Moja dieta:
zaraz
po przebudzeniu:
- bialko 3D Protein (Trec) 30 gr + mleko 0,5% 0,2 l
I posilek:
- platki kukurydziane 80 gr + mleko 3,2% 0,3 l, 2 cale jajka
II i III posilek (w szkole):
- 6-8 kromek chleba razowego + [6-8 plasterkow szynki, sera / 3-4 plastry pieczeni z jajkiem]
IV posilek:
- ryz 100/120 gr + zupa pomdorowa lub ogorkowa 0,4 l
V posilek:
- makaron 150-180 gr + [mieso mielone z sosem / gulasz wolowy z sosem / gulasz wiepszowy z sosem / bialy ser z cukrem / zolty ser z sosem]
VI posilek (w zaleznosci od dostepnych produktow, upodobania, dnia itp.
):
- makaron 150-180 gr lub ryz 100/120 gr lub kasza 100 gr + [mieso drobiowe z sosem / mieso mielone z sosem / gulasz wolowy z sosem / gulasz wiepszowy z sosem / bialy ser z cukrem / zolty ser z sosem]
lub
- 2-3 kotlety [drobiowe / mielone / schab / karczek] + 2-4 kromki chleba razowego lub kilka ziemniaczkow + warzywa (np. salatka z pomidorow, ogorkow, zielonej salaty, cebuli)
lub
- pasta jajeczna lub pasta z tunczyka + 4-6 kromek chleba razowego + warzywa
10-30 min.
przed snem:
- bialko 3D Protein (Trec) 30 gr + mleko 0,5% 0,2 l
Dodatkowo podczas calego dnia:
- napoje: woda mineralna niegazowana ok. 3-4,5 l (Naleczowianka
)
- owoce: 1- 2 jablka lub 1-2 banany lub 1-2 pomarancze
Komentarz:
Moja dieta jest urozmaicona, jesli chodzi o V i VI posilek. Do makaronu, ryzu lub kaszy dodaje zawsze to co przygotuje matka i te wlasnie potrawy wypislalem w nawiasach []. Jesli matka przygotuje kotlety, to wtedy opuszczam makaron, ryz lub kasze i dodaje do tego wegle w postaci chleba razowego lub ziemniakow. Jesli obydwie wczesniejsze opcje sa wykorzysane, zawsze opcja jest pasta czy to jajeczna, czy to z tunczyka z odpowiednimi dodatkami
Aaa.. do I posilku po miesiecznej przerwie dodalem jajka. To chyba tyle, w razie pytan, watpliwosci, prosze pytac
---
anar - prosze o wypowiedz, odnosnie mojego jadlospisu. Z gory dziekuje.
--
pozdrawiam
un_ix
[ Dodano: 06-06-2005, 10:20 ]5.06.2005Dzisiejszy dzien jest dniem treningowym. Podczas dzisiejszego treningu na silowni meczylem: najszersze i prostowniki grzbietu, bica, przedramie. Dodatkowo w domu wykonywalem 6 Weidera (dzien 5).
