Czy ktos z was chcialby pracowac w policji?
Napisano Ponad rok temu
Dwie uwagi:
1) Co do interesującej pracy, to jak widzę, że policjant przez 1,5h przyjmuje zgłoszenie o skradzionym radiu (jednym), a kolejka była spora, to ja nie wiem co w tym takiego ciekawego...
2) Z wyżej wymienionego kontaktu z policją wyciągnąłem jeszcze jeden smutny wniosek. Mianowicie zgłoszenie przyjmował dość młody funkcjonariusz o wyluzowanym imidżu. Nie taki typowy wąsaty grubas w skórzanej kurtce. Myślę - spoko - co prawda gość powinien penetrować środowiska przestępcze itd., ale może jest to przynajmniej przedstawiciel ambitnej, kompetentnej 'nowej fali' w policji. NIESTETY NIE!!! Poprostu nie... Nie wnikając w szczegóły - fakt mozolnego wypełniania dwóch druczków przez 1,5h mówi sam za siebie.
Ja rozumiem, że ludzie sa różni, że chodzi o to żeby się samemu realizować, robić swoje najlepiej jak się umie, a nie patrzyć na innych. Ale jak bym miał na codzień takich kolegów z pracy to bym się chyba zastrzelił ze służbowej broni.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
! pozdrawiam !
Napisano Ponad rok temu
Jak już będziesz ateciakiem to czekają cie dlugie godziny w sądzie lub przy ochronie jakiegos oficjela, wjazdy do mieszkań, poszukiwania pod wodą, rozbrojenia bomb, odbicia zakładników, ewentualne ekspedycje pacyfikujące zapał miłosników footbolu na stadion , wyciąganie z samochodów i rózne "naloty" kończące sie rzucaniem na glebę. Musisz sie liczyc z ryzykiem wpadki,to ateciaki wystawiaja sie na strzal, wchodzisz np. do mieszkania a tu gosciu wygarnia z Ak47 i po jabłkach. Rowniez idealy ucierpią bo ty ryzykujesz wlasna dupa a pozniej koles wychodzi po 3 latach albo wcale nie siedzi, odwalasz robote za stawke zycia a wyniki nie zawsze sa zadowalajace.. Z drugiej strony lepiej zeby robili to pasjonaci, lubiacy te robotę, popieram cie chlopaku calym sercem. Lepiej zyc tak jezeli ma sie ku temu powolanie niz za te sama kase gnic przy biurku czy sluchac pierd..za uszami w sumie nie wiadomo po co, bo i tak w sercu co innego;)Tylko zona może nie wytrzymac napiecia, wiec tu jest problem, nie dziwie sie zreszta kobietom bo roznie moze byc, dzis wychodzisz z domu a jutro lezysz na cmentarzu.
Ktos musi to robić i byc z tego co robi dumny. Wszystkim ateciakom w tej chwili wielki szacuneczek!!!!!!!!!!!!! A frajerom od mazania Chwdp i małolackich zagrywek, ulicznictwa z wyboru, bardzo duzy nieszacuneczek!
( a wadę wzroku najlepiej zabiegiem laserowym skorygować).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawod ma jedna zalete - w zasadzie nie trzeba bac sie o miejsce pracy, redukcje nie groza, byc moze mala, ale stala pensja i wczesna emerytura.
Wad ma cale mnostwo - okazje do roznego rodzaju naduzyc i powszechne pijanstwo, jako najprostszy sposob adreagowania.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Moskit997 mam w rodzinie policjantow i nigdy nikogo nie spotkalo zadne ze zdarzen jakie opisujesz. I nikt nie leczy kompleksow, wyciagajac co jakis czas blache jak ktos na niego krzywo spojrzy. Po prostu byloby to smieszne.
Zawod ma jedna zalete - w zasadzie nie trzeba bac sie o miejsce pracy, redukcje nie groza, byc moze mala, ale stala pensja i wczesna emerytura.
Wad ma cale mnostwo - okazje do roznego rodzaju naduzyc i powszechne pijanstwo, jako najprostszy sposob adreagowania.
K_P
I myslisz, że sobie wymyślilem takie historie?, mało osób wie np o przeprowadzce całej rodzinki na drugi koniec Polski (zazwyczja komendant oraz osoba przeniesiona) jaki byłby cel trąbienia na ambonie, że kogoś przeniesieli bo było w stosunku do prowadzonego sprawe duże zagrożenie?
Wszystko zalezy w jakim ogniwie pracujesz, na pewno ludzi z prewencji czy drogówki takie rzeczy raczej nie spotykją
POzdrawiam Maciek
Napisano Ponad rok temu
I myslisz, że sobie wymyślilem takie historie?, mało osób wie np o przeprowadzce całej rodzinki na drugi koniec Polski (zazwyczja komendant oraz osoba przeniesiona) jaki byłby cel trąbienia na ambonie, że kogoś przeniesieli bo było w stosunku do prowadzonego sprawe duże zagrożenie?
Wszystko zalezy w jakim ogniwie pracujesz, na pewno ludzi z prewencji czy drogówki takie rzeczy raczej nie spotykją
[/quote]
Sorry NTG mialo pojsc na priv do kogos innego
POzdrawiamn MAciek
Napisano Ponad rok temu
wiem,że nie wolno,dlatego prosiłem o prywatną wiadomość.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Acha... I nie deprecjonuj pracy zwyklych policjantow.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Sorry nie chcialem robic podzialu na lepszych i gorszych, wszystkim uczciwym policjantom nalezy sie szacunek, tylko szkoda ze choc szeregowi policjanci chca byc ok, gora wydaje czasem dziwne poleceniaMoskit997 to uderzyles z grubej rury. Te problemy, ktore poruszyles dotycza naprawde waskiej grupy, ludzi na stanowiskach i w wydzialach, w ktorych nikt nie pracuje z marszu konczac szkole policyjna.
K_P
Pozdrawiam Maciek
Napisano Ponad rok temu
z bólem i żalem musze stwierdzić, że coraz czesciej własnie tuz po szkole podstawowej policyjnej żółtki idą do wydziałów operacyjnych lub dochodzeniowych...tatus wysoko to i grupa up9sażenia byc musi a najwygodniej za biurkiem......psuje taki układ wiele spraw w policji.Moskit997 to uderzyles z grubej rury. Te problemy, ktore poruszyles dotycza naprawde waskiej grupy, ludzi na stanowiskach i w wydzialach, w ktorych nikt nie pracuje z marszu konczac szkole policyjna.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ChWDP
Napisano Ponad rok temu
Powiem jedno... nienawidzę policji. Mam do tego powodu ponieważ nie jeden raz potraktowali mnie (albo chcieli potraktować) jak jakiegoś chuligana, potencjalnego zbrodniarza. Każdemu odradzam ten zawód.
ChWDP
Biceps, w pelni podzielam twoje zdanie! Rozniez uwazam za nalezy sie
Chwała Wszystkim Dobrym Policjantom !
Czlowiek, ile ty masz lat? A jak pojdziesz do kosciola i uslyszysz ze ksiadz gada bez sensu, potem pojdziesz do innego kosciola uslyszysz ze kolejny ksiadz tez gada bez sensu, tzn ze w calej Polsce sa ksieza bez powolania????? Dzieki niektorym policjantom mozesz siedziec sobie teraz spokojnie na dupie i przegladac te forum i nie musisz sie bac ze za 5 minut ci jakis fanatyk Swietych Wojen wskoczy do domu z kałachem. Teraz pomysl sobie jakby nie bylo policji... wszedzie swoboda, darmocha, mozesz sobie wyjsc po darmowe piwko a wracajac do domu ktos ci przyjebie metalowa rurka w potylice lub wsadzi kose pod zebra, bo nie musi sie bac ze potem bedzie ktos go scigal.
pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
Hmm....widzem tu przerost mięśnia nad intelektem..... :roll:Powiem jedno... nienawidzę policji. Mam do tego powodu ponieważ nie jeden raz potraktowali mnie (albo chcieli potraktować) jak jakiegoś chuligana, potencjalnego zbrodniarza. Każdemu odradzam ten zawód.
ChWDP
Napisano Ponad rok temu
Hmm...niestety w Polsce pokutuje wciaz prl'owska nienawisc , brak zaufania i poszanowania dla policji...a szkodaPowiem jedno... nienawidzę policji. Mam do tego powodu ponieważ nie jeden raz potraktowali mnie (albo chcieli potraktować) jak jakiegoś chuligana, potencjalnego zbrodniarza. Każdemu odradzam ten zawód.
ChWDP
Ciekawe kiedy dojdziemy do takiego momentu jak np. w usa gdzie ludzie traktuja policje jako sluzbe spoleczenstwu a nie jako skaranie boskie .Tam kazdy ma do policji szacunek....ale nie dlatego bo akurat policja w usa stoi na o wiele wyzszym poziomie niz w polsce ale ze wzgledu na mentalnosc obywateli jaka tam panuje .
Oczywiscie nie mowie ,ze cala wina lezy po naszej stronie....ale przynajmniej nie utrudniajmy im i tak ciezkiej i czesto niewdziecznej roboty.
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z kąd wiedziałeś że księży też nie lubię?A jak pojdziesz do kosciola i uslyszysz ze ksiadz gada bez sensu, potem pojdziesz do innego kosciola uslyszysz ze kolejny ksiadz tez gada bez sensu, tzn ze w calej Polsce sa ksieza bez powolania?????
Mogli wybrać sobie inny zawód. Teraz to mam ich gdzieś.nie utrudniajmy im i tak ciezkiej i czesto niewdziecznej roboty.
AAAAAAA... Utopia!!!!!!!Teraz pomysl sobie jakby nie bylo policji...
A teraz to tak nie ma? Jest i w dodatku nierzadko policjanci mordują ludzi! Posłuchajcie radia, obejrzyjcie telewizję. A zresztą co wam będę mówił.wracajac do domu ktos ci przyjebie metalowa rurka w potylice lub wsadzi kose pod zebra
Zadziwiliście mnie! Jesteście podejrzanie propolicyjni. A przecież policja to... tu mógłbym sypać epitetami w nieskończoność, ale szkoda mi klawiszy.
Do widzenia państwu!!!!
Napisano Ponad rok temu
nie, przeciez latwiej jest krzyknac: CHWDP!
bez pozdrowien
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
lamusy a MA ....
- Ponad rok temu
-
Rozterki....
- Ponad rok temu
-
Najlepsza samoobrona w Warszawie!?