Smacznie i zdrowo czyli przepisy
Napisano Ponad rok temu
3 jajka
pętko kabanosa
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
pęczek szczypiorku
3 plasterki szynki
kilka listków świeżych ziół (np. bazylii, tymianku)
10 dag żółtego sera
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Pokrój szynkę w kosteczkę, a kabanosa na drobne kawałki. Rozgrzej oliwę na patelni. Sprawdź temperaturę, wrzucając na tłuszcz kilka kropel wody. Dodaj łyżkę masła. Kiedy masło będzie się pienić, wrzuć pokrojone mięso i smaż przez kilka minut.
Roztrzep jajka w miseczce. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i wsyp posiekany drobno szczypiorek. Dodaj starty ser, podsmażone, ciepłe mięso i dokładnie wymieszaj.
Wytrzyj patelnię, znów wlej oliwę, poczekaj, aż się rozgrzeje, rozpuść w niej masło. Na pieniące się masło wylej jajeczną miksturę i zacznij szybko mieszać. Kiedy omlet będzie prawie ścięty, podnieś patelnię, trzymaj lekko przechyloną i energicznie uderzaj w jej rączkę u nasady. Omlet powinien nabrać wrzecionowato-rogalowatego kształtu. Bezpośrednio z patelni zsuń go na talerz. Wysusz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika i ozdób listkami świeżych ziół.
Smacznego
Napisano Ponad rok temu
1 kg piersi kurczaka lub indyka
60 dag pieczarek
1 główka brokułów
1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
1 cebula
3 szklanki bulionu z kostki
10 dag masła
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki natki pietruszki
słodka mielona papryka
sól, pieprz
Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę masła, obsmaż mięso i przełóż do rondla. Zalej bulionem i duś do miękkości (ok. 35 minut). Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki przekrój na pół lub na 4 części i usmaż na pozostałym maśle. Gdy sok odparuje, dodaj cebulę i smaż aż do lekkiego zrumienienia. Następnie zawartość patelni przełóż do duszącego się mięsa. 10 minut przed końcem duszenia dodaj marchewkę z groszkiem.
Brokuły podziel na różyczki. Ugotuj w osolonym wrzątku, osącz i trzymaj w cieple. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami zimnej wody, dodaj do mięsa i zagotować. Dodaj natkę pietruszki. Potrawę dopraw solą, papryką oraz pieprzem, przybierz brokułami i podawaj gorącą, z pieczywem.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Na patelnie troche masla kladziemy kromke lekko ja podgrzewamy obracamy i do dziurki wbijamy jajko (tak zeby zoltko zostalo w dziurce) solimy pieprzymy wedlug upodoban. obracamy kromke z jajkiem ponownie. No i trusiamy mnie bardzo smakowalo;p
Napisano Ponad rok temu
Buehehe, ale smieszne slowo xDtrusiamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaja po węgiersku
3 jajka
pętko kabanosa
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
pęczek szczypiorku
3 plasterki szynki
kilka listków świeżych ziół (np. bazylii, tymianku)
10 dag żółtego sera
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Pokrój szynkę w kosteczkę, a kabanosa na drobne kawałki. Rozgrzej oliwę na patelni. Sprawdź temperaturę, wrzucając na tłuszcz kilka kropel wody. Dodaj łyżkę masła. Kiedy masło będzie się pienić, wrzuć pokrojone mięso i smaż przez kilka minut.
Roztrzep jajka w miseczce. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i wsyp posiekany drobno szczypiorek. Dodaj starty ser, podsmażone, ciepłe mięso i dokładnie wymieszaj.
Wytrzyj patelnię, znów wlej oliwę, poczekaj, aż się rozgrzeje, rozpuść w niej masło. Na pieniące się masło wylej jajeczną miksturę i zacznij szybko mieszać. Kiedy omlet będzie prawie ścięty, podnieś patelnię, trzymaj lekko przechyloną i energicznie uderzaj w jej rączkę u nasady. Omlet powinien nabrać wrzecionowato-rogalowatego kształtu. Bezpośrednio z patelni zsuń go na talerz. Wysusz z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika i ozdób listkami świeżych ziół.
Smacznego
ale zes mi apetytu narobil
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O nadmiar kilogramów nie ma się co martwić, mam przemianę materii szybszą od kolibra.
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
pizza i lazania...Jakie polecacie kaloryczne żarcie (elementy diety) dla wojownika?