Moje dzisiejsze posilki:
- 8:00 - bialko 3D Protein (Trec) + mleko
- 9:00 - platki kukurydziane + mleko
- 10:00 - jajecznica na szynce z 4 jaj + chleb razowy
- 13:40 - piers z kurczaka w sosie grzybowym + ziemniaczki + salatka
- 17:30 - ryz z zupa ogorkowa
- 21:00 - pasta z wedzonej makreli i bialego sera + chleb razowy
- 22:00 - bialko 3D Protein (Trec) + mleko
Heh.. jeszcze po godz. 15 skusilem sie na dwa kawaleczki pizzy. Trudno bylo odmowic, chyba w niczym mi nie zaszkodzi
Moj dzisiejszy plan treningowy:
NAJSZERSZE GRZBIETU:
- siedzac przodem do wyciagu gornego - sciaganie drazka do karku stosujac szeroki nachwyt 4x 12-12-10-8
- siedzac przodem do wyciagu gornego - sciaganie drazka do klatki piersiowej stosujac szeroki chwyt neutralny 3x 12-12-10
- stojac w podporze kolanem o lawke pozioma - wioslowanie ze sztangielka trzymana chwytem mlotkowym 4x 12-10-8-6
- stojac w opadzie tulowia - wioslowanie ze sztanga trzymana nachwytem 3x 12-12-10
PROSTOWNIKI GRZBIETU:
- wyprosty tulowia na specjalnej maszynie 4x 12-12-10-10
- stojac - sklony tulowia w przod (sklony "dzien dobry") ze sztanga 3x 12-12-10
BICEPS:
- stojac - uginanie przedramion ze sztanga trzymana w srednim uchwycie (podchwyt) 4x 12-10-8-6
- siedzac na lawce poziomej, ramiona ze sztangielkami opuszczone w dol - naprzemienne uginanie przedramion ze skretem 3x 12-10-8
- siedzac - uginanie przedramiona na modlitewniku ze sztanga trzymana w waskim uchwycie (podchwyt) 3x 12-10-8
PRZEDRAMIONA:
- siedzac - zginanie nadgarstkow ze sztanga trzymana podchwytem w oparciu przedramion o lawke pozioma 3x [do pieczenia]
- siedzac - zginanie nadgarstkow ze sztanga trzymana nachwytem w oparciu przedramion o lawke pozioma 2x [do pieczenia]
- stojac - uginanie przedramion z drazkiem wyciagu dolnego trzymanym nachwytem 3x 12-10-8
Dzisiejszy trening dal 'w kosc'
a raczej w miesnie grzbietu. Dalo sie pozadznie odczuc napiecie calego grzbietu przez okres treningu i jeszcze pewien czas po nim. Przedramiona rowniez wyjatkowo twarde
Jestem zadowolony.
---
6.06.2005Dzisiejszy dzien jest dniem treningowym. Podczas dzisiejszego treningu na silowni meczylem: klate, trica, lydki. Dodatkowo w domu wykonywalem 6 Weidera (dzien 6).
Moje dzisiejsze posilki:
- 7:00 - bialko 3D Protein (Trec) + mleko
- 8:00 - platki kukurydziane + mleko
- 11:50 - pasta z wedzonej makreli i bialego sera + chleb razowy
- 15:10 - ryz z zupa pomidorowa
- 17:00 - ryz + udko z kurczaka
- 21:30 - makaron + gulasz wiepszowy z papryka i sosem
- 22:30 - bialko 3D Protein (Trec) + mleko
Moj dzisiejszy plan treningowy:
KLATA:
- lezac na lawce poziomej - wyciskanie sztangi 4x 12-8 [szeroki uchwyt] 12-8 [waski uchwyt]
- lezac na lawce skośnej glowa w gorę - wyciskanie sztangi 4x 12-10-8-6
- lezac na lawce poziomej - rozpietki ze sztangielkami 3x 10-10-8
- lezac na lawce skosnej glowa w dol - wyciskanie sztangielek 4x 12-10-8-6
- butterfly - przywodzenie wyprostowanych ramion 3x 12-10-8
TRICEPS:
- siedzac na lawce poziomej - francuskie wyciskanie sztangielki za glowy 4x 12-12-10-8
- stojac przodem do wyciagu gornego - prostowanie przedramion z linkami 3x 12-10-10
- pompki na lawkach poziomych 3x 12-10-8
LYDKI:
- siedzac na specjalistycznej maszynie - wspiecia na palce stop 4x [do pieczenia]
- wyciskanie palcami stop na suwnicy skosnej 3x [do pieczenia]
Dzisiaj wszystko bardzo fajnie wchodzilo. Klata i tric napompowane ostro, klata jak malo kiedy
Moze to skutki zmian w planie treningowym. Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego treningu. Na plaskiej zdecydowanie lepiej niz na zeszlym treningu.
--
pozdrawiam
un_ix