Witam, zacznijmy od tego, że jestem tak jakby to powiedzieć początkujący. Ćwiczyć zacząłem już jakiś ponad rok temu ale to było coś w stylu 3-4 dni ćwiczyłem potem miałem jakieś 1-2 miesiące przerwy. Ćwiczyć już tak na serio zacząłem od września ubiegłego roku zacząłem robić A6W – skończyłem cały – potem zrobiłem jakieś 2-3 tygodnie przerwy i zacząłem od nowa i też ukończyłem(efekty są, ale nie wielkie) w między czasie ćwiczyłem hantlami (Jakieś 3-4kg). Od nowego roku znowu zacząłem ćwiczyć A6W na poziomie najtrudniejszym(Używam aplikacji A6W na androida) + ćwiczenia z hantlami, pompki i brzuszki.
Tutaj dokładny plan mojego dnia:
1.Zaczynam od zrobienia A6W
2.Robię łącznie 100 pompek(2x40 i 20, na razie 100 pod rząd nie dam rady. Dodam, że robię na razie pół-pompki, ale niedługo planuje zacząć robić zwykłe)
3.Robię 100 brzuszków (50x2)
4.Robię 4 serie po 3 ćwiczenia(Pierwsza seria: 3 ćwiczenia po 15 powtórzeń, potem 3 serie po 3 ćwiczenia po 10 powtórzeń) Hantle 2 po 7,5 kg
1 ćw - Uginanie przedramienia w oparciu o kolano (na każdą rękę osobno ćw)
2 ćw - Uginanie ramion stojąco (na każdą rękę osobno ćw)
3 ćw - Uginanie ramion leżąc na plecach
5.Robię 3 serie na klatę po 20 kg (1-15, 2-15, 3-15)
6.Robię 4 serie na każdą rękę ściskaczami po 100 razy.
Hantle; obciążenia:
8x1,25kg
4x2,5kg
4x5kg
Oraz ściskacze(Były w zestawie 4 z hantlami, więc trzeba je jakoś wykorzystać):
Trochę o mnie:
Lat: 16
Wzrost: 176 cm
Waga: 68 (Gdy zaczynałem ćwiczyć ważyłem 72)
Talia: 88 cm (Gdy zaczynałem ćwiczyć miałem 92)
Obwód klatki piersiowej: 92 cm
Obwód bicepsa: 32 cm
Diety nie mam żadnej. Słodyczy praktycznie w ogóle nie jem, chociaż nie raz zdarzy mi się zjeść, ale rzadko w dodatku piję tylko wodę mineralną. Co najlepiej jeść, jakieś konkretne produkty?
Aktualnie ćwiczę codziennie. Czy dobrze jest ćwiczyć codziennie takim planem? Czy coś w nim zmienić? Czy może to nie najlepszy pomysł ćwiczyć codziennie tylko dać mięśniom 1-2 dni na regenerację? Mi nie przeszkadzają codziennie ćwiczenia. Można tak powiedzieć, że się trochę od nich ”uzależniłem”.
Z góry dziękuję za pomoc!