Najbardziej kozacka akcja jakiej byliscie swiadkami
Napisano Ponad rok temu
Ludzie się zebrali pod blokiem i wołają do niego "Nie rób tego" itp. Kolo stał dalej i naluzaka walił browar, paru ludzi zaczęło wołać żeby skakał (gówniarze) Innie ludzie żeby nie skakał, a koleś dalej stoi niewzruszony i pije browara. Policja dojechała dość szybko, weszli do niego na górę, gdy zeszli to się śmiali...
Kolo naprawiał dach, zrobił sobie przerwę na browar, a na krawędzi stał bo podziwiał widoczki... Ludzi na dole ani nie słyszał, ani ich nie zauważył...
KOzak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja dzisiaj sobie spokojnie ide do sklepu, z naprzeciwka idzie 2 gosci,ze 20 lat normalny wyglad, nie wygladali na nastukanych ani nic z tych rzeczy, gdy kolo mnie przechodzili jeden z nich patrzac sie na mnie wydal jakis blizej nieokreslony dzwiek cos typu łaaauugrr... ale zrobil to tak ze wszyscy co byli w poblizu lacznie ze mna zaczeli sie z tego smiac
kozak nie?
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możliwe też, że strzykawka nie jest uznawana za broń, więc żulik, w świetle prawa, mógł być bezbronny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nikt nie wytlumaczy sie potem w papierach ze podjal interwencje i majac inne srodki przymusu bezposredniego (palka sluzbowa typu tonfa, gaz..) wywalil w kogos z broni palnej.. nie istnialo takie uzasadnienie zeby walic do kogos z ostrej amunicji - a chlopaki bali sie ze jak przywala tonfa i nie trafa to sami moga oberwac strzykawka - a cholera wie co w niej bylo (przytoczony wyzej HIV albo inny syf..). wiec przyjechala ekipa i go bezpiecznie zdjela z daleka.. choc sie zastanawiam czy tez troche nie przedobrzyli - ale co tam - przynajmniej bylo skutecznie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widzialem kiedys goscia ktory wachal kilka lat klej i cpal jakies rozne dziwne subtancje jeszcze dziwniejszego pochodzenia - gadam z nim - a gosc nagle zaczyna walic piesciami w sciane obok nas.. po chwili z zakrwawionymi rekami mowi do mnie "ty - bys mi podziekowal - nie widziales ze ten typ chcial ci wpierdolic a ja go zalatwilem?".. i on to naprawde widzial i w to wierzyl.. to tak apropo nieszkodliwosci narkotykow na dluzsza mete
ja uwazam ze to niezly pomysl dla policji podczas zamieszek - maja duze tarcze i pelne ochraniacze (zolwia) wiec jakby ich nauczyc jak sie dobrze tymi tarczami zaslaniac na modle rzymskiego zolwia to by moglo to byc i skuteczne i mialo niezly efekt psychologiczny (bo co taki kibic zrobi przeciwko takiej scianie tarcz ze wszystkich stron..?)Trzeba było wycofać się na bezpieczną odległość, ustawić się w falandze...
Napisano Ponad rok temu
Trzeba było wycofać się na bezpieczną odległość, ustawić się w falandze i obrzucić przeciwnika groźnymi obelgami aż temu nie spadną morale i się nie wycofa .
Ustawic maks 300 policjantow w waskim przejsciu, cale hordy by padly
Napisano Ponad rok temu
wiec jakby ich nauczyc jak sie dobrze tymi tarczami zaslaniac na modle rzymskiego zolwia to by moglo to byc i skuteczne i mialo niezly efekt psychologiczny
Piękna sprawa :-)
Napisano Ponad rok temu
taa.. tylko Rzymianie jeszcze ze szczelin pomiedzy tarczami dzgali wloczniami - a z tymi przepisami co mamy teraz to raczej policja ani nie strzeli ani nie ma zadnego innego adekwatnego do tej taktyki sprzetu.. chyba ze gazem albo jakimis teaserami..?Piękna sprawa :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taa.. tylko Rzymianie jeszcze ze szczelin pomiedzy tarczami dzgali wloczniami - a z tymi przepisami co mamy teraz to raczej policja ani nie strzeli ani nie ma zadnego innego adekwatnego do tej taktyki sprzetu.. chyba ze gazem albo jakimis teaserami..?
Gumowcami?
...albo im dać takie długie kijachy z gumowymi końcami
EDIT: albo paralizatory na długich kijach!
Napisano Ponad rok temu
no to słucham piątej :roll:6 stron tematu a moze z 4 historie..
najlepiej powrócić do starożytnego rzymu czyli tarcza, włócznia i miecz...albo im dać takie długie kijachy z gumowymi końcami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o gumową amunicję w sensie samoobrony
- Ponad rok temu
-
Koksownik kontratakuje - nowa jakość???
- Ponad rok temu
-
obrona przed psem
- Ponad rok temu