ile znasz rodzajow kopniec podudziem? cos poza mawashi? czy arsenal technik powinien ograniczc sie tylko do mawashi?
...kopiemy w wiekszosci stopa poniewaz umozliwia to wieksza roznorodnosc.
to juz brzmi sensownie
Napisano Ponad rok temu
ile znasz rodzajow kopniec podudziem? cos poza mawashi? czy arsenal technik powinien ograniczc sie tylko do mawashi?
...kopiemy w wiekszosci stopa poniewaz umozliwia to wieksza roznorodnosc.
Napisano Ponad rok temu
bo myslisz pewnie o knockautach zadanych stopa na łeb to faktycznie łatwiejsze niż kopanie piszczela ale porownaj ile masz nokautujacych lowkickow zadanych stopa a ile zadanych piszczeladziwne... mam na dysku prawie 17gb filmow z walk i chyba na zadnym nie ma czegos takiego... (a jesli juz to na naprawde kilku bardzo nielicznych)
Napisano Ponad rok temu
dla mnie straszne jest kopanie stopa ale niech Ci bedzie (miało być bez ataków na TDK) respectStraszne jest to pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem jak ty ale ja chyba nie widzialem jeszcze nokautu zadanego piszczelem... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Kolejny co sprowadza TKD do sportu.
Jeśli twierdzisz że w TKD nie używa się piszczeli ok. Ja twierdzę, że w Kyokushin nie ma uderzeń ręką na twarz
Napisano Ponad rok temu
a czym mocniej uderzysz?końcówką kija czy krótką pałką? zresztą noga to ani nie kij ani nie pałka i liczy sie wkład biodra
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czy wiesz ze stosunek szybkosci skurczu miesnia do rozwijanej sily jest odwrotnie proporcjonalny?Masy swojej nogi nie zwiększysz w ciąku ułamka sekundy wiec musisz nadrobić to szybkością największa szybkość jest na końcy czyli największą szybkość ma stopa czyli w sytuacji gdzie mozna uzyć piszczela i stopy, stopa jest skuteczniejsza
Pozdrawiam Hajo
Napisano Ponad rok temu
nechrist: ja widzialem :wink: z bardzo bliska
a co do kopniec to bez sensu rozprawka.Ja tam puszczam noge a czym trafie to mnie generalnie wali :wink:
Napisano Ponad rok temu
dziwne... mam na dysku prawie 17gb filmow z walk i chyba na zadnym nie ma czegos takiego... (a jesli juz to na naprawde kilku bardzo nielicznych)
Napisano Ponad rok temu
dziwne... mam na dysku prawie 17gb filmow z walk i chyba na zadnym nie ma czegos takiego... (a jesli juz to na naprawde kilku bardzo nielicznych)
ko byly, zwlaszcza w k1.
poza tym ile razy po lowkickach ludzie tracili chec do walki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czy wiesz ze stosunek szybkosci skurczu miesnia do rozwijanej sily jest odwrotnie proporcjonalny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu