Leczymy kontuzje !
Napisano Ponad rok temu
Zamieszczajcie tutaj swoje domowe sposoby jaki sprawdzone metody na wszelkie urazy,bóle itp.
Napisano Ponad rok temu
Deep Heat
Maść bardzo ale to bardzo mocno rozgrzewa.
Skład:
salicylan metylu 12,80%, mentol 5,91%, olejek eukaliptusowy, 1,97% olejek terpentynowy, kwas stearynowy, sól sodowa karboksylometylo-celulozy, glikol propylenowy, trietalonamina, lanolina bezwodna, parafina ciekła, woda oczyszczona.
Wskazania:
objawowo w bólach mięśniowych i stawowych, rwie kulszowej. Pomocniczo w gośćcu, bólach reumatycznych, stłuczeniach i skręceniach stawów.
Działanie:
preparat ma działanie przeciwbólowe i rozgrzewające.
Bratu ta maść pomogła na przewianie ja ostatnio miałem jakiś mały uraz w okolicy piszczela ból bardzo zmalał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fastum
Wskazaniami do stosowania Fastum żel są: bóle mięśniowo-szkieletowe spowodowane urazami, np. kontuzjami związanymi z uprawianiem sportu, urazami stawów z naderwaniem więzadeł bez zwichnięcia, uszkodzeniami ścięgien i mięśni wskutek na
Skład:
1 g żelu zawiera 25 mg ketoprofenu.
Ketoprom
Żel jest stosowany miejscowo na skórę w bólach pourazowych mięśni i stawów oraz w zapaleniu ścięgien.
Skład:
1 g żelu zawiera substancję czynną: ketoprofen 25 mg
Profenid żel
Wskazaniami do stosowania żelu Profenid są bóle pourazowe mięśni i stawów, zapalenie ścięgien.
Skład:
1 g żelu zawiera 25 mg ketoprofenu.
Produkt prawie identyczny z tym, że Fastum wypada najdrożej.Różnica w cenie to jakieś 10 zł.
Dla mnie jest zbytnio przereklamowany.
Napisano Ponad rok temu
Dobry żel na wszystkie stłuczenia
Ostatnio go używałem przy obiciu uda.Najpierw smarowałem na obite miejsce później zawijałem to bandażem elastycznym... Bardzo mi pomogło
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
uratowalo mi ostatnio dupsko
Napisano Ponad rok temu
Reumo Terapia firmy ALPAMEDICAL
uratowalo mi ostatnio dupsko
Najleprzy sposob to przerwa w treningu lub zmniejszenie intesywnosci treningu. najgorzej jest wtedy gdy nas cos boli a my i tak cwiczymy i poglebiamy katuzje.
Napisano Ponad rok temu
zaczal mnie bolec po barkach nadgarstek byl to taki slaby bol dosyc nastepnego dnia przed trenigiem posmarowalem difortanem (gel przeciw bolowy itd.) na treningu tak troche czulem ale nastepnego dnia to umieralem ; p na dzis to jestem umowiony do ortopedy bo w sumie nie przestaje mnie bolec juz po ponad 2 tyg ...
Napisano Ponad rok temu
dokladnie tak jak ja to zrobilem ; p
zaczal mnie bolec po barkach nadgarstek byl to taki slaby bol dosyc nastepnego dnia przed trenigiem posmarowalem difortanem (gel przeciw bolowy itd.) na treningu tak troche czulem ale nastepnego dnia to umieralem ; p na dzis to jestem umowiony do ortopedy bo w sumie nie przestaje mnie bolec juz po ponad 2 tyg ...
dodam ze robilem biceps ;p
Napisano Ponad rok temu