwalniaj tempa!
Kobiecy DT
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej zadowolona jestem z progresu siły i wytrzymałości Bez problemu zrobię serię pompek czy 5 minutowe planki. Biegi i przysiady pomogły podrasować nogi i poślady . W marcu progress obciążeniowy się szykuje, bo już drugi mc ciągnę na tym samym a już czuję np, przy wyciskaniu, że mogę dołożyć 5kg, dziś spróbowałam i dałam radę
FIT KOT facebook.com/fitkotek
Napisano Ponad rok temu
Chciałam dodać, że od tego poniedziałku, czyli od prawie tygodnia, zaczęłam jeździć rowerem do pracy I nie jest to bynajmniej jazda rekreacyjna, gdyż staram się do niej nie spóźniać więc pedałuję intensywnie Robię dziennie jakieś 15km co zajmuje mi godzinkę. Dobrze robi na nogi i poślady.
Napisano Ponad rok temu
Cardio które niby wykonujesz z musu ale nawet nie wiesz kiedy bo i tak dojechac do rpacy musisz. Dobra metoda jak się ma takie możliwości ( posiada się rower )
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Jest moc! =D Kończy się luty i nowy plan treningowy będzie rozpisany na większym obciążeniu. Wzrost o jakieś 5 kg średnio. Dokładnie rozpiszę jak marzec się zacznie. Wytrzymałość lepszą widzę po treningach crossfitowych, na których pomimo zalewania oczu potem, daję radę i mnie nie zatyka Seria pompek doszła do 20. Bieg na 1 kilometr też lepiej, bo zeszłam poniżej 5 minut, choć ja sprintów nie trenuje, wolę długie dystanse i też na takich startuje. Tak dla porównania fotka świeżutka
Napisano Ponad rok temu
Ładnie idzie.. Jak jest moc to dokladaj
Jak wrzucisz plan chętnie przeglądne ))
Napisano Ponad rok temu
Dzięki Na pewno wrzucę, jak tylko znajdę czas żeby rozpisać. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Napisano Ponad rok temu
Jak tam waga ogólnie itd? Wszystko idzie w dobrym kierunku?
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Waga 59 kg z hakiem czyli spadek ogólny z 66,6 kg w ciągu 16 tygodni (niecałe 4mce). Wychodzi 7kg mniej (Ostatni miesiąc 1kg mniej). Za tydzień robię analizę składu ciała (po 2mcach od ostatniej) i jestem ciekawa co mi wyjdzie. Tam było tłuszczu 25%. Mierząc wzorami wychodzi mi teraz 20%, ale zobaczymy co pokaże tamta waga.
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Plan Treningowy Marzec 2015
Rozgrzewka
Bieg 10 min tempo 10 km/h
Wiosła 5 min max obciążenie 1 km 12 10 8
Trening właściwy (maszynki) I II III Powt.
NOGI Zew 28 29,5 30 3
Wew 28 29,5 30 3
UDA Zew 23 24,5 25 3
Wew 30 33 35 3
Push tył 18 19,5 20 6
GRZBIET 35 38 40 3
BRZUCH skos 20 23 25 6
MOTYL ciąg 25 30 35 3
Zwis przód / tył 28 30 35 6
Wycisk 15 18 20 3
Push 25 30 35 3
Body lift (przeciwwaga) 40 35 30 3
Triceps (przeciwwaga) 40 35 30 3
Rozpiętki przód 16,5 18 20 3
Trening przed lustrem
Brzuszki 50 pełne, 50 wysokie po 3 serie
Plank 2 min
Przysiady ze sztangą, Wykroki, Rwanie kettla, Skakanka, Rozluźnienie (różne kombinacje)
Jest ładny progres siłowy w stosunku do poprzedniego miesiąca Niech moc będzie z Wami
Napisano Ponad rok temu
Jak progresujesz systematycznie to znaczy ze trening się sprawdza. Ale na redukcji progres siły to rzadkość i nie trzeba się nad nim spinać.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A miałam pytać a jak pomiary, bo waga w dół poszla, a po ile poschodzilo i z jakich partii?
Napisano Ponad rok temu
Najwięcej zeszło w biodrach (figura typu gruszka), dokładnie nie mierzyłam od początku ale w ostatnim czasie 3 cm mniej. No i biust, wiadomka Tego nie obejdziemy Urosło przedramię, biceps, pod biustem i łydka. Talia i udo jakoś mi się trzyma ostatnio na tym samym poziomie, choć kształt się zmienił. Za 10 dni znów się mierzę, bo 15stego to robię, więc zobaczymy, jaka zmiana zaszła.
Chciałam jeszcze dodać, że miałam dziś rozmowę z trenerem. Gdyż mam wrażenie, że jestem już przy końcu redukcji i zastanawiam się co dalej. Zeszło prawie 8 kg w 4 miesiące. Jest jeszcze trochę tłuszczyku, ale nie chciałabym już stracić za dużo wagi, 2-3 kg. Teraz bardziej chciałabym robić rzeźbę, skoro tłuszcz odsłonił mięśnie. Jest siła, jest energia, ale boję się, że teraz kiedy będę nadal tak intensywnie trenować, to schudnę za bardzo. Siła jest, bo widać, po progresie. Ale żeby ona była, musi być dieta, a nie chcę znów przesadzić, żeby poszło w górę.
Zastanawiałam się nad celem. Moim celem nie jest sylwetka kulturystyczna, ale dużo trenuje siłowo i na wytrzymałość. Podobają mi się sylwetki crossfiterek. One mają siłę, sprawność, wytrzymałość ale nie pracują konkretnie nad mięśniem i nad jego wyglądem. U nich rzeźba jest jakby przy okazji.
Zapisałam się więc do grupy osób, które będą prowadzone przez trenera i mają podobny cel do mojego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście nadal trzymam michę i nadal trenuje ochoczo, bo bez tego już bym nie usiedziała w miejscu. Co świadczy o tym, że trenuje bo lubię, a nie tylko dla odbicia w lustrze.