Witam,jestem nowy na forum,mam 17 lat 179 wzrostu i 74 kg wagi,35 w bicku,97 w klacie i 87 w pasie typ budowy to raczej mezomorfik, ćwiczę już 5 miesięcy,reguralnie 3 razy w tygodniu,progress ogólnie już zauważalny. Teraz pytanie,czy miałem dietę ? Starałem sie liczyć ilość białka i kalorii, piłem szejki proteinowe [tylko z naturalnych produktów,nie używałem supli ] ale nigdy nie miałem dokładniej diety,bo wiadomo chodzę do szkoły i w szkole raczej nie zjem kurczaka z ryżem,w dodatku już zimnego ;( no i czytając sobie podczepione tematy znalazłem to :
1.
-Płatki owsiane z otrębami , rodzynkami , orzechami włoskimi i mlekiem 0,5-2,0%
-Jaja
2.
-Grahamki z ogÓrkiem i pomidorem
-Serki wiejskie
3.
-Grahamki z papryką , oliwą z oliwek , dobrej jakości wędliną i jajkami na twardo
4.
-Tuńczyk z kaszą gryczaną , cebulą i pomidorem
5.
-Filet z kurczaka z ryżem brązowym i szpinakiem
6.
-TwarÓg chudy z oliwą z oliwek
Czy można coś na tym ``osiągnąć`` ? większość diet odpada bo szkoła Oczywiście na wakację znajdę sobie coś sensownego,ale to tylko 2 mieś,suple to raczej w grę nie wchodzą,ja wiem że są nieszkodliwe i można je bezpiecznie brać w moim wieku,ale jak ktoś to wytłuamczy mojej mamusi to będzie moim masterem Proszę o ocene,a jeśli ktoś byłby taki dobry i wstawił swoją dietę [ktoś w moim wieku,mający ten sam problem-szkoła] to byłbym wdzięczny