Kierowniku, koledzy doradzali przerwę po redukcji a przed przejściem na masowanie.
No to mam przerwę i tylko biegam i dietkę trzymam i sobie odpoczywam.
A nie, bo co widzę drążek jakiś w zasięgu wzroku to się podciągam. Rekord - 7 razy. Czyli od lipca poprawiłem siłę o 5 podciągnięć!!!
A teraz do rzeczy.
Wspominałem parę razy że chcę wreszcie zacząć masować, ta redukcja przez pół roku była mocno nużąca, chociaż sporo się dowiedziałem, między innymi o diecie i o tym ile tak naprawdę potrzebuję węgli (tyle co nic - poniżej 4g na kilogram ciała... a i tak to do ostrego zapierniczania) - tak więc redukcja była lajtowa ale swoje osiągnąłem.
Zaczynam 8-tygodniowy cykl masowy, a potem się pomyśli co i jak. Plan treningu oraz dietę opracował mi mój kolega Paragraf, w pocie czoła zapewne, a także zaganiając mnie do roboty. Co mam zrobić, trafiłem na terrorystę to będę zasuwał teraz...
Oto wynik naszej współpracy a w zasadzie jego pracy
![:)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
:
Plan na masę Bartesa123 by Paragraf
plan treningowy (proponuję nowy układ aby zmienic szablon i dać nowy bodziec)
Literką P oznaczam gdzie progresja jest najbardziej potrzebna
I dzień -KLATKA,TRICEPS
wyciskanie na skosie sztangą 10-8-8-6 P
wyciskanie sztangielek na płaskiej 10-8-8-6 P
rozpietki lekki skos 14-12-10
przenoszenie sztangi za głowę 12-10 (sam dodałem - lubię się solidnie rozciągnąć, ale jak będzie rzutowało na tricepsy to odpuszczę)
TRICEPS
wyciskanie wąsko 10-8-6 P
wyciskanie francuskie do czola lezac 12-10-8 P
prostowanie ręki na wyciągu górnym 12-10-8
II dzień
PLECY KAPTURY PRZEDRAMIONA
ściąganie drążka 3-4 serie 12-10
MC 8-6-6(nawet 5 może byc) P
wiosłowanie końcem sztangi 10-8-8 P
wiosłowanie sztangielka 12-12-8 P
KAPTURY
szrugsy sztanga 25-20-20-15
PRZEDRAMIONA
uginanie przedramion nachwytem krótki ruch 25-20-20
uginanie nadgarstkow podchwyt 25-20-20
IV dzień
BARKI BICEPS
wznoszenie bokiem 14-12-10
wyciskanie sztangielek w oparciu siedzac 10-8-6 P
podciąganie sztangi wzdłuż tulowia 12-10-10
odwrotne rozpietki 12-12-10
BICEPS
uginanie sztangą 12-10-6 P
młotkowe 10-10-8 P
uginanie z supinacją ze sztangielkami siedząc na ławce skośnej 12-12-10
V dzień
NOGI i BRZUCH
Przysiady 12-10-6 P (ostatnia seria żeby wbić siłę)
wykroki 12-10-8
MC na prostych 10-8-8 P
wspiecia na palcach 25-25-22-20-20
Podciąganie nóg w zwisie 3 x max
Allahy 3 x 12
Skłony boczne z obciążeniem 3 x 12
Skłony na boki ze sztangielką stojąc 3 x 12
Wszystkie ćwiczenia są dobrane indywidualnie pode mnie, bazując na tym co mam w swojej siłowni, oraz na fakcie że ćwiczę sam i nie ma kto mi podawać sztangi czy sztangielek w niektórych, innych ćwiczeniach. Po dokupieniu stosownego dodatku do ławki dojdą następne ćwiczenia na nogi, ale to w swoim czasie, bo muszę i tak na chwilę obecną dokupić obciążenia (ćwiczę już niektóre ćwiczenia z maksymalnym ciężarem jaki mam...)
A teraz Dieta, oczywiście też by Paragraf (człowiek encyklopedia...):
I-rano 3-4 jaja w dowolnej postaci, 100g pieczywa ziarnistego z masłem orzechowym (Zapewne zamienię na placek Kuby
, ale alternatywa zawsze jest)B32g W50g T:ok. 30gII Ryż 100g , kura 150g jakaś surówka,i proponuję jakiś zdrowy sos do smaku w małych ilościachB37g W85g T6gIII Sałatka z: 100g makaronu,120g kury (przy odpowiednich dodatkach może być tuńczyk),dodatki w tym warzywa.W75g B35g T10gIV Przed treningiem - Ryż 150g, kura 120g,warzywaB32g W115g T5gV Po treningu - Kura/wół/schab/ryba 180g, makaron/ryż 80g, warzywoB46g W65g T5gVI przed snemTwaróg 100-120g oliwa 20g lub odżywka białkowaB25g T20gRazem: B207 W390g T76Na podstawie tej rozpiski będę całe menu układał. To oczywiście baza, ale jak ktoś czytał mój dziennik, to wie, że jestem bardzo kulinarnie monotonny
Do tego dochodzi:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]oraz
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]I oczywiście wywalę się na plecy na regeneracji, śpiąc 4-5 godzin dziennie... Będę się pilnował, a koledzy moderatorzy będą mnie banowali, gdy zobaczą mnie na forum po 23:00
![:)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Zaczynam od wtorku.
I co wy wszyscy na to?
Użytkownik bartes123 edytował ten post Ponad rok temu