Alternatywa dla kreatyny
Napisano Ponad rok temu
Po kontuzji (pyerdolona piłka nożna) i 4 letniej przerwie w treningu siłowym wróciłem na siłownię.
Trenuję z kumplem od prawie 3 miesięcy i zauważam ogromny postęp w sile oraz masie (przyrost z 77kg do 83kg przy 175cm wzrostu).
Moja suplementacja, to stak kreatynowy, HMB i BCAA.
Powiadają, że kurację kreatynową robi się 2, góra 3 razy do roku.
A pudło się właśnie kończy.
Szukam więc alternatywy dla kreatyny, czyli jakiegoś niesterydowego środka o działaniu anabolicznym.
Zastanawiałem się więc nad Tribusteronem.
Mam też kilka pytań dotyczących powyższego.
Następuje wzrost wydzielania testosteronu i co za tym idzie: siły, masy, agresji, pryszczy, smrodu oraz popędu płciowego.
Wszystko jestem w stanie przeboleć, ale zastanawiają mnie konsekwencje odstawienia preparatu.
O ile spadek wzrostu mięśni i siły, to rzecz oczywista (a agresja, pryszcze i smrody mnie nie interesują), to:
CZY JEST ZAUWAŻALNY SPADEK POPĘDU PŁCIOWEGO PO ODSTAWIENIU TRIBALA?
Jeśli tak, to o ile?
Do poziomu sprzed brania?
Do poziomu niższego niż wcześniej?
Czy może nawet nie zauważę różnicy?
Ktoś brał i mógłby poradzić?
Ewentualnie podać najlepsze marki i ceny (mam w dupie różnicę tych 30 zł, gdy chodzi o moje zdrowie).
Chyba, że proponujecie jeszcze coś innego niż tribal?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
zle powiadaja.Powiadają, że kurację kreatynową robi się 2, góra 3 razy do roku.
A pudło się właśnie kończy.
krete mozna wlasiciwe na okraglo, co najwyzej co 6-8 tygodni zrobic 1-2 przerwy.
co do tribulusa nie bralem, wiec nie wiem. ale nie jest "alternatywa" dla kreatyny. (alterantywe rozumiem jako inny srodek podobnym dzialaniu. kreta i trib maja zupelnie inne dzialanie)
Napisano Ponad rok temu
zle powiadaja.
krete mozna wlasiciwe na okraglo, co najwyzej co 6-8 tygodni zrobic 1-2 przerwy.
No ja właśnie chciałem jakoś wypełnić te 2 tygodnie (przedłużone np. do 4 tygodni brania tribala).
No ludzie!
Jajka zmaleją, czy nie?
A Tribal nie ma działania anabolicznego?ale nie jest "alternatywa" dla kreatyny. (alterantywe rozumiem jako inny srodek podobnym dzialaniu. kreta i trib maja zupelnie inne dzialanie)
Gdybym chciał o identycznym działaniu, to bym nie odstawił kreatyny
Napisano Ponad rok temu
Drugim przydatnym suplem może być beta-alanina, która dobrze wpływa na poprawę wytrzymałości.
Co do tribulusa - poza bardziej ukrwionym i twardszym penisem nijak nie wpływa on na poprawę osiągów siłowo-masowo-wytrzymałościowych.
Napisano Ponad rok temu
przez 2 tygdnie to daj se luzzle powiadaja.
No ja właśnie chciałem jakoś wypełnić te 2 tygodnie (przedłużone np. do 4 tygodni brania tribala).
jaja maleja tylko, jesli testosteron jest dostarczany z zewnatrz, wtedy organizm przestaje produkowac. jesli dobrze sie orientuje to trib ma wzmagac produkcje, wiec co njawyzej moga urosnacNo ludzie!
Jajka zmaleją, czy nie?
kreatyna nie ma dzialania anabolicznego jako tako. nie wspomaga budowy, tylko zwieksza zapas energetyczny, co ma drugorzedny efekt anaboliczny. testosteron ma pierwszorzedny efekt anaboliczny.A Tribal nie ma działania anabolicznego?ale nie jest "alternatywa" dla kreatyny. (alterantywe rozumiem jako inny srodek podobnym dzialaniu. kreta i trib maja zupelnie inne dzialanie)
Gdybym chciał o identycznym działaniu, to bym nie odstawił kreatyny
jesli chcemy byc dokladni :wink:
Geranium.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:wink:
Niech będzie bardziej inteligentnie - 1-3 dimethylamylamine. :wink:
Weź kapsa ok. godziny przed treningiem. Na treningu nie będziesz czuł zmęczenia i zdziwisz się, że dotychczasowe rozgrzewka na tym spalaczu, to zdecydowanie za mało. Więcej powtórzeń i bardziej napompowany krwią mięsień przy jednoczesnym braku spadku energii.Silver a co w Hyperdine OD pompuje? pytam powaznie bo chcialbym wskoczyc na ten srodek za okolo miesiac, dwa... Zbiera mega pozytywne opinie pod wzgledem palenia fatu, ale w skladzie nie ma zwiazkow ktore wplywaja na produkcje NO... czy sie myle?
Napisano Ponad rok temu
- hyperdrine OD
- plasma jet gaspariego
- body octane
+ opcjonalnie jakis booster testosteronu/inhibitor aromatazy dla utwardzenia i wywalenia wody podskornej.
