suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowałem się podkleić ten temat. Jeśli ktoś ma coś przeciw niech mówi teraz
nie nie, zajebisty pomtysl.
dzieki jerz
Napisano Ponad rok temu
daja clo na produkty z USA bo to jest kasa, jak by puszczali kazdemu clo to w Polsce sklepiki z odzywkami by upadly, bo one musza cla placic i przez to ceny rosna...wszedzie chodzi o hajcchryste wiem ze nie firma. ale czemu urzad celny dowala clo za kurwa pare puszek odzywki?
za co powinno sie placic clo a za co nie?
jakie sa kryteria dowalania cla?
ja rozumiem ze jak kupuje 10 laptopow to place clo bo jest regulacja ze nie moge miec wiecej niz x laptopow a 10 to wicej niz x. ale watpie zebybyly takie regulacje diotyczace odzywek..wiec zastanawiam sie na jakiej zasadzie oni to clo dowalaja?
Napisano Ponad rok temu
drugie sniadanie: omlet z dwoch jajek+szpinak duzo szpinaku
obiad: kurcza, warzywa, ryz
2gi obiad: tunczyk bolonaise, makaron
shake przed treningiem-nie potrzebny jezeli masz 2 obiad mniej jak 2h od treningu jesli tak to carbo
kolacja: mueasli z jogurtem- dal bym bialy ser i kilka gram bialka 15-20g
ogolnie bym wprowadzil takie zmiany, ale nie jestem zadnym specem od diet i moglem popelnic jakies bledy
Napisano Ponad rok temu
sniadania: owsianka z orzechami - szit malo energi z tego bedzie, ja robie sniadania z sera zoltego i jogurtow bo sa pozywne i maja duzo kalori
[/b]
owsianka jak najbardziej okej na sniadanie + jakies bialko -> jajka, jogurt, mleko
Napisano Ponad rok temu
korzystalem dotychczasowo z trzech zrodel: rossa, ksiazki z mens healt i takiej starej notki z jakiegos forum. jak na razie jestes w mniejszosci. :? wszyscy mowia, ze owsianka (oats z mlekiem) rzadzi. no i to jest tylko na po basenie, dwie godziny pozniej omlet. do tego te orzechy to jest mega dawka tluszczy i bialka (migdaly, wloskie, brazylisjke)sniadania: owsianka z orzechami - szit malo energi z tego bedzie, ja robie sniadania z sera zoltego i jogurtow bo sa pozywne i maja duzo kalori
dotychczas shake'a pilem po treningu, zmienilem dwa tygodnie temu bo przeczytalem gdzies, ze w jakims eksperymencie wyszlo to pozytywnie - ale teraz nie moge nigdzie tego znalezc i wroce do formy po treningu (jak skonczy moj kubel "whey protein" to pojde o carbo/gluco/bcaa)shake przed treningiem-nie potrzebny jezeli masz 2 obiad mniej jak 2h od treningu jesli tak to carbo
bialego sera tutaj nie mam, cottage cheese smierdi. moge ew zastapic takim co ma wiecej bialka, no i po treningu shake'a bede pil.kolacja: mueasli z jogurtem- dal bym bialy ser i kilka gram bialka 15-20g
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bialego sera tutaj nie mam, cottage cheese smierdi. moge ew zastapic takim co ma wiecej bialka, no i po treningu shake'a bede pil.
to gdzie Ty mieszkasz ze nia ma bialego sera??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam pod nikiem, nie? szkocja ziom, szkocja. :wink:
to dobrze, ze tunczyka proponujesz, bo wlasnie tunczyka z makaronem (wholewhaet ofkoz) jem najczesciej. plus kilka fasolek ;]
co do supli. sprawdze na ebayu, potem sie przejde do sklepu, porownam ceny i na koncu spojrze na konto i zobacze, na co mnie stac. wtedy znowu sie odezwe. a na razie wychodzi na to, ze musze dzielnie utrzymac to co mam przez jakis czas.
peace.
Napisano Ponad rok temu
no to tunczyk na kolacje bedzie dobry tylko bez zadnych dodatkow, zwykly z wody alo oleju i mozesz dodac jakies wazywa do niego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ee to pieprzyc to ;p nie musze miec w 100% idealnej diety (a tak naprawde nie lubie tunczyka i musze jego smak zabic dodatkami )ale tam jest bieda sera nie maja
no to tunczyk na kolacje bedzie dobry tylko bez zadnych dodatkow, zwykly z wody alo oleju i mozesz dodac jakies wazywa do niego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
obawiam się, że w składzie produktu nie podają ilości "chemii" a jedynie ją wymieniają ;>Czytalem kiedys ze ketchup jest o wiele zdrowszy od zwyklych pomidorow poniewaz jest o wiele bardziej skoncentrowany. A poza tym trzeba wybierac produkty z jak najmniejsza iloscia emulgatorow oraz chemii. Ja zawsze zanim cos kupie patrze na sklad.
Napisano Ponad rok temu
pewny jestes ze keczup, a nie ten koncentrat w tubce..? ja jem pomidory z tunczykiem i marakonem.Czytalem kiedys ze ketchup jest o wiele zdrowszy od zwyklych pomidorow poniewaz jest o wiele bardziej skoncentrowany. A poza tym trzeba wybierac produkty z jak najmniejsza iloscia emulgatorow oraz chemii. Ja zawsze zanim cos kupie patrze na sklad.