O nadmiar kilogramów nie ma się co martwić, mam przemianę materii szybszą od kolibra.
to bym ojebal... ehhh... kurwa, mi juz nawet chleb zaczyna naprawde smakowac tak malo go jadam... ;]
Napisano Ponad rok temu
w necie jest duzo przepisow z awokado wiekszosc to dania na slono.a ktos zapoda jakies ciekawe smaczne i zdrowe danei z awokado, wiem klasycznie krewetki, ale pieprze kupwac 100 gram za 10 zeta
Slava
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
50g ryżu brązowego / kaszy gryczanej (dla Isao może być 100g )
100g tuńczyka / piersi z kurczaka
papryka
oliwa z oliwek
bazylia
nać pietruszki
musztarda
Ryż/kaszę normalnie ugotować. Pierś z kurczaka ugotować na parze (lub ewentualnie wyciągnąć tuńczyka z puszki ). Paprykę pokroić w kostkę. Wrzucić wszystko do jednej miski, polać oliwą, posypać bazylią, dodać odorbinę musztardy (pół łyżeczki do herbaty) i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać. Voila!
Można zjeść na miejscu albo zapakować w plastikowy pojemniczek i wziąć do pracy, szkoły czy na uczelnię.
Przygotowanie całości to ok. 30 minut.
______________
Składniki:
płatki kukurydziane z otrębami (nie wiem, czy wszędzie można takie dostać - ja kupuję w Billi i mi bardzo smakują ) albo zwykłe kukurydziane i otręby oddzielnie
płatki jęczmienne
płatki owsiane (najlepiej górskie)
mleko
Podgrzać mleko, wsypać/wlać wszystko do talerza (w kolejności jak powyżej) tak, żeby talerz był pełny, wymieszać, zjeść.
Jak komuś za mało białka, to można przegryzać serkiem wiejskim.
Przygotowanie: 5 minut
______________
Składniki:
pół kostki chudego twarogu / 4 jajka
kasza gryczana / brązowy ryż (50g - dla Isao 100g )
jabłko/banan/pomarańcza
Ugotować, co trzeba, wymieszać wedle upodobania.
Przygotowanie: ok. 30 minut (2 minuty jeśli wcześniej ugotujemy trochę więcej ryżu albo kaszy i jemy ją z twarogiem )
Napisano Ponad rok temu
orzechy :twisted:
mówisz? ale drogie to
co do awokado- to jest tak paskudne, że nie tykam kijem przez szmatę, za to mój brat wpieprza na surowo. Ja znam sposoby z posiekanymi arbuzami i winem czerwonym (jakimś słodkim) w salaterce. ale takie coś też mi nie smakuje xD
Napisano Ponad rok temu
no niestety. ja zazwyczaj mieszam migdaly, wloskie i brazylijskie (laskowych jakos nigdy nie ma ).mówisz? ale drogie toorzechy :twisted:
badaj jaki sklad:
migdaly, 100g
Calories 611.6kcal
Carbohydrate 8.1g
Protein 23.4g
Fat 54.8g
Fibre 8.4g
wloskie, 100g
Calories 691.3kcal
Carbohydrate 3.2g
Protein 15.6g
Fat 68.5g
Fibre 3.5g
brazylijskie, 100g
Calories 687.4kcal
Carbohydrate 2.9g
Protein 15.5g
Fat 68.3g
Fibre 4.9g
i to wszystko zdrowe tluszcze.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Slava
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Poswiateczne rozwazania, czyli dlaczego nie bylo ... |
MAGIA STALI |
|
|
||
Tricolor czyli hidden tang #2 |
MASTERS Of STEEL |
|
|
||
Taki misz masz - czyli w głowie dużo wątpliwości |
CROSS-BUDO |
|
|
||
SZPAGAT Program treningowy, czyli jak się nauczyć szpagatu – Treningi |
Sztuki walki |
|
|
||
PRZEPISY |
Kuchnia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gazelle FreeStyle?
- Ponad rok temu
-
Kalkulator zywieniowy + tabelka
- Ponad rok temu
-
Ciekawe tematy
- Ponad rok temu
-
Kontuzja mięśni grzbietu!
- Ponad rok temu
-
Dieta a masa ciała
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w MA
- Ponad rok temu
-
Dane
- Ponad rok temu
-
Linki do stron o kulturystyce
- Ponad rok temu
-
Trening bez obciążeń
- Ponad rok temu
-
zbicie wagi naturalnymi sposobami:-)
- Ponad rok temu