Witam, opiszę wszystko po kolei.
Od dwóch miesięcy ćwiczę na siłowni, od kilku dni zdecydowałem się wykupić dietę z tej stronki oraz plan treningowy.
Niestety ku mojemu zdziwieniu dostałem dietę na odchudzanie a miałem zupełnie inne zamiary bo chciałem na rzeźbę ciała przy wadzę 78.5kg i wzroście 176 cm nie widzę jakoś zbytnio potrzeby odchudzania, nie ukrywam trochę tłuszczyku na brzuchu mam oraz boczkach ale biorąc pod uwagę nogi, klatkę czy ręce to są normalnej budowy.
I teraz jestem w kropce ponieważ przez te dwa miesiące widać już zarysy klatki piersiowej ( na tym mi zależało ) a teraz jeśli będę stosował dietę niskokaloryczną na pewno to zginie.
I chciałem się was poradzić czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się tkanki tłuszczowej z brzucha nie tracą na tym masy mieśniowej ?
nie chciałbym teraz spaść mocno tzn nie chciałbym stracić tych dwóch miesięcy ćwiczeń.
Ale jeśli musiałbym stosować tą dietę to po spadku kilku kg później co należy zrobić ?
Stosować dietę na masę i nabierać zdrowej masy a nie tłuszczu i później wykonuje się rzeźbę ?
Liczę na pomoc ! Pozdrawiam
Dieta a utrzymanie masy mięśniowej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie da się, dlatego powinno odpowiednio długo przeprowadzać się redukcję i samą sztukę kulturystyki jest to, by utrzymać balans między mięśniami, a tłuszczem.
Nie da się również nabierać samej zdrowej masy, abyś rósł musisz mieć nadmiar, a to się równa również magazynowaniem tego nadmiaru.
Polecam Ci sprawdzić bf - jak masz 10% czyli bardzo dobry poziom tłuszczu to możesz śmiało iść w masę. Jak nie to pozostaje to spalić. Te dwa miesiące ciężko jest stracić, co innego jakbyś już trenował parę lat to jedna dłuższa redukcja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możecie podać jakiś sprawdzony sposób na zmierzenie bf ? Bo w Google każdy sposób pokazuje inny wynik
Może to pomoże:
[link usunięty]
Napisano Ponad rok temu
mugolina masz u siebie na profilu zakładkę "kontakt z ekspertem"
zgłaszasz tam wszystkie swoje zastrzeżenia czy uwagi a nie na forum się pytasz.
Bo tak zrobisz masło maślane, tu masz jedno n aforum powiedzą inne...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]