Mysle ze te wszystkie suple dobrze sie sprawdza razem przy rekompie.
Napisano Ponad rok temu
tylko pamietaj, zeby na igrzyska z tym nie jechac :wink:
Niech będzie bardziej inteligentnie - 1-3 dimethylamylamine. :wink:
btw, wiki mowi, ze zweza naczynia krwionosne, dziwne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tyle powtorzen to ja robie lacznie w 10 seriachSpalacz nie pompuje, tylko większa ilość repsów. Zamiast 30 robisz 45 i nawet nie czujesz lekkiej zadyszki.
panowie, ja mysle, ze sally mozna spokojnie po prostu ignorowac, nie ma co sie wdawac w dyskusje z nasza forumowa specjalistka.
Napisano Ponad rok temu
antyofftop:
Silver, brałeś tylko przed porannym treningiem czy wieczorem też?(jeśli tak to o której godzinie i czy miałeś problemy ze snem?)
Napisano Ponad rok temu
Resztę też proszę na temat a nie pojazd na sally.
P.S. Wywalam oftop do śmieci.
Napisano Ponad rok temu
nie widzę nic pozytywnego w promowaniu środków dopingujących, szkodliwych i niebezpiecznych dla zdrowia
ok, ale zrób wejście do tematu od 18 lat, bo ja nie chce żeby małolaty które wchodza na to forum to czytały
nie chce mi się cwiczącym w klubie dzieciakom tłumaczyć czemu dorośli niby pełnosprawni panowie promują cos takiego
maja problemy z potencją ok maja problem, rozumiem potrzebe suplementacji testosteronem ale bez wskazań lekarskich nie uważam zeby to było właściwe
Napisano Ponad rok temu
a o kreatynie juz kiedys byla dyskusja, gdzie doglebnie pokazalas brak jakiejkolwiek wiedzy w temacie.
ja nie mam nic przeciwko twoim postom - wolnosc slowa - i dlatego innym radze po prostu je ignorowac.
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie żeby offtopa nie robić. Ja po cyklu kreatynowym rownież planuje zainwestowanie w hyperdrine. Mega pozytywne opiniew necie, jednak nie przepadam za braniem tabletek(już wcześniej miałem problemy z animalem), nie ma niczego w podobie do hyperdrine co byłoby w formie sypanej?
Napisano Ponad rok temu
Po drógie: jerz daj jej tego warna i usuń posta, bo zaśmieca temat. (prosze )
Co do głównego tematu tj. zastępstwa kreatyny to jak dla mnie nie ma sensu szukać żadnej alternatywy. Krete możesz praktycznie jeść na okrągło, z kilkutygodniowymi przewrami raz na kilka miesięcy. Co za róznice Ci robi, czy przez 3 tygodnie będziesz coś jadł czy nie? Kup mono, kup jakiegoś miłego staka i jedz go w dni treningowe. Fat burner też daje rade, bo energetyzuje całkiem przyjemnie. Do tego białeczko i jak dla mnie wystarczy, bo jak sam piszesz sport nie jest Twoim źródłem utrzymania, a więc nie ma sensu się niczym szprycować.
Tak po zastanowieniu, to jeszcze możesz zawsze ZMA domowe dołożyć, bo to nigdy nie szkodzi, a porcja na dwa miesiące to koszt rzędu 20-25zł tylko.
Napisano Ponad rok temu
szczegolnie jesli nie mowimy o zbijaniu tluszczu <10%, gdzie ew widze sens.
Napisano Ponad rok temu
Z początku brałem tylko jeden kaps przed treningiem po południu, a teraz jestem na dwóch - godzinę po śniadaniu i ok. 17 (niezależnie od treningu siłowego czy mma). Problemy ze snem były, ale jak następnego dnia znowu bierzesz kapsa, to w zasadzie nie czujesz, że mało co spałeś. Co ciekawe, ten spalacz nie ryje jak inne - brak jakichś chujowych zejść. W tamtym tygodniu sam z siebie obudziłem się już o 3 nad ranem (a poszedłem spać przed północą) i wierciłem się na wyrze do 4-tej, po czym odpaliłem sobie radio i słuchałem co popadało (włącznie z powtórką wywiadu Olejnik z Palikotem w ZET-ce - SIC! 8O ). Ciśnienie też nie robi jakichś skoków jak przy thermalu czy ephedrze albo thyrothermie lub clenburexinie. Co ciekawe, kapsy są o wiele mniejsze niż w/w spalaczy - kaps thermal pro przy HOD to kobyła.Silver, brałeś tylko przed porannym treningiem czy wieczorem też?(jeśli tak to o której godzinie i czy miałeś problemy ze snem?)
Najfajniejsze jest to, że dotychczas robiłem siłowe przysiady do max. 5 repsów z 90s przerwy między seriami, a teraz już po 60s ładuję sztangę na barki.
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Novo powiedział kreatyne można stosować non stop gdzie po około 6 tygodniach powinno się robić przerwę 2-6 tygodniową. W aptece można za pare zł kupić testy na poziom kreatyniny w moczu i sobie ładnie wyregulować nasycenie w organizmie.
Sally rozmawiamy o suplementacji a nie o sterydach.