suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
10 g to wystarczająca ilość, choć czasem w przypadku niektórych organizmów może być mało ale są to marginalne przypadki i trudne do określenia okiem zewnętrznym.
Nadmiar jest wydalany z moczem więc zazwyczaj jest to strata towaru.
... najlepiej iść do apteki, kupić test na kreatyninę, zbadać sobie jej poziom z moczu i wg tego sobie dostosować porcje i czas ... Badasz przed początkiem stosowania, co tydzień i na koniec - wtedy będziesz miał orientację o zakresie wchłaniania i jego wielkości ... jeśli się komuś chce oczywiście ...[ Norma wynosi ok : 0,6 – 1,3 mg/dl lub 53 – 115 μomol/l ] albo zrobić to u lekarza.
Ja zawsze staram się dobową porcję oscylować właśnie ok 10 g [tzn 10 jest zawsze chyba, że czasem przy kompilacji z innymi formami kreatyny niż mono może dojść do 12g]
Tak na prawdę puki nie przetestujesz na sobie danej odżywki\supla to nie będziesz wiedział jaka porcja będzie dla Ciebie najsłuszniejsza ... bo większość odżywek porcjowanie często ma ustalone nie adekwatnie - czyt. z kosmosu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
15g kreatyny to mało? Chcesz sobie nerki zjebać? Ile on waży, żeby zapodawać 15g porcję - ponad 110 czy tylko 80kg? :roll:
zjebac nerki??
nadmiar organizm wydali, to co potrzebne to wezmie, a jesli bedzie bral mono to akurat kosztuje takie grosze ze te 5g wiecej portfel nie odczuje a przy treningach za to moze bardzo...organizm sobie z nadmiarem radzi bardzo dobrze, nie wiem skad te mity o zjebanych nerkach sie wziely...
btw najwazniejsze porcje to przed i po treningu, a rano proponuje zawsze brac jako antykatabolik...
Napisano Ponad rok temu
zjebac nerki??
nadmiar organizm wydali, to co potrzebne to wezmie
Nie. Nadmiar kreatyny obciąża nerki i po dłuższym czasie może doprowadzić do ich uszkodzenia. Należy brać tyle ile faktycznie potrzebuje, a nie więcej na zapas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcesz antyktabolik na noc, to aminokwasy albo białko (np. night protein blend treca jest b. dobrym wyborem) sobie kup.
Ładowanie po 15g kreatyny dziennie i więcej, to jełopy z .us robią, które zafascynowane jakimś Łotyszem (labo Litwinem?) walą dwu lub trzykrotnie większe porcje stacków przedtreningowych, bo "musi być ćpalnia", ale nie patrzą już jak bardzo przedawkowują inne składniki. :roll:
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czemu nie dociera ze 15g kreatyny to nie sa jakies wielkie dawki...nie wiem skad jakies porownywania do "cpania" skoro ma sie to nijak
nie mam pojecia co ma 15g kratyny do jakiegos litwina i "glabow" z usa...troche dziwnie wyolbrzymiasz ten temat jakby te 15 g mono dziennie bylo rowne zapierdalania sobie strzykawki w dupe...ja osobiscie czuje roznice miedzy dawkowaniu 10 a 15 gram...
i jako antykatabolik rano nie na noc
z mojej strony koniec tematu chlopak zrobi jak uwaza
zdrowia
Napisano Ponad rok temu
ale 15 to jeszcze nie jest dużo ...
... jak uira - nie spinajcie się aż tak na tą gramaturę ...
Napisano Ponad rok temu
Itosu
Napisano Ponad rok temu
... tak, nadmiar kreatyny źle wpływa na nerki ... oczywiście, że go wydali, lecz najpierw musi go po części zmetabolizować [zmetabolizowany nadmiar nie jest wykorzystywany przez organizm w procesach katabolicznych, metabolicznych i anabolicznych] i jego substraty sa wydalane z moczem.
btw. takich filmików - ,,tutoriali,, jest masa na necie ... zazwyczaj informacje w nich zawarte nie do końca są adekwatne w praktyce ... choć jest to zawsze jakaś forma ,,zorientowania,, sie w temacie ...
btw 2. nie spinajcie sie aż tak ... chcesz to jedz 10 ... chcesz to jedz 15 ...
Napisano Ponad rok temu
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w sklepach rl to oplaca sie lazic, jak chcesz zeby ci cos doradzili. A BCAA polecam Activlab xtra
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
albo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
bez wypelniaczy typu jakas glutamjina czy inny syf...
Napisano Ponad rok temu
Przez neta zamawialem i wychodzi taniej. Minus to taki ze w sklepie w rl mozesz sobie puche sprawdzic lepiej, w sensie potrzasc nia i wtedy masz pewnosc ze kupujesz proszek, do ktorego nie dostala sie wilgoc. A przez neta moga ci wyslac jakis syf co lezal u nich w jakims pomieszczeniu zle wentylowanym, no i bedzie problem. Reklamowanei itd. No ale jakso przez neta nie mialem problemow jeszcze.
nie rozumiem... jak w ciagu miesiaca-dwóch (bo zakłądam, ze tyle maksymalnie leżą jakies odżywki w klepach internetowych), do polastikowych 'beczułek', zabezpieczonych od góry folią może dostać sie wspomniana wilgoć!? no bez jaj...
a po 2. z moich obserwacji wynika, ze większość odżywek jest sprzedawana po cenach sugerowanych, lub tak, że po dodaniu kosztów przesyłki mamy cene identyczną jak w każdym sklepie 'stacjonarnym' - przynajmniej z TRECkiem tak jest...
AHA.. i jeszcze odniosę się do kreatyny...
właśnie sobie kupiłem OLIMP Creatine mega caps 1250
-jak nazwa wskazuje, są to kapsułki po 1250mg monohydratu kreatyny...
i teraz taka sprawa, gdyż wg 'instrukcji' powinno przyjmować się 4 kapsułki dziennie = 5g kreatynki
Wy tutaj mówicie o 15g a OLIMP zaleca JEDYNIE 5g!? 8O
EDIT 3.
przyczytałem instrukcje w jezyku angielskim, tam chyba piszą, że 4 kapsułki w ciagu całego dnia, pojedynczo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są wypełniacze - smakowehttp://testosterone.pl/aminokwasy/aminokwasy-bcaa/recoverpro-1000-gram
albo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
bez wypelniaczy typu jakas glutamjina czy inny syf...